Politika

Dobričanin odgovorio Markoviću: Problem je što sam Srbin

Prosto je degutantno da odgovaram bivšem premijeru gospodinu Markoviću na neistine koje je rekao o meni u jednoj tv emisiji, saopštio je dr Vladimir Dobričanin.

U toj emisiji, umjesto da ga ove njegove sluge dobro obavijeste, dali su mu sve same dezinformacije, a on ih izrekao kao ni manje ni više neistine u programu (ne bih se drugačije izražavao).

“Gospodine Markoviću, ja sam došao u Crnu Goru 1999. ali na svoje, u svoju kuću i nisam radio u zdravstvenom sistemu. Već 2000. godine ja odlazim iz Crne Gore u Srbiju. Radio sam u Kliničko bolničkom centru u Prištini koji je bio dislociran u Gračanicu, Medicinskom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici i Zdravstvenom centru Kruševac. Ponovo se vraćam u Crnu Goru, ali sada u stan koji mi je kupio pokojni otac 2004. godine. Do 2008. godine ja primam platu sa mog matičnog fakulteta i KBC-a ali samo imam specijalistički staž u Kliničkom centru Crne Gore. Ja sam prvi i jedini specijalizant iz Srbije koji je dio svog staža odradio u Crnoj Gori. Ni prije, a ni poslije mene ta praksa ne postoji. Znači, ja sam stan kupio kada nisam bio zaposlen u crnogorskom zdravstvenom sistemu”, naveo je on.

Prema njegovim riječima prvi radni odnos u Crnoj Gori počinje januara 2008. godine.

“Tada sam i bio postavljen za direktora Urgentnog centra. Tada su u Urgentom centru radila samo dva doktora, ja i dr Darko Radulović osvjedočeni opozicionar i bivši direktor Urgentnog centra. Šta sam uradio i kakav je danas Urgentni centar to možete da vidite i to su moje zasluge gospodine Markoviću. To dobro znaju doktori koji su u vašoj partiji pa je trebalo i njih priupitati. Vi, gospodine Markoviću i vaša partija meni niste dali ništa. Slovima i brojem. Niti stan niti bilo koji novac osim plate. Moja radna angažovanja su bila u skladu sa mojom edukacijom koju sam sticao u Crnoj Gori, Srbiji, Izraelu, Njemačkoj, Belgiji, Sjedinjenim Američkim Državama, Rumuniji… pročitajte moji biografiju i onda će vam sve biti jasnije jer u ovom magnovenju počinjete da izmišljate neistine. Samo prošle godine, u crnogorski zdravstveni sistem uveo sam tri nove, najsavremenije metode. Sve svoje nekretnine sam ili naslijedio od roditelja ili kupio i preko banke isplaćujem kredit u šta imate uvid preko Agencije za sprječavanje korupcije”, navodi on.

Da li mi je, kako kaže, bilo dobro ili loše to će procijeniti neko drugi, a ne DPS.

Ja nikada nisam bio politički angažovan sve do 2017. godine kada sam pristupio Ujedinjenoj Crnoj Gori na šta sam ponosan.

“Sto se državljanstva tiče, istog dana smo dobili to državljanstvo ja i Marina Abramović, a neposredno prije toga i Taksin Šinavatra. Hajde da upitamo građane Crne Gore ko im je više dobra donio, oni ili ja. Ubrzo ćete videti kojim doktorima ste davali stanove i kredite koje nisu vraćali i koliko puta u karijeri tako. Tada ćemo videti koje su njihove zasluge, ali bojim se da više od partijske knjižice DPS-a nema tu puno vrlina. To što sam etnički Srbin smatram da je isto što i Crnogorac. To je moje pravo. Crnu Goru volim jer je ona moja država za koju su živote dali moji preci. Ja se danas borim da ona bude bolja, pravednija i naprednija. Slažem se da se Vi čudite da je meni dobro a da se borim protiv Vaše prtije. To je bio sistem vašeg vladanja. Da pojedincima iz partije bude dobro a ostali ko se kako “snađe”. Biti drugačiji ne znači ne voljeti Crnu Goru. Misliti drugačije od DPS-a ne znači mrzjeti i biti izdajnik. Naša ljubav prema Crnoj Gori je već dokazana. Mi želimo bolju Crnu Goru”, zaključuje Dobričanin.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Da je vječna
Gost
Da je vječna

Doktore bolje da se ostaviš politike. Loše ti nije bilo sigurno. Ako si Srbin što si tražio CG državljanstvo. Tvoj sestrić je da bi se zaposlio postao kadar DPS, baš me zanima pošto u Tivatskoj Opštini kako čujem rade čistku, hoće li i on ostati bez posla ili je preletač, što me nebi začudilo. Prije će biti da ćeš mu… Više »

Patriot
Gost
Patriot

U CG sam dosao kad i vi snalazio sam se radio posteno. Drzava mi nije nista pomogla ali ni odmogla . Bogu hvala imam srecnu i normalnu porodicu . Mogu vlast da ne volim ali drzavu volim . Crnogorac sam tamo bio i svi moji i to cu biti do groba . Moji nijesu od onih kako vjetar duva

Patriot
Gost
Patriot

E moj doktore i ja sam dosao sa Kosova i Metohije u CG. Svi moji preci su Crnogorci i tim se ponosim ja i moja porodica . Postujem i volim CG kad mi je bilo najteze vrata mi je otvorila . EVIVA MONTENEGRO

Berkut
Gost
Berkut

Posto ste i ti i Abramovicka i Sinavatra dobili drzavljanstvo po istom principu, to jest preko veze, govori o vama da ste isti. I vama i njima i jos pojedinima koji su dobili drzavljanstvo a pljuju po drzavi i negiraju crnogorsku naciju a usput srbuju na sva zvona, a kad se pucalo na kosovo bili su u misije rupe, treba… Više »

Jesi li čovjek?
Gost
Jesi li čovjek?

Nemam ja pojma jesi ti Srbni ili nijesi. No, vidim da čovjek nijesi.

Da je vječna
Gost
Da je vječna

Svaka čast na komentaru.

likijer
Gost
likijer

Prijatelju, problem je što ti mrziš Crnogorce usred Crne Gore. Kapiraš li? Koga briga jesi ti Srbin?

amo
Gost
amo

Nisi ti doktore Srbin vec Kosovar,a to je velika razlika.

Branko
Gost
Branko

Kad posrbica prica o postenju…

Milo
Gost
Milo

Sta je to Srbin ,,neka nova posebna vrsta,,neka mi neko objasni.To sto se tice tvoje strucnosti koje si stekao na nezavisnom Kosovu,,a ta strucnost se ogledala ,da su Srbi bili povlasceni pa je vozac bio direktor Autoprevoza i tako mnogi nepismeni velikosrbi su postavljani na radna mesta sa fakultetskim diplomama.Tako ste tlacili Albance,a sada bi to radili i po CG.

Bokelj
Gost
Bokelj

Bravo Dobricanine! Amin!!!

Laban
Gost
Laban

Bio je problem što si Srbin ,pa si postao načelnik Urgentniog centra,Stefanović Hitne pomoći ,a Borovinićka pulmoligije,kao i stotine vaših kolega koji su se potpisali za litije i Srpstvo?.Ne izgleda mi da je ikome smetalo da se školujete o trošku države CGi na kraju što ste dio zdravstvenog sistema CG.

One_Gorke_Suze
Gost
One_Gorke_Suze

Kosovo je srce Srbije, buuuuuhaaaaaaa
Idi tamo pa izjednacavaj Srbe i Crnogorce, nezahvalniče.

Kika
Gost
Kika

Samo mi nije jasno sto sa Kosova ne ode u tvoju lijepu Srbiju nego dodje odje i danas oces da rusis nasu Crnu Goru.danas gradjane nazivati neonacistima je sramno

ibijo
Gost
ibijo

ajde ti polako u svoju postojbinu , pa tamo siji pamet , ajde !!

Marina
Gost
Marina

Srbin je Crnogorac isto koliko i Eskim.
Sudeci po tebi tvoji preci su se jedino mogli boriti za ovo sto i danas radite,da izbrisu crnogorsko ime.
A to nije za ponos,nego za najvecu sramotu.

Marina
Gost
Marina

Posto si Srbin znamo koliko je “ISTINA” i biografija i sve drugo sto si sam o sebi napisao a i sto sam o sebi pricas.
Dobrica Cosic je sve o vama rekao !

Окле
Gost
Окле

Одличан одговор, оштро, прецизно и на свом мјесту, како се и очекује од једног доктора.

NIJEMOJAVLADA
Gost
NIJEMOJAVLADA

Problem je sto si izbjeglica koja oce da rusi drzavu koja ga hrani

Luka
Gost
Luka

Sramota.Crna Gora vam je otvorila vrata ,a vi ste podržavajući politiku DF i mitropolita Amfilohija poslali Crnogorcima poruku da su izašli iz Brozovog Jajca,Muslimanima da su lažni ljudi,a svima nama zajedno da je pitanje dana kada ćemo izgubiti svoju državu,jer kako reče gospodin Mandić ,ako ne može danas da se ujedini sa Srbijom možda će moći sjutra,kada budu bolji uslovi.Mnogo… Više »

Rade007
Gost
Rade007

Nijesi Srbin nego posrbica. Razlika je velika

Bijeli Pavle
Gost
Bijeli Pavle

Po srpski tumacis Eka

Novak
Gost
Novak

U Njemackoj ako nema nijedan njihov gradjanin da ceka u toj struci za posao,tek onda drugi mogu doci u razmatranje.A da im kazes da mrzis Njemacku odmah bi te procerali.

marius
Gost
marius

Evo meni kao obicnom laiku se namece jedan realan zakljucak. Da si neki velji strucnjak ka sto zboris, osta bi u neku od gore pomenutih zemalja dje si radio, Ima bi mnogo vecu platu i uziva od svog rada, a ne , dosa si u CG da radis kako velis za male pare.

volim te zeleno
Gost
volim te zeleno

Mozes biti čo’ek ili nečo’ek,trece ne postoji.
A za tebe je jasno.

Garo
Gost
Garo

Doktor “bre”, neko ga lijepo nazva.

Gaga
Gost
Gaga

Kamo sreće da nije vas primila država ,svi ste dobili posao državljanstvo i još što i to je hvala ,Bežite svi koji mrzite Državu Crnu Goru odakle ste došli sram vas bilo mislite ako je izgubio DPS a i nije jer ima više glasova ,Alooooooo prosrbice DRŽAVA NIJE IZGUBLJENA,DA JE VEĆNA CRNA GORA

Vitni Voren
Gost
Vitni Voren

nije problem što si Srbin no što si loš Srbin!

Commentator
Gost
Commentator

Doktore Dobričanin, mogu da prihvatim sve što ste rekli, osim jednu rečenicu: “To što sam etnički Srbin smatram da je isto što i Crnogorac”. NIJE ISTO BITI SRBIN I CRNOGORAC, NIKAD NIJE BILO NITI ĆE IKAD BITI. NE MOJTE DA VI ODREĐUJETE KO JE KOJE NACIONALNOSTI! SVI MI DOBRO ZNAMO ŠTO SMO! VI BUDITE SRBIN I TO JE SASVIM U… Više »

Hurem
Gost
Hurem

Nikad me ti ne volio ,draze mi je da me mrzis ka ja tebe.Ujedinjena srbija je tvoja stranka a ne Crna Gora.

Treće Oko
Gost
Treće Oko

Problem je što si zalutao u Crnu Goru , došao si sa Kosova iz srca Srbije i sad treba da nas ti prevaspitavaš . Poštuj državu koja te je prihvatila i bolje ti je da si se posvetio svojoj profesionalnoj zakletvi za koju si se školovao

Maksim
Gost
Maksim

Postovanje doktore!

Crnogorka 🇲🇪
Gost
Crnogorka 🇲🇪

Nećeš nam mijenjat Crnu Goru bio Crnogorac ili ne!!! Neće niko!!! A ne možeš je voljet više od mene. Koja sam Crnogorka.

Crni
Gost
Crni

Bravo doktore

Floyd
Gost
Floyd

Ne trebo ti taj “doktor”, vjeruj mi! 😄

Prč
Gost
Prč

Odm ada ti recem.nikad nije bio problem sro je neko srbin.vev sto pojedini srbi podrzavaju cetnicki pokret i rade protiv drzave crne gore.pokusavajuci od nje da naprave srpsku drzavu.

Izvjestaj
Gost
Izvjestaj

Da je srece bilo ti nikad i nebi dobio drzavljnstvo niti bi radio i zauzimao mjesto nasim drzavljanima pa makar oni bili bilo koje vjere

Mn-a NK
Gost
Mn-a NK

Ajde moj veliki srbine tamo odakle si dosao, ili bolje odakle si pobjegao!
Ministar zdravlja Srbije, Lončar kaza da ne može ni jedan ljekar Crnogorac koji ne zna srpski raditi u Srbiji.
Ovaj mrtav-ladan govori ekavski u sred Skupštine CG.
Toliko o ugoženosti Srba u CG.

Laban
Gost
Laban

Treba poštovati zakon ,jer i srpski koji je službeni dozvoljen je u ijekavskog varijanti.On se do sada trudio da priča ijekavski ,sada kada je došao na vlast smatra da mu niko ništa ne može.

Cuca
Gost
Cuca

Ko ti je dao državljanstvo Dobričaninu gori je od tebe.

faflaaaaaa
Gost
faflaaaaaa

idi nazad. ima casnih srba ali ne kao sto si ti

Dambio
Gost
Dambio

Vi Jeste problem…koji ce biti rijesen. Pogotovo vi izbjeglice koje ste korito prevrnuli kad ste se namirili i okrenuli protiv drzave.

S. Vujovic
Gost
S. Vujovic

Zivio ti doktore, legendo klinike. Samo tvoja ljubaznost i sala prema pacijentima je dovoljna da ti se moze recida si dobar covjek. Imala sam priliku da pricam o Cetinju sa vama, imala sam osjecaj da si rodjeni moj zemljak.

Objektivno
Gost
Objektivno

Pa on je porijeklom Crnogorac, sto se pravite ludi, a sto je sluzbovao po svijetu ne znaci da ne moze se vratit u svoju domovinu. Vrhunski ljekar i vrhunski civjek, strpljiv i ljubazan sa pacijentima, samo rijeci hvale za njega.

Festadjun
Gost
Festadjun

Sto pričas najuobrazenija faca na klinickom

Anonimous
Gost
Anonimous

Ahaaa, sada mi je jasno, on je sveti Srbin. Liječi vicevima…

MirkoTopalović
Gost
MirkoTopalović

E kad doktori i sportisti počnu u svojstvu političara da se “vucaraju” po portalima……

bljesak❤oluja❤
Gost
bljesak❤oluja❤

prvi aganzman u crnoj gori direktor urgentnog centra , toliko si posten doktor a bravo za dps , mi liberali smo se nagledali te politike dps a potkupljivanje posrbica , pa su vam isti dosli sad glave , sve su maske pale top 🇲🇪🇲🇪🇲🇪👆👆👆

Cika miki
Gost
Cika miki

Tacno tako moji liberali,svaka ti je ka SLAVKOVA

Send this to a friend