Politika Petak, 09.09.2022.

Deset do Osam – Trka za Premijersko Mjesto

Dobro jutro! Bečić je odustao, tako ostadoše najbliži partneri Mandić i Abazović da se skubaju oko premijerskog mjesta, Abazović optužen za veze sa švercerima cigareta koje zapljenjuje.

Klikom ovdje uključujete se u našu viber grupu u kojoj vas iz časa u čas uživo obavještavamo o novostima i direktno odgovaramo na vaša pitanja.

Trka za premijersko mjesto

Sinoć je Petar Komnenić u sklopu strategije rehabilitacije DF-a, koju je kreirao Komnenićev gazda Željko Ivanović, ugostio Andriju Mandića, i ovaj put u opuštenoj atmosferi uz obostrano uvažavanje, Andrija je bio relaksiran skoro kao Dritan u Komnenićevoj emisiji. Sve je bilo podređeno udobnosti Mandića, koji je bez ikakvih tenzija sebe mogao da prikaže kao reformisanog, uglađenog četnika, koji pristaje na sve samo da postane premijer. Ako ovako nastave, Vijesti će do kraja od Mandića napraviti Crnogorca i antifašistu.

Dok Vijesti hoće Mandića za premijera, Dritan se ne predaje tako lako. Upro je sve ministre i Jokovića da navijaju za njega. Kažu “da Dritan nastavi đe je stao”.

Pošto je Aleksa odustao, ostaje da se vidi ko će od dva najbolja politička druga postati ili ostati premijer. Ako se ne dogovore arbitriraće zajednički im šef iz Beograda.

Sa sastanka suverenista (u nedostatku boljeg naziva) sa ambasadorima, ništa opipljivo za šta bi se čovjek mogao uhvatiti. Niko da artikuliše neki stav koji nije nekakvo opšte mjesto o stabilnosti, evropskoj budućnosti i slično.

Dok nas drže u mraku i iza kulisa dogovaraju opet kakvo genijalno rješenje, jedino što znamo je da je dedlajn 19. septembar, nakon čega valjda treba raspisati izbore, i nakon čega sigurno ulazimo u izbore sa ovakvom vladom. To bi bilo idealno rješenje za sve osim za DF i Demokrate. I Spajićevce.

Crna Gora potencijalna meta Rusije

Američki državni sekretar Entoni Blinken prilikom današnje posjete Kijevu obećao je dvije milijarde dolara vrijedan novi paket bezbjednosne pomoći. Otprilike milijardu dolara biće dodijeljeno Ukrajini, a ostatak bi bio podijeljen između Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Češke, Estonije, Gruzije, Grčke, Kosova, Letonije, Litvanije, Moldavije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Poljske, Rumunije, Slovačke i Slovenije.

Novac je namijenjen za odbranu suvereniteta, modernizaciju bezbjednosnih snaga, jačanje partnerstva sa NATO-om i jačanje kapaciteta za suprotstavljanje ruskom uticaju i agresiji, rekao je Blinken.

Dritan sa švercerima cigareta?

Neozbiljnost ili korumpiranost? Abazoviću svako malo isplivaju slike i selfiji sa nekim kriminalcima, bezbjednosno-interesantnim osobama i kontroverznim biznismenima. Sada ga je Raško Konjević prozvao za slikanje sa izvjesnim Zdravkom Kosanovićem, koga je optužio da je pravo lice koje stoji iza nabavke cigareta čijom se zaplijenom prije par dana hvalio Abazović. Interesantan je način na koji su cigarete zaplijenjene. Kako su propuštene da dođu do Srbije, da se vrate do Crne Gore i da im je dozvoljeno da napušte zemlju.

Kosanović je juče u izjavi za RTCG, negirao da ima bilo kakve veze sa cigaretama.

Vesna Bratić odbila donaciju

Nova osnovna škola u Tološima „Novka Ubović“, koja je izgrađena kao donacija kompanije „Bemax“, uz podršku Glavnog grada, i čija je izgradnja koštala oko sedam miliona eura, počela je sa radom 5. septembra ali – opremljena starim namještajem koji je dopremljen iz OŠ „Vladimir Nazor“.

S obzirom na to da oprema za škole mora ispunjavati određene standarde, donatori su se više puta obraćali resoru Vesne Bratić kako bi dobili smjernice za nabavku, ali nikada nijesu dobili nikakav odgovor, potvrđeno je M portalu iz Ministarstva prosvjete, na čijem je čelu danas Miomir Vojinović.

Nastavak rata klanova

Dok u Crnoj Gori bukte uzajamne optužbe da su političari dio jednog ili drugog klana, koji su skoro deceniju u ratu, koji je odnio veliki broj života, u Istanbulu je ubijen vođa Škaljarskog klana, Jovan Vukotić. Vukotić je bio u bjekstvu, a crnogorski pravosudni organi su za njim prije godinu raspisali potjernicu. Njegovo ime se godinama unazad nalazi na stupcima crne hronike, a pripadnici suprotstavljenog kavačkog klana pokušali su da ga ubiju nekoliko puta.

To je to za danas i za ovu neđelju. Čitamo se ponovo u poneđeljak.

S poštovanjem,

Ljubomir Filipović, analitičar CdM-a

 

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
NEPISMENI
Gost
NEPISMENI

ja mislim da bi trebalo premijera cg birati sa obzirom da je ova većiniica pod uticajem spc ko što se navodno bira patrijah svi lideri u po jednu kuvertu pa kako ono ide miš bijeli sreću dijeli no đe nać bijelog miša

Miroslav
Gost
Miroslav

Kaze Ljuka: Abazović optužen za veze sa švercerima cigareta koje zapljenjuje.
Optuzen pazi, od Raska Konjevica. hahahahah . A gdje si brate nas Ljubomire

Dajana
Gost
Dajana

Ne bi to Dritan, on nikada ne bi nabavio kripte, slikso se s škaljarcima i švercerima cigareta…

Grunf
Gost
Grunf

Stara je to igra Komnenića i Žeksa poznata kao “dobar i loš policajac”.Dok je Žeks u ulozi “lošeg policajca” pristrasan i otvoreno navija za njegovu URU i opstanak vlade, Komnenić je “dobar policajac” koji “nezgodnim pitanjima” rešeta sagovornike.Odavno provaljena jeftina priča.

Jafabiskvit
Gost
Jafabiskvit

Da li se to gospodin Bečić odrekao funkcija, koje mu niko nije ni nudio, a kao uslov da podrži četničku Vladu, traži da ga četnici podrže kao građansko kandodata za Predsjednika Crne Gore.
Neće proći ta filozofija poštenja, gdje se pod brigom o narodu, samo priča o foteljama

Send this to a friend