Politika Utorak, 28.12.2021.

Deset do Osam – Vučićevi Darovi

Dobro jutro! Premijer neće da potpiše interpelacije ministara koje treba da prođu parlament, Vučić dao pare da bi Knežević prozivao Milanovića, Spajić pustio neke amandmane, Stijović za ukidanje radne nedjelje. Vlast u Tivtu pred kolapsom.

Bivši hrvatski predsjednik za CdM

Ivo Josipović u intervjuu koji je dao Aleksandri Obradović govori o političkoj situaciji u Crnoj Gori, odnosima između dvije zemlje, o evropskoj budućnosti Crne Gore, buđenju srpskog nacionalizma, kao i odnosu hrvatskog predsjednika Milanovića prema BiH.

Drčni premijer

Premijer neće da potpiše interpelacije Bratićke, Radulovića i Stijovića čak iako one budu izglasane u parlamentu. Pored toga, ne zna kad će se potpisivati Temeljni ugovor sa SPC, jer je on “sve što je do njega bilo uradio”. Izgleda da ne vjeruje da će doći do izbora novog Tužilačkog savjeta sada kako to forsiraju Demokrate. O vakcinaciji i ostalim temama o kojima je govorio na RTCG možete pročitati ovdje.

Kako se zabavlja Abazović

Provod Abazovića dokazuje da sa njim pored moralnog nema ni estetskog diskontinuiteta sa dosadašnjom generacijom lidera na Balkanu. Tipa Dačić, Dodik… Uostalom pogledajte sami.

Vučićevi darovi

Vučić je pred novinarima komentarisao poklon Nikšiću rekavši da on daje za razliku od onih koji ga kritikuju, a koji su uzimali od Nikšića. Odmah se pridružio njegov proksi iz Crne Gore, Milan Knežević, koji je odapeo otrovnu strelicu prema hrvatskoj rekavši da očekuje da Zoran Milanović uplati 20 eura. Eto što je vizija Crne Gore koju vodi DF – traženje milostinje po regionu.

SNP neće izdati

SNP nikog nije prevarila niti izdala, a oni koji nas napadaju, zapravo, imaju zadnje namjere, ocijenio je predsjednik te partije Vladimir Joković  na jušerašnjoj svečanoj sjednici Glavnog odbora SNP Crne Gore. Joković je poručio članovima GO da mogu biti sigurni u rukovodstvo SNP jer “ćemo biti mudri, nećemo razočarati naše građane i vodićemo računa o njihovim potrebama”.

Budžetske igre

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić kazao da je dogovor parlamentarne većine da Ministarstvo finasnija u iznosu do 40 miliona eura preraspodijeliti novac u budžeta za narednu godinu kako bi se prihvatio dio amandmana poslanika. Poslanici većine nisu prihvatili amandmane na budžet, kojima se smanjuju sredstva za službena putovanja i preusmjeravaju na realizaciju projekta dodjele besplatne užine i besplatnog prevoza djeci iz socijalno ugroženih porodica.

Kraj neradne nedjelje?

Poslije neuspješnog pokušaja ukidanja neradne nedjelje ministra Jakova Milatovića na početku mandata ove vlade, izgleda da se ponovo pokreće ta ideja. Na jučerašnjem sastanku sa privrednicima, ministar Stijović je rekao da neradna nedjelja predstavlja problem poljoprivrednim proizvođačima. “Ono što jeste problem je da konstantno nemamo radne snage. I neradna nedjelja jeste nešto što pravi problem što se tiče prodaje, jer bi taj jedan dan omogućio veću prodaju poljoprivrednih proizvoda”, ocijenio je Stijović.

Bez budžeta u Tivtu

Politička kriza u Tivtu bijesni. Nakon što je vlast u ovom gradu ugrožena bojkotom parlamenta od strane SDP-a bez koga nema većine ni kvoruma za rad parlamenta, Opština će biti primorana da donese odluku o privremenom finansiranju. Podsjećamo da je SDP povukao podršku vlastima, nakon ogromnog pritiska javnosti zbog nacionalističkih ispada novih vlasti koje su proizvele etničke tenzije u tom gradu.

Toliko za danas. Čitamo se sjutra u isto vrijeme na istom mjestu.

S poštovanjem,

Ljubomir Filipović, analitičar CdM-a

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Alpe
Gost
Alpe

Izvuku oni mjesecno iz Ostroga te pare..

Tamara
Gost
Tamara

Ljubomirre, mogla sam i ja ovako napisati kolumnu. Daj neku analizu, prognozu, ovo je sve taksativno navedeno. Zat ne vidite da Drzave Crne Gore nema, ne postoji dok su ovi na vlasti? Sto ste se uciutali?

Send this to a friend