Politika

Do ljeta sljedeće godine rekonstrukcija dvije zgrade u kasarni Masline

Kasarna

Ministar odbrane Predrag Bošković i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, general major Dragutin Dakić obišli su danas kasarnu „Marko Miljanov Popović“ u naselju Masline gdje počinju radovi na rekonstrukciji dvije zgrade. Riječ je o objektima koji su namijenjeni za Četu veze, Počasnu gardu i Vojni orkestar, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

„To je potvrda da predano radimo na realizaciji jednog od prioriteta nakon završetka prve faze modernizacije oružanih snaga, a to je podizanje kvaliteta infrastrukture Vojske Crne Gore, prije svega kad su u pitanju kasarne i objekti u kasarnama Vojske Crne Gore“, poručio je Bošković.

On je podsjetio da su u julu ove godine završeni radovi na rekonstrukciji takođe dvije zgrade u Maslinama, a koje su opredjeljene za Logistički bataljon i Vojnu policiju.

Bošković i Drakić

„ I ova dva objekta radimo sa kompanijom Bemax, koja je u prethodnoj saradnji sa Ministarstvom odbrane pokazala da radi zaista i kvalitetno i u dinamici koju dogovorimo. Tako će biti i sa ova dva objekta. U narednih 250 dana oni će biti predati Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore, a nakon toga, nadam se, nastaviće se dalje sa valorizacijom ovog prostora, rekonstrukcijom petog objekta, koji je prema planu predviđen za vojni hotel, za strane vojne delegacije koje gostuju u Crnoj Gori”, istakao je ministar.

Za novu zgradu Generalštaba, koja će biti u kasarni Masline, ministar kaže da je u toku izrada detaljnog projekta, kao i da se intezivno radi na poboljšanju infrastrukture u ostalim kasarnama u Nikšiću, Pljevljima, Kolašinu, Baru i Golubovcima.

Ministar se tom prilikom zahvalio svim pripadnicima Vojske Crne Gore na predanom radu i strpljenju koji su iskazali ovih godina. On je na kraju zaključio da mandat završava sa velikim ponosom, te da je tim Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore u prethodne četiri godine uradio prave stvari za Vojsku i za državu.

Glavni inženjer kompanije Bemax Đorđe Bjelanović je kazao da i ovoga puta očekuje da će se radovi završiti i prije ugovorenog roka.

„ Kao i do sada mi ćemo se truditi da i ova dva objekta završimo uspješno na zadovoljstvo kako investitora tako i nas kao glavnih izvođača. Rok za završetak je 250 dana. Mi ćemo se truditi da to završimo i prije. U pitanju su slični objekti kao i prva dva koja smo odradili, tako da nemamo nekih nepoznanica, spremni smo i trudićemo se da završimo objekte uspješno i na vrijeme“, zaključio je Bjelanović.

Send this to a friend