Politika

DNP Bar: Najave rušenja crkve na Rumiji služe za podizanje tenzija

Najava premijera Duška Markovića da će crkva na Rumiji biti uklonjena samo služi podizanju tenzija u Baru, a i čitavoj Crnoj Gori, saopštili su iz barske Demokratske narodne partije.

Kako ističu, u Baru koji je primjer vjerskog suživota i tolerancije žive tri vjere, komšije i braća.

<<<Marković: Crkva na Rumiji biće uklonjena<<<

“Najave koje ovih dana dolaze iz vrha vlasti prijete da naruše taj viševjekovni sklad. Sigurni smo da nijednom Baraninu, nijednom vjerniku, nijednom zdravorazumskom čovjeku ma kojoj vjeri pripadao ne smeta crkva na Rumiji. Ali smeta onima koji su zbog sitne koristi i da bi udovoljili svojim partnerima koji očito ne misle dobro Crnoj Gori, a ni Baru, spremni da udare na svetinje”, navode oni.

Iz ove partije poručuju Markoviću da crkva na Rumiji nije nikakva limena građevina, već svetinja koju su sa puno ljubavi podigli vjernici, noseći svaki po kamen na putu do nje.

“Nećemo dozvoliti da naše svetinje služe za politička potkusurivanja, jer pitanje vjere je iznad bilo kakve politike. U gradu pod Rumijom smo naučeni da tuđe ne diramo, ali ni svoje nećemo dati”, tvrde iz DNP-a.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
aleksa
Gost
aleksa

Mi crnogorci pravoslavne vjere smo za rušenje ove skalamerije koju je postavio Slobo Milošević sa tadašnjom Vojskom SRJ uz blagoslov svetosavske četničko okupacione SPC u CG

Dejan 24 cm 💔
Gost
Dejan 24 cm 💔

Hahahahahaha a moram se smijati o kakvim tenzijama se radi. 👍ok bože pomozi sjutra je sveta petka i ja sam zamislio želju. 👍Ali me interesuju tenzije hahahahahaha 👍

Vesko Mujov
Gost
Vesko Mujov

Neznase ko je gori novokomponovani srbi ili novokompovani muslimani

MILO-ali KOJIC
Gost
MILO-ali KOJIC

GORI SU NOVOKOMPONOVANI CRNOGORCI

Miki
Gost
Miki

Ja sam albanac muslimanske vjeroipovjesti,i ne smeta mi apsolutno nijedna nacija niti vjera,uvijek sam se druzio sa svima i nikad problema nijesam imao u zivotu zbog vjerske ili nacionalne pripdnosti ali jedna stvar mi je apsolutno jasna: gdje god vjerski poglavari ćeraju inat rade u dosluhu sa vlastima.Amfilohije zaista tjera inat jer je uz pomoc vojske i postavio taj objekat…da… Više »

Miro
Gost
Miro

Ako si ti albanac ja sam delfin

Sonja
Gost
Sonja

Ako napišem sto mislim izbrisat će mi komentar

Jimdo
Gost
Jimdo

Stvarno kad će ta crkva vise biti porušena ???

Zlo goveče
Gost
Zlo goveče

A hoće gorivo na 2€ pa “da se Vlasi ne dosjete”.

razocarani
Gost
razocarani

Markoviceva,neumjesna,nediplomatska,ANTIHRISCANSKA ,anticivilizacijska,AntiUSTAVNA,prijetnja,nije nista drugo do PODILAZENJEM Plavskim i Rozajskim BOSNJACIMA i ULCINJSKIM, i TUZKIM ALBANCIMA,SVE sa jednim jedinim razlogom,NASTAVAK Vladavine DPS,jer bez njihove POTPORE,DPS bi bila hedna EKSEREMNA,Minorna Stranka. Za Svo ovo vrijeme kampanje protiv Crkve na Rumiju,NIJE se OGLASIO ni JEDAN BARSKI Bosnjak ili Albanac. Ovo je svima jasno,bez Markovicu,i pametnome je dosta da SHVATI,ko i zasto zeli da… Više »

Vesna
Gost
Vesna

Svetinja koju je sa puno ljubavi podigao-HELIKOPTER !

21 MAJ
Gost
21 MAJ

Ovo nije svetinja kako je Risto naziva..ovo je jedna matara limena koju su trebali da uklone oni koji su je tu postavili ali dopusteni je da se tu odrzi 15 g.i da je sad fasadiraju …e tek sad ce tu ostat..to je sramota za drzavu..

Miro
Gost
Miro

Sramota je da ima takvih mrzitelja Njegosa i crne Gore kao ti sto si, jadno!

Milo Vujovic
Gost
Milo Vujovic

Dosljaci kome vi Prijetite,onima koji su vi Odobrili Korumpiranim Radnjama vas
ilegalni Boravak i vecini od 80.hiljada Crnogorsko Drzavljanstvo,ne Mozete izbjeci
Rusenje i Ukidanje Okupatorske ilegalne tzv.sPc.u Crnoj Gori !!

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Milo Vujovic

Očešljaj se.

Zoran
Gost
Zoran

Crkvu na rumiji treba srusiti.

Milo Vujovic CT
Gost
Milo Vujovic CT

Dosljaci,Sve ce se ilegalne Gradjene bez Dozvole crkve Okupatorske tzv.sPc. Srusiti i to je Slijed
da se Zakonski Ukine Okupatorska ilegalna tzv.sPc. u Crnoj Gori,a vi prijetite podizanjem
i pripremom traktora !!

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Okupstorska skta spc i dalje jurisa…Sve dok vlast ne stopira okupatora.

Tip top
Gost
Tip top

Jedina sekta si ti.

Kosta
Gost
Kosta

Ovi su toliko bezobrazni da potpuno ignorišu činjenicu da izgradnja te crkve na Rumiji prijeti da naruši taj viševjekovni sklad. Nikada prije nije bila ta crkva tamo i od kada je ona postavljena helikopterima bivše JNA, vjernici katoličke i muslimanske vjeroispovjesti ne doalaze na to mjesto. Ko sad tu narušava viševjekovni sklad? Vjernici koji ne dolaze jer su ljuti što… Više »

razocarani
Gost
razocarani

Kakav SKLAD,neznaveni Kosta ?Rumija je Crnogorska Planins ,ooze da radi,grado sta zele bez CESANJA M….nekima kojoma ne odgovara.
Podji Neznaveni Kosta ,pa probaj da Dignes Dpomenik Na Brdanjol li Tarabos Skadarskim Junacima,istogomenta bio bi uhapsen od TVOJIH Prijatelja Albanaca.
Prstanite fa tresete D……za svoju te ti to tih i ponasajte se kao vlasnici te Drzave.

Trol
Gost
Trol

ja vjerovat ne mogu da neki um moze u istoj izjavi moze reci da nikome ne smeta, no da sluzi za dizanje tenzija. A da su muslimani digli dzamiju vi bi je do sad triput rusili u noc…

Avro
Gost
Avro

Vjeruj mi prijatelju na riječ,da kad bi neko krenuo da ruši neku džamiju u CG,bio bih prvi da je zaštitim. Isto tako bi uradila velika većina pravoslavaca. Kad se ruši crkva, muslimani redom za rušenje.

Catarino
Gost
Catarino

Niti je to crkva niti je treba r u š i t i
Treba je helikopterom iz mjestu ti tamo odakle je dosla. …

vasojevic
Gost
vasojevic

Bravo! Limenku sa sve ristom u helikopter i vanka iz CG!

Tip top
Gost
Tip top

E jak si mi ti vasojevic

Miro
Gost
Miro

Hajde polako u novi pazar

xyz
Gost
xyz

A Vama lose sto se dizu tenzije

Send this to a friend