Politika

DF će učestvovati u radnoj grupi, SDP ima svoj prijedlog

Kolegijum predsjednika Skupštine najvjerovatnije će sjutra nastaviti razgovor o načinima unapređenja izbornog zakonodavstva rečeno je nezvanično Pobjedi iz parlamenta. Demokratski front juče je na sjednici Predsjedništva odlučio da učestvuje u radnoj grupi za reformu izbornog zakonodavstva, potvrdilo je tom listu više izvora iz DF-a.

Očigledno je da su se DPS i Demokrate dogovorili i usaglasili zajednički tekst platforme, kako bi sami ostali u radnoj grupi. Zato mi izlazimo sa posebnim uslovima, ne bismo li zaustavili ovaj očigledan dogovor između njih, koji može rezultirati još lošijim izbornim zakonodavstvom, rečeno je Pobjedi.

Taj opozicioni savez traži da “budu otklonjene devijacije” koje je DF uočio u prethodnom vremenu, ističući da su na izbore u Crnoj Gori uticali i ljudi koji nemaju pravo da učestvuju na njima, te da se, kako navode, ukupni izborni ambijent često kreirao na diskriminatorskom odnosu prema ogromnom broju građana Crne Gore.

DF odlučan je i da ne podrži značajnije učešće u radnoj grupi nevladinih organizacija koje su “na platnom spisku Soroša”, kao i uplitanje medija čiji su urednici ili vlasnici direktno zavisni od Soroševog novca koji ih održava u životu, a koji su svi okrenuti protiv poslanika i politike DF-a.

Poslanički klubovi trebalo bi na sjednici Kolegijuma u četvrtak da saopšte stav o prijedlogu DPS-a za formiranje radne grupe koja će se baviti izbornim zakonodavstvom, ali i da ponude svoje prijedloge.

SDP je predložila da radnom grupom zajednički treba da predsjedavaju predstavnici vladajuće koalicije i opozicije, kao i da vlast i opozicija imaju bi po sedam članova (kopredsjednici i po šest članova). Ta partija smatra da radna grupa treba da radi u skladu sa poslovnikom koji se usvaja konsenzualno, kao i da na sjednicama radne grupe mogu učestvovati, bez prava odlučivanja, predstavnici državnih organa, organizacija, institucija i međunarodnih organizacija i institucija.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Grbaljka
Gost
Grbaljka

Hahahaha koji likovi
Užasno 🤮

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

ove budale se jos bore protiv sorosa i spoljnih neprijatelja ….a kuca gori ….treba radit casno i stvarat i razvijat bolju bogatiju mirniju crnu goru ….na sledecim izborima ih nece bit ….

z d
Gost
z d

Ako iđe ima devijacija i devijantnog ponašanja ima ga u DF-u.

Randolf
Gost
Randolf

SDP pokazuje ozbiljnost, mislim da imaju ozbiljnu priliku da se nametnu.

CrnaGoraAneMont
Gost
CrnaGoraAneMont

DF pa zar ima vise iole normalnog Srbina da bi glasao za izdajnickospijunskolupeski DF? Najveca prevara za Srbe u CG. DF je kao Vuk Dtaskovic u Srbiji. Pljuc

Send this to a friend