Politika

DF prijeti protestima ako se ne povuče Zakon o slobodi vjeroispovijesti

Predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević je na sjednici Glavnog odbora te stranke predložio Zaključke da DNP i čitav Demokratski front snažno podržavaju aktivnosti Mitropolije crnogorsko-primorske i Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori u odbrani i očuvanju osmovjekovnog duhovnog nasljeđa, na kojem je, kako je kazao, nastala istinska Crna Gora.

“U tom pravcu predsjednik DNP-a zadužio je predsjednike opštinskih odbora, članove Glavnog odbora, aktiviste i simpatizere iz čitave Crne Gore da u subotu, 21. decembra u Nikšiću, svojim masovnim okupljanjem pošalju jasnu poruku da ostaju dosljedni proglasu vladike Joanikija sa Trojičindanskog sabora, da ćemo svojim životima, na čelu sa našim mitropolitom Amfilohijem, episkopima i sveštenstvom, braniti hramove, manastire, crkve i seoska groblja naših predaka”, poručuju iz DNP.

Knežević je istakao da je njihova obaveza, ukoliko se režim ne prizove pameti i povuče Prijedlog zakona o slobodi vjeroispovijesti, isto tako masovno okupljanje i 26. decembra ispred Skupštine Crne Gore, “kako bi učinili sve da se taj i takav diskriminatorski zakon povuče sa dnevnog reda”.

“Takođe je usvojen i zaključak da se formiraju odbori širom Crne Gore, koji bi činili sveštenstvo i vjerujući narod, u odbrani svih crkava i manastira Mitropolije crnogorsko-primorske. Zaključci Glavnog odbora DNP-a usvojeni su jednoglasno”, navode u DNP.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Istina
Gost
Istina

Ovi su jos tu? Buku neku prave? Ja mislio da su dotrajali kao i svi do sad… A dobro neka ih. 🤣🤣🤣

mačor
Gost
mačor

Irinej je patrijarh Srbije,zbog izjava protiv CG uvijek može biti vraćen sa granice.Poziv države CG državi Vatikan i papa dogodine dolazi u CG.Zakon o slobodi vjeroispovjesti donijeti će građani CG.

Ptrahinja
Gost
Ptrahinja

Sve sto ste “branili”, propalo je. Tako da, samo naprijed.

BALVAN
Gost
BALVAN

E blago vam u pamet s vima na komentarima.

Bora Bora
Gost
Bora Bora

cetnicki df prijeti CG,do kad ce oni rusuti CG,1918g uvjek nam visi nad glavom.

Crnogorsko kolo
Gost
Crnogorsko kolo

Manimo se toga svetosavlja, o, Crnogorci! Nije to naše nasljeđe, no uvezeni klerofašizam koji radi protiv Crnogoraca! Crnogorsko oro, Crnogorska crkva, Crnogorska sloga, Crnogorska zemlja i drzava onih koji je vole! U kolo, u crnogorsko oro, za zemlju nasu crnogorsku! Ko ne htio kolu doci, ne htio mu Bog pomoci! Narode crnogorski, razavizaj se i razaberi istinu od napadne laži!… Više »

oooo
Gost
oooo

A od nasih para ce i dalje primat platu, dnevnice, placat telefone, gorivo, …. a oni radit na ulic. Zemljo propala si nema kud vise.

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

vjetar u ledja drpsu front ….borba za glasove srpskih glasaca kojih je sve manje

Ne bih
Gost
Ne bih

A on prvi da bega kad počnu batine?

Aoooo
Gost
Aoooo

Doći će im oba člana i sva tri simpatizera.

MisterNo
Gost
MisterNo

eto ih u skolu,taman jedno odeljenje sastavili 😂😂😂

Svjefol
Gost
Svjefol

E ovo je vec opasno! Kad jurne ova masa od 200-300 krezubih, to rusi sve pred sobom…hahahaha

Danko
Gost
Danko

I? Dje je drzava da uhapsi ovoga “covjeka”! Niko od clanova njegove stranke se ne pita zasto nije uhapsen i , prije svega , zasto nije u zatvoru zbog terorizma! Nevjerovatno!!!

Ljuta
Gost
Ljuta

Pridruzujem se mirnim protestima…necu jedino na Zutu gredu jer imam loše iskustvo..

ene gi bre
Gost
ene gi bre

Hoće li biti krmetine i barske prasadije

Ljuta
Gost
Ljuta

Ne vjerujem…kažu ide se u Ramadu..
Brajevic ima doživotni ugovor o neplaćanju ..

Daka mirotočivi
Gost
Daka mirotočivi

ee dobro onda,samo pitam.Moguće i u Kristal da pođu.Vjerovatno zavisi od ponude i afiniteta.No,mislim da će u tom slučaju barska prasadija ostat ispred vrata

Fileopg
Gost
Fileopg

Eto u,, kuriru” jutros piše kako je najveća srpska laž da su mošti svetog save spaljene na Vračaru, već se tobože nalaze u manastiru Ždrenaonik. Sad se očekuje da će ih Amfilohije iskopati i prošetati i šnjima po ulica…. Sve laž do laži…

Haris
Gost
Haris

Ozbiljno?? aaaaaaaahahahahahaha

djuradj
Gost
djuradj

…sad idu takticki pa sveca nose u Niksic…interesuje me radi li Ostrog dok je svetac u Niksic…

Mijo
Gost
Mijo

Ne ali mozes pare da im uplatis na racun.

Milos
Gost
Milos

O jada crnoga. Sto je ovome narodu. Poludjese li poludjese.

nick
Gost
nick

Opet ovi

Jež
Gost
Jež

DNP i DF, podržavaju svakoga ko je spreman, uz njihovo nesebično i svakodnevno zalaganje, pripomoći u rušenju Države Crne Gore.Uzalud vi znojenje izdajnici.

Terra nova
Gost
Terra nova

Eto ti djavola, a oćete li sa sobom ponijet i srpske zastave da nas prosvijetlite, pošto mi ne znamo ko smo, što smo, okle smo i čije su naše crkve i manastiri

Ljuta
Gost
Ljuta

Upravo zastave stare CG pokazuju ko ste i šta ste.. i od koga ste….nažalost u ovom žitu od 1945 previše korova…..

Terra nova
Gost
Terra nova

Jeli to Ljuta pominješ onu staru CG prije 1918 ili onu poslije ’18 koju uništiste i pogaziste, kralja prognaste a narod Crnogorski pokoriste, onu staru CG koju prozvaste Zetska Banovina da se utre trag Crnoj Gori ONOJ CRNOJ GORI KOJA JE BILA CRNOGORACA.

Fileopg
Gost
Fileopg

Poglavice da vode narod kako bi nastavili tamo đe 2016 zustaviše Kneževića i družinu… Samo vi slijedite ove i daleko će te dogurati taman ka i mirni narod u Bosni što je dogura… U pamet se narode ovi vas isturaju ispred sebe u stradanje a oni će iz kakve zavjetrini uz koljenica i pivu navijati za vas…

Libero7
Gost
Libero7

Za koga ce cetnici bez za cetnike pozdrav medu i radulovicu novim cetnicima

Send this to a friend