Politika

DF: Nemamo niti želimo da imamo uticaj na izbor članova ekspertskog tima MCP

Lideri DF-a

Demokratski front poručio je da nemaju uticaj na izbor članova ekspertskog tima Mitropolije crnogorsko primorske.

<<<Da li je došlo do zaokreta u nastupu SPC prema Vladi: Advokat Marković neformalni pregovarač MCP<<<

“U neistinitoj vijesti, koju su napravile Dnevne novine a prenijeli pojedini portali, da Mitropolija crnogorsko primorska mijenja sastav svog pravnog tima pod pritiskom DF-a, leži podla namjera da se među pravoslavnim građanima stvori konfuzija i da se prikaže kako naša crkva prati DF a ne obratno. Crkva djeluje sama za sebe a na korist svih svojih vjernika. To što su pristalice DF-a i naše rukovodstvo pravoslavni hrišćani i što kao takvi u svom političkom životu zastupaju i štite prava crkve znači samo da smo spremni da našu crkvu i arhijereje u svemu podržimo a nikako da određujemo i uređujemo tehnička pitanja vezana za crkvenu organizaciju kod nas”, navode u DF-u.

Kako su istakli, nikakvog uticaja na izbor članova ekspertskog tima Mitropolije niti imaju niti će imati, niti su smatrali da im uopšte pripada da na to utiču.

“Naše je samo da, kao vjerujući ljudi, ispratimo i podržimo našu crkvu u svemu i da se borimo na političkom polju protiv donosioca Zakona koji diskriminiše pravoslavlje najbolje što možemo. Ovo nije prvi put da antipravoslavni mediji podmeću Demokratskom frontu ili u tekstovima ili u naslovima svojih vijesti, kako bi eventualno neko iz Crkve polemisao sa nečim što niti smo rekli, niti je to naš stav. Ovi bijedni pokušaji anticrkvenih medija samo pokazuju beznađe režima koji je udario na svetinje”, zaključuju u DF-u.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Realista
Gost
Realista

Vama niko nimalo normalan nista ne moze vjerovat osim da ste hostapleri

SAMO JA
Gost
SAMO JA

Pustite mi komentar……a ovako cu reci DF-u ko boga vas molim okanite se pravoslavne crkve pustite neka to oni rijese a vi svoga posla….procitajte ovo molim vas

Piksi
Gost
Piksi

Vi ste nesoji a ne vjernici!!!

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Jel ono reče eksperti?Hahahaha!

Festadjun
Gost
Festadjun

Kakve vi veze sa crkvom imate

Zemlja cuda
Gost
Zemlja cuda

Cus, Mandic i Medojevic su vjerujuci ljudi? Ajde neka objave fotografije sa slava ili sa popovima iz perioda stare Jugoslavije. Obojica postase veliki vjernici po nalogu. Licemjeri.

Send this to a friend