Politika

DF predao Predlog rezolucije o krivičnoj odgovornosti

Branko Radulović

Poslanici Demokratskog fronta podnijeli su Skupštini Crne Gore Predlog rezolucije o krivičnoj odgovornosti za djela protiv državnih dobara od 1990. godine, raskidu ugovora sačinjenih na štetu države, preispitivanju porijekla imovine i načinu valorizacije preostalih dobara,

“Konstatujemo da su državna dobra na “divljački crnogorski neoliberalni prljavi tranzicioni način”, organizovanim kriminalnim udruživanjem, koristeći različite metode u različitim okolnostima i fazama prisvojena, devastirana, uništena ili obezvrijeđena. Takođe, konstatujemo da su krivična djela učinjena protiv imovine, privrednog poslovanja, platnog prometa, životne sredine i uređenja prostora, kojima su Crna Gora i njeni građani ostali bez više od 80 odsto privrednih subjekata, značajnih prirodnih resursa, atraktivnog prostora, i da će ekološka sanacija koštati više od dvije milijarde eura”, saopštio je danas na konferenciji za novinare poslanik DF-a Branko Radulović.

Između ostalog on je naveo da od kleptokratske bolesti sve više obolijeva naša omladina, koja smatra da se kriminalnim i nepoštenim radom dolazi do lagodnog života, te je sve veći broj brutalnih ubistava mladih ljudi ogrezlih u kriminalu.

“Konstatujemo da su pravosudni organi u potpunosti kontrolisani i instrumentalizovani, da je na djelu selektivna pravda u svrhu političkih obračuna ili sticanja vlasništva nad dobrima, da su brojne krivične prijave protiv Mila Đukanovića i njegovih organizovanih grupa, već desetljećima ignorisane ili u fazi izviđaja, da su poseban doprinos tome dali Vesna Medenica, Ranka Čarapić, Ivica Stanković i Milivoje Katnić, kao prethodni i sadašnji VDT i GST. Svjesni smo da je opstanak na vlasti Mila Đukanovića i režima njihovo biti ili ne biti, da su svjesni da pobjedom prave političke alternative, radom profesionalnih pravosudskih organa i institucija, slijedi njihova odgovornost za krivična djela i povraćaj otete i nelegalne imovine, kao i da je podanička mreža Đukanovića spremna na najteža nedjela i nepočinstva da bi opstali na vlasti”, obrazložio je Radulović podnošenje Predloga rezolucije.

On smatra  da poziv premijera Duška Markovića na dijalog u okviru Saveza za Evropu nije poziv za izgradnju slobodne, prosperitetne i evropske Crne Gore, da on nije autonoman da to realizuje i da je mnogo grešan da bi imao minimalni autoritet, pa je to “već viđeno”, kupovanje vremena i pokušaj pozicioniranja.

Prema njegovim riječima u DF-u su ubijeđeni da nema ekonomskog i ukupnog civilizacijskog preporoda Crne Gore bez revizije i krivične odgovornosti za djela kaja su od 1990. godine učinjena i koja se čine protiv državne imovine, privrednog poslovanja, platnog prometa, životne sredine i prostora, bez raskida ugovora koji su sačinjeni na štetu države, te optimalne sanacije i valorizacije preostalih resursa.

“Odlučni smo da temeljno mijenjamo sadašnje kriminogeno i retrogradno stanje, preduprjedimo trajno zarobljavanje države i moguće veće konflikte. Dominantna većina građana je žrtva ovakvog retrogradnog i kriminogenog vladanja. Migracije i odlazak naših biološki najvitalnijih i intelektualno najkompetentnijih stručnjaka, odlazak naše omladine, negativna stopa nataliteta, katastrofalan socijalni položaj većine, samo su potvrda toga. Napokon i EU, i mnoge međunarodne institucije, mediji i pojedinci ukazuju na karakter vladavine Mila Đukanovića, negativan trend evropskih integracija, posebno na poglavlje 23 i 24”, zaključio je Radulović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Koliko je Branku sad iq,mora da mu se povecao poslije druzenja sa Medom,Pipunom,i koljenicom

NBA-NK
Gost
NBA-NK

ZA OVO JE U PRAVU

ahaha
Gost
ahaha

Aooooo, a vidi ovu sliku….! Rakijo, zbog tebe sam ovoliko pametan…! A, micite ovo…

Cika miki
Gost
Cika miki

A kud ce veceg divljaka od tebe profesore branko, nit si voda nit si vino

Libero7
Gost
Libero7

Jeli ti risto dao blagoslov moj crni radulovicu sto ucinje od samoga sebe

Zunzar
Gost
Zunzar

PZP sto dalje od DF,ali mislim da je sad kasno.

Emilio
Gost
Emilio

E kuku kapi na mahnitoj glavi 😎

Цар🇷🇺Романов
Gost
Цар🇷🇺Романов

Овим стварима треба да се бавите, а не да изигравате Ристове овце.

Send this to a friend