Politika

Dierkes sa Abazovićem: Crna Gora šalje jasne signale demokratskih iskoraka

Iako je vrlo osjetljiva i specifična situacija, Crna Gora Zapadu šalje jasne signale demokratskih iskoraka, kazao je direktor njemačke Fondacije Konrad Adenauer KAS za Srbiju i Crnu Goru, Norbert Bekman Dierkes, tokom današnjeg sastanka sa potpredsjednikom Vlade Crne Gore, Dritanom Abazovićem. 

Kako je saopšteno iz kabineta potpredsjednika, Abazović je Dierkesa upoznao sa procesom formiranja vlasti i ekspertima koji su iz inostranstva došli da pomognu Crnoj Gori u ovom specifičnom momentu.

“Abazović je Dierkesa upoznao sa trenutnom političkom situacijom u zemlji i prioritetima u budućem djelovanju Vlade. On je direktoru KAS-a skrenuo pažnju i na opredjeljenje Vlade u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala i detaljnije ga upoznao sa formiranjem Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije na visokom nivou. Potpredsjednik je kazao da je Vlada zasnovana na spoljnopolitičkom prozapadnom kursu i da je njen cilj napredovanje Crne Gore u procesu evropskih integracija”, navode u kabinetu Abazovića.

Direktor KAS-a je istakao da je svrha njihove posjete Vladi uvid u političko stanje u društvu nakon prve demokratske smjene vlasti.

“Dierkes je ukazao na neophodnost kvalitetne komunikacije nove Vlade sa zapadnoevropskim partnerima, kako bi se izbjegle zbunjujuće informacije u toku procesa pridruživanje Crne Gore Evropskoj Uniji. Direktor KAS-a je naveo da, iako je vrlo osjetljiva i specifična situacija, Crna Gora Zapadu šalje jasne signale demokratskih iskoraka. Dierkes je u tom smislu poželio Crnoj Gori uspješan završetak procesa”, dodaju u kabinetu vicepremijera.

Sastanak je bio prilika da Abazović i Dierkes porazgovaraju više o trenutnoj političkoj situaciji u zemlji, kao i narastajućim tenzijama u kontekstu predizborne situacije u Nikšiću.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ksena
Gost
Ksena

Za Dritangu – 3,14!

Joanikje
Gost
Joanikje

Crna Gora salje jasne signale najnedomokratskijeg drustva na svijet grdji smo od Ugande 10X

Send this to a friend