Politika

DF: Prikupljeni potpisi za inicijativu za smjenu Danijele Đurović, najavljena i krivična prijava

Demokratski front

Demokratski front ističe da je predsjednica Skupštine Danijela Đurović, kršeći Ustav, Zakon o sudskom savjetu i sudijama, i Poslovnik, uvrstila u dnevni red vanrednog zasijedanja Predlog za izbor četiri člana Sudskog savjeta iz redova uglednih pravnika.

“Naime, član 128 Poslovnika izričito precizira da dvadeset sedam poslanika, predsjednik države i Vlada mogu u dnevni red predložiti akte čiji su oni predlagači. U slučaju predloga za izbor četiri člana Sudskog savjeta iz redova uglednih pravnika predlagač isključivo može biti Odbor za politički sistem i pravosuđe. Zato je Danijela Đurović bila dužna da vrati zahtjev za održavanje vanredne sjednice kao neuredan, jer se rasprava i glasanje o ovom predlogu mogu obaviti najranije 1. oktobra”, navodi DF.

Na ovaj način je, tvrde, brutalno prekršen Poslovnik u kome piše da Odbor za politički sistem i pravosuđe predlaže četiri člana za Sudski savjet, a takođe i Ustav i član 16 Zakona o Sudskom savjetu i sudijama koji izričito definiše da nadležno radno tijelo tj. Odbor predlaže članove Sudskog savjeta.

“Čak i ako bi Odbor za politički sistem ponovo održao sjednicu, ne bi imao ustavni kapacitet da zakaže vanredno zasijedanje. Naprosto zvuči nevjerovatno da aktuelna parlamentarna većina Danijelu Đurović gura u zonu ozbiljne krivične odgovornosti, za koju su zaprijećene višegodišnje zatvorske kazne, besprizorno je zloupotrebljavajući, a sve u cilju sticanja neprimjerenog političkog uticaja na budući Sudski savjet”, navodi DF.

Zatim su dodali.

“DF podsjeća javnost da su već prikupljeni potpisi za inicijativu za  smjenu  Danijele Đurović, ali i najavljena krivična prijava. Zato je dobronamjerno savjetujemo i pozivamo da ne bude dio DPS-ove hajdučije, i da iskoristi svoje nadležnosti da zaštiti zakonodavnu funkciju Skupštine, jer će, u konačnom, samo ona snositi krivičnu  odgovornost, a ovi, koji je guraju u krivičnu odgovornost, će se izvući”, zaključili su iz DF-a.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
david6999
Gost
david6999

Kakvi izdajnici ovi iz df-a,a mandicu je valjao dps,kada su mu sinu progledali kroz prste za mladjane gluposti i brataniuc za malo vece….Nego sve ce doci na svoj,ea vi samo prijavljujte,prvo odradite df izdajnici onaj teroristicki pokusaj na ustav i zakone drzave CG po 5 godinica i manje neki kao onaj sofercic,pa onda drzite slovo nekome,sram vas bilo,najedeni ste da… Više »

bruno
Gost
bruno

Sa bi, jel to zvao Vucic da pita za honorare i sta radite

Aragorn
Gost
Aragorn

Sad su maske pale. Ruska V kolona u CG koja se zove DF ne zeli niposto CG u EU. Treba vas zakonom zabranit

Send this to a friend