Politika

Đinping pisao Vujanoviću: Hvala na unaprjeđenju prijateljstva Kine i Crne Gore

Foto: Twitter Kineski predsjednik Si Đinping

Bivši predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je pismo predsjednika Kine Si Đinpinga, u kom je on, u svoje i ime kineske Vlade i naroda, zahvalio Vujanoviću na dugogodišnjem i važnom doprinosu unaprjeđenju kinesko-crnogorskog prijateljstva i saradnje.

“Trenutno, kinesko-crnogorski odnosi se nalaze na najboljem nivou u istoriji”, ocijenio je Đinping.

Kako je dodao, stabilno je međusobno političko povjerenje između dvije strane, bogati su plodovi praktične saradnje i dvije zemlje se zajedno suočavaju sa novim prilikama.

“Obraćam veliku pažnju na razvoj kinesko-crnogorskih odnosa, spreman sam da zajedno s novim predsjednikom Vaše zemlje, Đukanovićem, promovišem razmjenu i saradnju u raznim oblastima i da postignemo još više rezultata, i donesemo još više dobrobita za naše dvije zemlje i dva naroda. Očekujem da ćete dosljedno pratiti i podržavati razvoj kinesko-crnogorskih odnosa. Želim Vam dobro zdravlje i puno sreće Vašoj porodici”, zaključio je kineski predsjednik.

Ž.N.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Crnogorac
Gost
Crnogorac

E tako ae ponasaju velike Drzave!!! Politicki, ekonomski i uz uzajamno postovanje, bez obzira na sopstvenu glorioznu poziciju u svijetu i ekonom. A o velicini da ne trosim rijeci. – A Ameri se danas rukuju stobom a sjutra te proglase teroristom i zravne ti zemlju!!! Evropa bi bila u blagostanju kad bi se tijeh Djavola distancirala.

Send this to a friend