Politika

DF: Velika Albanija uveliko kuca na vrata Crne Gore

Podizanje spomenika albanskom ekstremisti, pripadniku Prizrenske lige, čovjeku koji se borio protiv crnogorske vojske, Dedu Djon Luli u Tuzima, pokazuje da Velika Albanija uveliko kuca na vrata Crne Gore, kazali su u Demokratskom frontu.

<<<U Tuzima postavljen spomenik albanskom heroju Ded Đon Luli<<<

“Nakon upada albanskih policajaca u našu zemlju, maltretiranja monahinja u manastiru Beška, napada na mitropolita Amfilohija, proglašavanja crnogorskih planina za “albanske Alpe”, klicanja OVK u Tuzima, paradiranja zločinaca Tačija i Haradinaja po Crnoj Gori, očigledno je da se albanski političari ne zaustavljaju i da je krajni cilj poznat svima koji su ozbiljno zabrinuti za mir na ovom području i koji vide dalje od lažne, nepostojeće gradžanističke slike Crne Gore”, navode u ovom političkom savezu.

Prema njihovim tvrdnjama, u Crnoj Gori vlast i dio opozicije se nalaze u partnerskim odnosima sa “albanskim šovinistima, iako ovi imaju otvorene pretenzije na djelove Crne Gore”.

“Prije svega, ovo se odnosi na koaliciju Pedro (DPS – Demokrate-Crnogorska). Njihova koalicija je signal pristalicama Velike Albanije’ da su dobili saveznike koji se neće buniti ako oni krenu na rasparčavanje ove zemlje. Uglavnom, na podizanju spomenika Dedi Đon Luli sve je bilo u znaku crvene boje, od albanskih zastava, zastava OVK do crvenih kravata Demokrata”, ističu u DF-u-.

Dodaju da vlast nije spremna da brani Crnu Goru pošto plaća račune za podršku Albanaca u vremenu referenduma.

“Ništa manje podanički odnos ne pokazuju ni Demokrate Alekse Bečića koje su u Tuzima na vlasti zajedno sa ljubiteljima OVK i upravo su njihovi predstavnici podržali podizanje spomenika Dedi Đon Luli. Mada, da je ovaj albanski ekstremista, koji je htio da otme srpske istorijske teritorije, kojim slučajem ustao juče, sigurno bi koaliciju Pedro, koja služi raznim lobijima i centrima moći, sve s noge na nogu istjerao iz Tuzi. O njemu imamo krajnje loše mišljenje, on se tukao sa onom velikom generacijom naših predaka koja je na kraju oslobodila Skadar i osvetila Kosovo, ali znamo da on ne bi pristao da služi ovima lobijima i centrima moći kojima služe ovi koji su podržali podizanje njegovog spomenika u Tuzima”, zaključuju u DF-u.

S.Đ.

114

avatar
1000
55
59
0
 
81
BojovicKADAMarkisa1Mehoсрбофил
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bojovic
Gost
Bojovic

Rroft Ded Gjon Luli

KADA
Gost
KADA

Ima li ko.iz LGBT populacije da uzimlji ovaj akomulator na brzinu

Markisa1
Gost
Markisa1

Mi smo stvarno homofobican narod. Pun mržnje ostrašćenosti jadan i plitak. Samo kod ostrascenih i onih koji imaju visoko mišljenje o sebi a nisko o svima drugima može da se ova priča prima i pušta korijenje. Omladina ode koja može ostadosmo nesrećnici mi da se primamo na ovakve priče o celom zemljama i nacijama. Nema nas glupljih na svijetu od… Više »

србофил
Gost
србофил

Овоме акумулатору ни трофазна струја неби вратила мозак на фабричка подешаванја.

Sportista
Gost
Sportista

Odavno se Crna Gora svojata, eto im je svima, ali Boka kotorska neće moći….ta su vrata blindirana….

Ime
Gost
Ime

Možda je to bio samo borac za prava Albanaca. Možda možemo jednom naučiti da živimo u suživotu. Dosta je fobičnih naslova, čas o velikoj Srbiji čas o velikoj Albaniji.

Akumulator
Gost
Akumulator

A cica draza ko je on gori je on dobro ga je Tito zakopa svaka mu cast

Akumulator
Gost
Akumulator

A i da zakuca mi cemo branit Crnogorci od vas ne ocekujemo ka ni 42′ kad ste surovali sa okupatorom banditi’

Cetinje
Gost
Cetinje

Samo neka sanjaju. Ni pedalj teritorije im ne damo. Đedovi su nam ginuli za zemlju a da je mi olako predajemo. Nek čuvaju Skadar. Mogli bi I bez njega ostati.

Garo
Gost
Garo

Tako si i srbi go”rili ma izgubise Kosovo.

Meho
Gost
Meho

Hihih brale Ulcinj i cijel iaj potez ti je jos samo na papitu CG. Tamo niko ni ne prica vise crnogorski, zastavu jos radi reda jedino drze na opstinskim zgradama. To je odavno oslo.

Ssśal😀e
Gost
Ssśal😀e

Stop srpskom fasizmu sa Albanvima se moze razgovarat!!!!

Krug 2
Gost
Krug 2

Uskoro će te pregovarati oko pripajanja Podgorice opštini

neovisna
Gost
neovisna

A neće oni to… samo dok im mogne biti….

Milovan NK
Gost
Milovan NK

Nikšić je bezbjedan sa tog stanovišta a za ostalo be zabolje. Nek uzmu sve što oće.

🇲🇽 EL_Gordo
Gost
🇲🇽 EL_Gordo

Albanci nikada nisu imali pretenzije prema CG, oni nas gledaju kao prijatelje i dobre komsije 🤣

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Moje izvinjenje posjetiocima foruma nećeš da objaviš, a pičkice moderatorska? Ti si slika i prilika Ristovog (ne)soja! Podao, pokvaren, kukavica, bestidan… Fuj!

Sve je laz
Gost
Sve je laz

Nista mi nije jasno jer je svima jasno a opet im nije jasno I takk u krug

Send this to a friend