Politika

DF-u 18 mandata, SNP-u pet, Demokratama devet, Demosu jedan, GP URA tri, Civisu jedan

Skupština Crne Gore

Buduća parlamentarna većina, prema najavama, biće sastavljena od tri koalicije, odnosno od čak 16 političkih partija, koje ukupno imaju 41 mandat u crnogorskom parlamentu. Poslanička mjesta, ipak, zauzeće 11 partija iz sve tri koalicije, piše Pobjeda.

Samo koaliciju Za budućnost Crne Gore, koja je osvojila 27 mandata, čini 11 stranaka – Demokratski front u čiji sastav ulaze Nova srpska demokratija, Pokret za promjene i Demokratska narodna partija, zatim Socijalistička narodna partija, Prava Crna Gora, Ujedinjena Crna Gora, Radnička partija, Partija udruženih penzionera i invalida Crne Gore, Jugoslovenska komunistička partija Crne Gore, Srpska radikalna stranka, Stranka penzionera invalida i socijalne pravde Crne Gore.

Mandate u parlamentu imaće nosilac liste Zdravko Krivokapić, koji nije predstavnik nijedne partije, već je profesor Mašinskog fakulteta i osnivač nevladine organizacije Ne damo Crnu Goru nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti, kao i sedam političkih partija – Nova srpska demokratija, Demokratska narodna partija, Pokret za promjene, Socijalistička narodna partija, Prava Crna Gora, Ujedinjena Crna Gora i Radnička partija.

Najveći broj mandata pripao je Demokratskom frontu – 18, od kojih Nova srpska demokratija ima osam, a Demokratska narodna partija i Pokret za promjene po pet. Isti broj poslaničkih mjesta – pet pripao je i Socijalističkoj narodnoj partiji. Po jedan mandat imaju Ujedinjena Crna Gora, Prava Crna Gora i Radnička partija.

DF će predstavljati Nebojša Medojević (PzP), Branko Radulović (PzP), Branka Bošnjak (PzP), Slaven Radunović (Nova), Strahinja Bulajić (Nova), Jovan Jole Vučurović (Nova), Radoš Zečević (Nova), Marko Kovačević (Nova), Simonida Kordić (Nova), Milun Zogović (Nova), Milan Knežević (DNP), Predrag Bulatović (DNP), Maja Vukićević (DNP), Jelena Božović (DNP), Dragan Bojović (DNP), Vladan Raičević (PZP), Jovanka Bogavac (PZP) i Milo Božović (Nova).

Mandati SNP-a, prema izbornoj listi, pripadaju svakom petom kandidatu – predsjedniku te partije Vladimiru Jokoviću, Dragoslavu Šćekiću, Danijeli Đurović, Draganu Ivanoviću i Draganu Vukiću. Na poslaničko mjesto koje pripada Pravoj Crnoj Gori sješće njen predsjednik Marko Milačić. Radničku partiju predstavljaće njen predsjednik Maksim Vučinić, a Ujedinjenu Crnu Goru Vladimir Dobričanin.

Koaliciju Mir je naša nacija čine Demokratska Crna Gora i Demos, sa osvojenih deset mandata na parlamentarnim izborima. Demokratama pripada devet, a Demosu jedno poslaničko mjesto.

Demokratsku Crnu Goru predstavljaće u Skupštini njen predsjednik Aleksa Bečić, generalni sekretar Boris Bogdanović, zatim Dragan Krapović, Zdenka Popović, Momo Koprivica, Stevan Katić, Tamara Vujović, Albin Ćeman i Vladimir Martinović. Mandat Demosa zauzeće predsjednik te partije Miodrag Lekić.

Koaliciju Crno na bijelo čine Građanski pokret URA, Stranka pravde i pomirenja, Grupa građana Civis i nezavisni intelektualci. URIpripadaju tri mandata, a grupi građana Civis jedan. URU će u Skupštini predstavljati Dritan Abazović, Božena Jelušić, Miloš Konatar, a četvrti mandat zauzeće Srđan Pavićević, predsjednik Saveza građana Civis.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dritan
Gost
Dritan

Znači vlast zavisi od CIVISA , a be od Dritana.

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Xaxaxa pa sta su oni osvojili na kraju. 😂😂😂🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Nema veze
Gost
Nema veze

Ko je taj mađioničar koji će sve ovo takoreći “zašiti” u funkcionalnu cjelinu?
Bog u pomoć svima nama.

balbegovo brdo
Gost
balbegovo brdo

Da li se ovo neko sprda ….ovo je komedija u reziji Mila Djukanovica …e neka si ih pustio malo da se ovaj narod zabavi . Rijaliti cisti

Bnjj
Gost
Bnjj

Nastavak pohare CG sad od nove vlasti. Da vidimo pojedini čime su zaslužili da budu poslanici, šta su to oni radili osim što su bili političari.

Vele
Gost
Vele

Ima li ovamo ijedan Crnogorac od nas 45posto koji cinimo ovu zemlju ili su svi Srbi, Jedan Albanac i jedan Bosnjak.

Bnjj
Gost
Bnjj

Sve ista lica. Kada će se usvojiti zakon o otvorenim listama i departizaciji

Anonimous
Gost
Anonimous

Dobro, de. Ovo su političari. Da vidimo tu ekspertsku vladu?

vjecna da je
Gost
vjecna da je

isto kao i u skupstini ljudi bez radnog iskustva u zivotu i politici poslusnici samo polako

KarlitoBrigante
Gost
KarlitoBrigante

Al mi je milo sto su zajedno bili cetnici i komunisti u istu koaliciju. E pa cudo nevidjeno da se cetnici i komunisti zajedno bore. Hehehehe. A ako Medojevic jes ono za sto se prikaziva kao suvetenista e onda je ova corba bas dobra, samo niko nezna recept.

Bokelj
Gost
Bokelj

recept? kuvanje Crne Gore dok ne postane Srbija to ti je recept,ili si mlad ili…

Don_Kihot
Gost
Don_Kihot

Pardon pokusaj kuvaj Crne Gore… Legitimno je da pokusaju, isto je tako legitimno da im ne damo i izadjemo na ulice i trazimo ostavku vlade, ako zatreba, ako ne budu savjestno radili i cuvali nasu drzavu koja im je data na povjerenje

papazjanija
Gost
papazjanija

politički bućkuriš od 16 partija

mrkela
Gost
mrkela

Nijesu nikada vladali ali tu je narod da se na njega uče kao na pokusne kuniće ! Pola su strčnjaci za bručenje i sramoćenje – šešeljeva škola !

Komšija
Gost
Komšija

E propalo se ka se propalo, ovo vam je demokratija, prodadoste državu za male pare liberali stari. Ovoga dritana će da pojede SPC biće on veliki srbin.

Budvanin
Gost
Budvanin

Ko gubi ovako pise.Zivjela sloboda

Bokelj
Gost
Bokelj

budvanin grbaljskog porijekla,e kompleksašu,kaži da si grbljanin i stim se diči,ne pokrivaj se perijem budvana,jer si onda bućkuriš

Miki
Gost
Miki

Vec je ,samo jos da mu se da orden,
cetnickog vojvode !!!

Baraka
Gost
Baraka

Bice ovdje svasta a najvise ce biti pljuvanja, jedni po drugima….

Montenegrin
Gost
Montenegrin

Obavezno da se gleda sve uzivo da se vidi ko je nepismen. Nekulturan divalj itd

Saša
Gost
Saša

a to smo imali prilike i ranije da vidimo, nekulturu, nevaspitanje, bacanje, razbijanje, nasrtaje, šamaranje, vatanje za vrat idt…

komitovic
Gost
komitovic

bravo Lekicu , neka si zauzeo mandat sirotinjo . prikljuci se cetnickom programu . nece se dati crna gora , ima puno onih koji glasase za dritana a ne misle sad tako

Glorija
Gost
Glorija

Morali su ga staviti jer nemaju koga ostali su neobratovani ,polako dok odrade plagijat diplome za cetiri god.ce sve biti doktori magistri i.t.d .Prosto im bilo

Sokrat
Gost
Sokrat

Haha grdjanska crna goro…ko te predstavlja sve same demokrate a sve sami naciinalisti i mrzitelji

Ed siran
Gost
Ed siran

Necete dugo, to je svima jasno.

S400
Gost
S400

Imas gradjansko pravo da se nadas ,I ti i ovi tvoji pratioci . Samo da Vam kazrm ,jedan moj rodjak se 70 godina nadao i umro prosle godine u 85 godini.

odje
Gost
odje

i ti ces isto, nadati se a ne dozivjeti, mora da vam je to u genima

Marvo
Gost
Marvo

Ovo je rastimani orkestar.Oce li Milo Bozovic ustat na himnu?Morace kad ga Triton ufati za uvo🤣

Lida
Gost
Lida

Od njih samostalno niko nebi cenzus presao.

gangrena
Gost
gangrena

dps i sd kao gradjanske partije su makar imali desetak poslanika iz manjinskih naroda. ovi za pocetak simbolicno…samo dvojicu

Kovač
Gost
Kovač

Odakle manjinski narodi u gradjanskoj državi???

Prč
Gost
Prč

Vala bih volio da vidim izbore dje bi sve partije izasle samostalno pa da vidimo kad bi vecina ovih dobilo po 5 mandata.

zvrk
Gost
zvrk

Svi oni lagano se mogu kupiti za male pare 😁😁😁

Send this to a friend