Politika Utorak, 08.06.2021.

Deset do Osam – Svi Urini Četnici

Dobro jutro. Čitate dnevni kontekstualni prikaz vijesti koje su obilježile jučerašnji dan.

Uređuje: Ljubomir Filipović, analitičar CDM-a

Pridružite nam se na Viberu klikom na ovaj link.

Svi Urini četnici

Bećir Vuković, kolumnista srpskog nacionalističkog prokremaljskog portala IN4S, koji je osnovao rektor Univerziteta Crne Gore Vladimir Božović, koga je za tu funkciju podržala “građanska” URA, na čelu je žirija za dodjelu 13-tojulske nagrade. I Bećira je kao i profesora Božovića podržala URA. Čovjeka koji piše da je Draža Mihailović vođa “Trećeg srpskog ustanka”, koji mu piše apologije i ode, URA bira za predsjednika žirija nagrade koja nosi ime crnogorskog ustanka. Stide li se članovi i funkcioneri ove partije, jer znam mnoge glasače koji se stide.

Emotivni premijer na koktelu

Juče se u luci Bar na koktelu povodom rođendana kraljice Elizabete okupio cijeli državni vrh. Premijer, ministri, direktori ANB-a i policije, vojni vrh, predstavnici provladinog i nevladinog civilnog sektora. Kad gledate snimak zapitate se je li ostao iko da radi u Podgorici tog dana. Ipak, zvijezda večeri je bio premijer Zdravko Krivokapić, koji se u vidljivo opuštenom maniru obratio kraljici sa crkveno-slovenskom čestitkom “na mnogaja ljeta” ali se obratio i državnoj sekretarki u Ministarstvu odbrane Ujedinjenog kraljevstva, baronesi Anabel Goldi, kojoj je rekao da je ona za njega “prava baronesa” i da mu je “žao što se nisu upoznali ranije”. Crna Gora je zbilja u Zoni sumraka.

Katnić vs. DF

Tokom jučerašnjeg radnog dana Skupštine Crne Gore, raspravljalo se o radu tužilaštava i njihovim godišnjim izvještajima. Poslanici DF-a među kojima su neki poput Milana Kneževića i Marka Milačića, bili gonjeni od strane tužilaštva, iskoristili su priliku da se obračunaju sa tužiocima Milivojem Katnićem i Ivicom Stankovićem. Poslanici su prijetili Katniću zatvorom, govorili mu da je “došla maca na vratanca”. Ni GST nije njima ostao dužan.

Uhljebljavanja familije Branka Radulovića

Nakon što je za direktoricu Kliničkog centra izabrana ćerka poslanika PZP-a Branka Radulovića, sada je za zamjenika direktora Aerodroma Crne Gore izabran njegov sin. Govori se da su i drugi članovi porodice Radulović izabrani po dubini. Poslanik Radulović koji često kritikuje Vladu postao je paradigma nepotizma i uhljebljavanja nove većine. On nije jedini naravno, ali je najprepoznatljiviji primjer jedne od najružnijih praksi nove većine.

Pripitomljavanje crnogorskih crkvenih autonomaša

Nakon što je odslužio svoje igranjem uloge Crnogorca, autonomaša u srpskoj crkvi u Crnoj Gori, srpski sveštenik o. Gojko Perović, nastavio je sa kritikom bivše vlasti zbog potrebe da se miješa u crkvena pitanja. Rekao je da “neki” i sada pokazuju iste nakane, ali bio je dosta maglovit u definiciji koje to mogao biti. Vijesti? DF? Aleksandar Vučić sigurno nije, jer mi se čini da je izdata fatva srpske crkve da se srpski predsjednik ne smije kritikovati. Srpski mitropolit u Crnoj Gori Joanikije, i srpski episkop Metodije, dočekani su od strane velikog broja vjernika u Nikšiću.

Presuda krvniku za dva genocida

Žalbeno vijeće Haškog tribunala izreći će danas pravosnažnu presudu generalu Ratku Mladiću. Čini se da je jedino pitanje da li će biti osuđen i za genocid na zapadu Bosne, kako traži Tužilaštvo. To će biti kraj jednog dugog procesa i nadamo se zadovoljenje pravde i djelimičnu utjehu žrtvama. Nadamo se da se u Crnoj Gori iz novih vlasti više niko neće drznuti da predloži ulicu sa njegovim imenom, i da se neće danas protestovati, već samo slaviti.

Kako su građani prozreli prevaru

Maja Miličković piše o tome kako je tragedija u Nikšiću trebala da bude zloupotrijebljena da se napravi pritisak na Advokatsku komoru da prekine štrajk, i kako je propao pokušaj manipulacije.

To je to za danas. Ugodan ostatak dana želimo.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gnomski
Gost
Gnomski

Tacno je da je URA podrzala izbor problematicnog Becira Vukovica za predsjednika zirija. Ali, moraju se dodati i dvije cinjenice. Prva, taj covjek je bio clan zirija i prosle godine i treba vidjeti ko ga je tada podrzao. Drugo, njegov ovogodisnji izbor je podrzala i poslanica Bosnjacke stranke, a to se ne pominje.

Trešnjevo
Gost
Trešnjevo

U pravu je Zdravko Krivokapić što ne upozna baronicu ranije jer bi nam druge tice pjevale no na žalost cijele Crne Gore upozna – Bilećanku.

Emil
Gost
Emil

Koliko lazi,spinova i manipulacija.

Sloboda
Gost
Sloboda

Danas URA-ši i ČETNIKRATE, strijepeći iščekuju presudu zločincu starčiću, njihovom ideologu.
DF-u je mnogo lakše, oni su četnici na baterije, istroše se brzo.

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Nema ni 150godina da je srbija postala nezavisna država,i taman su počeli da uživaju u mitovima i megalomanskim planovima želeći da u neku ruku oponašaju osmansko carstvo,draža ih sroza do daske. Odgajani u mitovima oni jednostavno ne mogu da se pomire sa činjenicom da je “nebeski narod” imao takovog zločinca ko eto je bio draža.Džaba inteligencija završene velike škole,ali mitomanija… Više »

Princip
Gost
Princip

Нигде, али нигде у свету Дража није злочинац. То је овде био део комунистичке пропаганде како би се изједначила улога усташа и четника у рату.

Cuca
Gost
Cuca

Ustaše i četnici su imali ugovore o saradnji. Pogledaj što Dodik kaže….

Cuca
Gost
Cuca

Ugovori četnika sa vlastima NDH sklapani su slijedećim redom: – Momčilo Đujić, Brane Bogunović i Pajo Popović su decembra 1941. godine prvi otišli na pregovore kod župana Davida Sinčića u Kninu. – Uroš Drenović, komandantom četničkog odreda »Kočić« sklopio je sporazum sa NDH u Mrkonjić Gradu 27. aprila 1942.[7] – Lazar Tešanović, komandant četničkog bataljona »Mrkonjić«, sklopio je sporazum sa… Više »

Cuca
Gost
Cuca

Četnici se obavezuju na: – priznanje NDH i njenog poglavnika; – prekid svih neprijateljstava sa civilnim i vojnim vlastima NDH; – pružanje borbene podrške oružanim snagama NDH u borbi protiv partizana; – pomoć organima NDH pri uspostavi reda i izgradnji državnog aparata; – dopuštenje i pružanje pomoći civilnim i vojnim organima NDH pri vršenju istrage zločina protiv života i imovine… Više »

Oli
Gost
Oli

Hajde u Srbiju idi i ljubi tvog Dražu

Sloboda
Gost
Sloboda

Hahaha…. Svugdje u svijetu, starčić, karadža i ostali su zločinci, samo su kod četnika heroji, a u SPC -u sveti ljudi.
Što veći zločin veći nivo svetosti.

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Princip,ti si dokaz da sam ja duboko u pravu,zašto ti je teško pogledat istini u oči,pa ima srbija mnoge junake,što ti je toliko bitan čovjek koji je bacio najveću sramotu na čuvenu srpsku vojsku iz prvog rata,na hajduk veljka na vojvodu sinđelića i na još mnogo takvih ličnosti,što vam toliko znače te četničke protuve???

Rale
Gost
Rale

Nesporna saradnja sa okupatorom  Puni besmisao rehabilitacija ovog kvislinga doživljava spoznajom činjeničnog stanja o njegovom djelovanju tokom Drugog svjetskog rata na području Jugoslavije. Naime, brojna dokumenta jasno svjedoče o njegovoj saradnji sa okupatorom, koja svoj vrhunac doživljava kada nakon brojnih zločina nad civilima, saradnje sa okupatorom i brojnim zvjerstvima formacija, one kojima je Đurišić rukovodio i koje je naređivao, biva… Više »

Mnogo znas
Gost
Mnogo znas

hahhahaha znaci opet zavere CIA Vatikan vanzemaljci…. Pa sto onda pri rehabilitaciji niste razotkrili tu zaveru i falsifikat, nego ste morali da ga rehabilitujete tehnikalijama

Mnogo znas
Gost
Mnogo znas

Na cijoj su strani ginuli cetnici u borbama za Srbiju i BGD? Ili pre toga na Kozari, Sutjesci itd… Jesu li se tad borili protiv ustasa i sa njima zajedno? Zasto je Pavle Djurisic kome pisete grafite i trazite spomenik odlikovan gvozdenim krstom?

smilja
Gost
smilja

Ludilom DF treba zaraziti i građane CG. Samo ludaci mogu predložiti Bećira za predsjenika žirija, Želidraga i Budimira za ambasadore. Time bi htjeli da pokažu da zločini koje ove protuve podržavaju nijesu zločini nego valjda, po njima, dobra djela. Idiotluk.

Send this to a friend