Politika

Dobro jutro u Deset do Osam

Čitate dnevni kontekstualni prikaz vijesti koje su obilježile prethodni dan.

Uređuje: Ljubomir Filipović, analitičar CDM-a

Blokada za Vučića

Predsjednik Srbije se požalio svojim novinarima da ga predsjednik Crne Gore ignoriše. “Milo Đukanović me je optužio da sam orkestrirao smjenu na izborima, a ovi drugi kako sam zajedno sa njim gradio “Beograd na vodi”.” Taman pomislimo da je Vučić apsolvirao dramu, a on nas iznenadi novim zapletima.

Po dubini nije zakonito

Nakon što su SNP i DF tražili da im se nepravda protjerivanjem iz vlade nadoknadi “po dubini”, odreagovali su iz civilnog sektora napominjući da politička raspodjela funkcija koje se popunjavaju konkursom nije zakonita. Trebali su doći do Budve da pitaju URA i ostale što im onda znače koalicioni sporazumi kojima godinama dijele lokalne sekretarijate i državna preduzeća.

Dritanova bosanska korpa

Dritanova neuzvraćena čestitka odjeknula je regionom. Reakcije su pokazale da je takva čestitka u Bosni jedino dobrodošla možda kod Draška “crnogorci su izmišljena nacija” Stanivukovića.  Inspirisala me cijela ova priča da juče  na ovu temu napišem tekst, koji je bio izuzetno dobro čitan. Cijela zbrka nastala je nemogućnošću URA da shvati da je svjetonazorski pripala srpskom svijetu, i da je to čini nerelevantnom za sve što je izvan tog diskursa.

Korpe Zdravku Krivokapiću

Albanci i formalno odlučili ono što smo već znali. I defitinitivno bez manjina u vladi. Medojević nastavlja da troluje mandatara, a budućoj ministarki zdravlja su našli prilično interesantan srednjoškolski sastav. Ovo je već druga ministarka koja voli ljude da naziva ustašama.

Godine počinju januarom

Iako je ranije najavljivano da će biti polovinom decembra, DPS je zakazao kongres za 23. januar. Što znamo do sada? Ivan Vuković organizuje kongres, Milutin Simović je gradonačelnik Nikšića, a Milo Đukanović ostaje na čelu stranke.

Toliko za današnje čitanje. Želimo ugodan ostatak dana.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Smirnoff
Gost
Smirnoff

E pazi vajnog analiticara Ljuba. Analiza mu je za treci osnovne

Branka
Gost
Branka

😄😄😄😄😄😄😄bravo! Cirkus korona i dalje kod nas. Mnogobrojne predstave svakodnevno. I mnogobrojne atrakcije.

Send this to a friend