Politika Ponedjeljak, 26.07.2021.

Deset do Osam – Sprdnja

Dobro jutro. Čitate dnevni kontekstualni prikaz vijesti koje su obilježile protekli vikend.

Uređuje: Ljubomir Filipović, analitičar CDM-a

Pridružite se našoj rastućoj Viber zajednici klikom na ovaj link. Preko ove grupe budite u toku sa informacijama u realnom vremenu.

Sprdnja

Niko te ne može nagrdit, ka ti sam sebe. Ili bolje rečeno opisat. Tako su, u nastavku sage uzajamnog bručenja Demokrata i DF-a, Demokrate otpisale DF-u da, ili uskrate podršku ili podrže rekonstrukciju vlade, da se, kako su rekli, “srpdnja” završava. I zbilja je ova vlast sprdnja, sprdaju se sami sebi, sprda im se opozicija, region i cijeli svijet. Majmun jeste simpatična i smiješna životinja kada ga gledate u zoološkom vrtu, ali nije isto kad je za komandama aviona u kom se nalazite. Demokrate i DF se bruče evo pet godina koliko vladaju mojim gradom, i sve što su jedni za druge rekli, to nikad DPS-u nisu uputili. Ne preuveličavam. Na kraju će da sjednu i pojedu sve što su jedni o drugima rekli, samo kada interes crkve to bude zahtjevao. Ili uhljebljavanje, ali o tome ćemo u posebnom paragrafu.

Dnevnik Uhljebistana

Funkcije u školama se dijele po partijskom ključu, ogoljeno i drsko kao nikad do sada. Ako pitate NVO sektor koji se bavi obrazovnim politikama, oni će reći “isto kao bivša vlast”. U pravu su, ali kakve veze to sad ima. Kako izgleda mapa zapošljavanja i kadriranja po dubini, najbolje pokazuje ova Pobjedina shema. DF je dobio veliku većinu pozicija, ali očigledno to nije dovoljno, pa i dalje ljuljaju brod. Jedva čekam predizbornu kampanju, kad se glasne uspavani dio NVO sektora da se žali na zloupotrebu državnih resursa, a “oslobodioci” ih budu ignorisali.

Ministar apologije i unutrašnjih poslova

Ministar Sergej Sekulović se glasne samo kad treba nekoga opravdati, kao roditelj problematične djece koji se u školi pojavljuje samo da opravda časove. Tako se javio i u petak da opravda ministarkino dvojno državljanstvo, iako ne zna da li ga ona ima. Kao i sa ona dva piva “ne znam da li je pio, ne znam je li vozio, ali ako jeste to su samo dva piva”. Istom logikom sad brani ministarku Bratić. Nekoga funkcije oplemeni, nekoga dobro nagrdi. Ministra Sekulovića je uništila.

Invazija turista

Dritan Abazović je na društvenim mrežama objavio svoju sliku sa mora gdje govori o “invaziji turista” i da će ova sezona biti bolja od prošle. Mediji su odmah prenijeli ovaj uradak, a javio se i srpki ministar mržnje prema Crnogorcima, gospodin Zlatibor Lončar, da još malo podgrije međuetničke tenzije između Srba i Crnogoraca. Ove duple pasove sa Vučićevom administracijom, Abazović će sve manje moći da prikriva, posebno sada kada se njegov i Vučićev polu-zvanični koalicioni partner Muamer Zukorlić malo više uključi u kampanju.

Prekomanda oca Gojka

Dugo je negirao otac Gojko Perović da će biti prekomandovan i ražalovan, ali se to izgleda ostvarilo. Nova adresa će biti Podgorica, crkva sv. Đorđa. Tu će otac Gojko moći da zabavlja i zavodi podgoričku urbanu elitu po kafićima i da sa svojim internet specijalistima sprema kampanju za lokalne izbore u Podgorici. Kad se dokaže i okaje svoje lažno autonomaštvo, možda bude avanzovao ka Beogradu.

Bato Car

Sve je ograničeno sme pohlepe i ambicije nekih ljudi. Budva je postala poput nekog malog grada u BiH ili Srbiji devedesetih, u kome je gradonačelnik sve i svja. Bilbordi “nacionalni restoran Carević” u kome gostuju Zvijezde estrade, kamioni CARINVEST koji upumpavaju beton svuda po gradu. Fali samo još pumpe da preuzme i otvori lanac marketa, i to je to. Onda može da se upušti u kampanju za izbore za predsjednika, koju je najavio, i tako sebe kroz imunitet sačuva od hapšenja koje mu uveliko pakuju koalicioni partneri. Ali daleko je do izbora care.

Prvi istopolni brak

U Budvi je sklopljen prvi istopolni brak. Riječ je o dvije mlade žene, koje su porijeklom sa Balkana, a žive i rade u inostranstvu. Osam godina nakon prve neuspjele Parade ponosa u ovom gradu, ovo su lijepe vijesti. Lijepe vijesti su da su i oni koji su predvodili huligane tada, sada u vlasti i da ćutke sprovode normalne nediskriminišuće politike.

Toliko za danas. Čitamo se sjutra u isto vrijeme na istom mjestu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Realan
Gost
Realan

Ljubu krivo sto se ukrcao na gubitnicki vagon pa svako jutro upire protiv Ure i Demokrata

Amnezija
Gost
Amnezija

Jel sto slagao? Nisu svi kao NVO ,principijelni do neke URE

HogarStrasni
Gost
HogarStrasni

Je li? Jeste

Vječna
Gost
Vječna

Ovu nakaradnu vlast treba maći što prije

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Eto dali su im da malo”voze”ali stalno nam prijeti neki”sudar ili litica”?
Konačno su valjda shvatili da im “vožnja ne ide”.

Send this to a friend