Politika

DIK nije usvojila prijedlog da se akt RIK-a proslijedi MUP-u, bez rasprave o Spajiću

Sjednica DIK-a /Foto: Portal RTCG

Državna izborna komisija održala je danas sjednicu na kojoj nije usvojila prijedlog člana Aleksandra Jovićevića da se akt koji su dobili od RIK-a u vezi prebivališta Milojka Spajića i Andrije Mandića, uputi MUP-u. Za je glasalo pet članova, jedan protiv, uzdržano je bilo pet.

Na sjednici nije bilo rasprave o odgovoru Republičke izborne komisije Srbije na zahtjev DIK-a da im se dostave informacije da li Andrija Mandić i Milojko Spajić imaju prebivalište i biračko pravo u Srbiji.

Predsjednik DIK-a Nikola Mugoša podsjetio je da su od RIK-a tražili navedene podatke, rekavši da je kandidatura Mandića utvrđena od strane DIK-a, a da Spajić nema formalno pravni status kandidata pred, odnosno nije zvanično podnešena kandidatura.

Član DIK-a Milisav Ćorić kazao je da smatra da na sjednici ne treba da otvaraju raspravu u vezi Spajića.

Sa tim su se usaglasili pojedini članovi DIK-a, uz obrazloženje da o tome treba raspravljati kada kandidatura bude zvanična.

“Mislim da bi danas bilo suvišno otvrati raspravu jer mi nemamo u procesu kandidaturu bilo kojeg kandidata pa ni Spajića, pa bi po meni bilo suvišno da otvaramo raspravu na tu temu a nijesmo procesno krenuli u razmatranje kandidature”, kazao je Ćorić.

Član Aleksandar Jovićević istakao je da smatra da treba da diskutujeu da li dopis RIK-a treba da upute MUP-u, kao organu nadležnom za postupanje o pitanjima vezana za prebivališta.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Crnogorac...
Gost
Crnogorac...

Naravno sad idu ucjene ako udje u koaliciju može da se kandiduje ako ne udje u koaliciju neće moći da se kandiduje..

Andrija
Gost
Andrija

Zna se za koga i na osnovu čega DIK radi

Send this to a friend