Politika Reagovanja na seriju incidenata sa političkom pozadinom u gradu pod Trebjesom

Đonović: Događanja u Nikšiću su nastavak projekta ukidanja države Crne Gore

Ranko Đonović

Dešavanja u Nikšiću u pripremama predizborne kampanje za lokalne izbore nijesu ništa drugo do još jedna politička stanica ka ostvarivanju srpskog hegemonističkog i velikosrpskog projekta ukidanja države Crne Gore i njenom pripajanju državi Srbiji, kaže za Pobjedu Ranko Đonović, politički analitičar.

U Nikšiću su u svega 24 sata napadnute dvije osobe: dr Ilija Ašanin, direktor Opšte bolnice u Nikšiću i Jelena Marković, predsjednica Liberalne partije – poznati predstavnici suverenističkih partija. Tužilaštvo je u oba slučaja procijenilo da je riječ tek o prekršajima i da nema elemenata krivičnog djela.

Đonović, međutim, smatra da se i u Nikšiću pred lokalne izbore dešava sličan scenario kao i prije parlamentarnih izbora 30. avgusta, kada je, kako kaže, anticrnogorska opozicija „pod vođstvom SPC i punom finansijskom i svekolikom, čak i nebeskom pomoći, uz podršku druge države“ osvojila vlast.

“Takvu sliku vidimo sada i pred nikšićke izbore. Imamo čak i fizičke napade na direktora bolnice Ašanina i samohranu majku sa troje djece. Njihova jedina „krivica“ je to što su crnogorske patriote”, kaže Đonović.

To je, kako kaže sagovornik Pobjede, toliko očigledno da ih ne primjećuje samo onaj koji neće.

I u državi Srbiji, ističe Đonović, od strane svih značajnih političkih, medijskih, pa čak i zdravstvenih subjekata i pojedinačnih kvaziintelektualaca ne krije se da dešavanja u Nikšiću u pripremama predizborne kampanje za lokalne izbore nijesu ništa drugo do još jedna politička stanica ka ostvarivanju srpskog hegemonističkog i velikosrpskog projekta ukidanja države Crne Gore i njenom pripajanju državi Srbiji.

“Jedino se aktuelni predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sve nešto čudi na ove očiglednosti, onim njegovim pauzama u govoru, i „zatupastim“, zamišljenim pogledom neđe u daljinu, ali nastavlja da radi vrlo javno i bezočno na poništenju države Crne Gore”, kaže Đonović.

Prema njegovim riječima, u tome uveliko učestvuje, kako je rekao, i „domaća, sluganska, otuđena, ali na sreću manjinska Crna Gora“.

Učestvuju, kako kaže, u tom sramnom projektu na isti način kao što su to radili isti takvi plaćenici, zakoritaši 1918. godine, ili kad god su se za takve njihove usluge pojavili naručioci.

“Nedavno su iz Srbije prispjele u Nikšić i neke bezbjednosno interesantne osobe kako bi izazivale razne ekscese. „Angažovani“ su i neki „profesionalci“ za neke navodno „profesionalne poslove“, svakako protiv crnogorske države. Već je sve viđeno prije nešto manje od šest mjeseci. Da ne govorim o novcu koji kruži i koji se sa strane unosi u Crnu Goru, o pozivu premijera da uzimaju taj novac, kao ni o „uzlećelim pripravnicima“ na značajnim mjestima u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti takođe. I dođosmo do zaključka da je apsurd o demokratskim izborima i sada u Nikšiću, potpun”, kaže Đonović.

On ističe da, kada je sve tako očigledno, izjave pojedinca koji se nalaze na nekim značajnim društvenim pozicijama u našoj državi da se „moramo boriti protiv svih nacionalizama u Crnoj Gori, jer je svaki nacionalistički istup opasan“, pomažu velikosrpskim nacionalistima.

“Oni tako izjednačavaju vrlo izražen i vrlo agresivan velikosrpski nacional-šovinizam sa drugim u Crnoj Gori nepostojećim nacional-šovinizmom. I za nas i za njih bilo bi dobro da se malo manje prave pametni i da ćute, a kad progovore da samo kažu ono što je očigledno”, naglašava Đonović.

On ističe da je Crna Gora, kako kaže, ipak prelomila jer je više od dvije trećine građana za evroatlantsku državu.

“Za ova dva mjeseca mogli smo se uvjeriti da postojeća vlast ne nudi ništa dobro Crnoj Gori. Valjda su građani shvatili da je vlast predata u ruke ljudima koji nijesu spremni da vode ni mjesnu zajednicu, a kamoli opštinu ili državu pa im neće dati povjerenje na izborima u Nikšiću. Crna Gora nema više vremena za gubljenje i vraćanje u prošlost”, ističe Đonović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Bivša vlast je trebala bit mnogo oštrija,pa neka evropa mlati i onako nas neće primit ko zna kad?Batina je iz raja izašla,kako oni u evropi biju ne žale!?

🇲🇪bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪bernini🇲🇪

Jasno je da nova vlast sprema tihu likvidaciju CG!

Dula
Gost
Dula

To se nece desiti. Ima Niksic ko da brani. Nijesu oni samo “junacine” na lijepe oci.

Velimir
Gost
Velimir

Dogadjanja u Niksicu su NASTAVAK 1918. godine,gospodine uvazeni Djonovicu!
Bruka I sramota od strane drzave Srbije I domacih izdajnika upakovanih u po u’re I DF!

Dolina Bogova
Gost
Dolina Bogova

Svako se za svoju državu bori da opstane , a ovi novokomponovani u skupstinu oce drzave da nam nema drugoj da je daju . Zaista fenomen …

Marko
Gost
Marko

Premala smo mi država za ovoliko profesionalnih Crnogoraca!

expert123
Gost
expert123

Mnogi vivsi suverenisti su ili promijenili orijentaciju i stranu , ili su se ucutali u ovom periodu od parlamentarnih izbora. To ne vazi za Djonovica KOJI JE OSTAO NA ISTIM POZICIJAMA PREKO 30 GODINA. sA Stanovista vecine gradjana ove zemlje on je u pravu iznoseci ovakve stavove o situaciju u Niksicu uoci lokalnih izbora.

KLM
Gost
KLM

Reci nesto o plantazama
Smk

Tek tako
Gost
Tek tako

Vjerovatno ste u pravu ali đe su sada građani da se tome odupru ili opet vecini odgovara takvo stanje.

Onajkojizna
Gost
Onajkojizna

Biće ovog naroda,a i države i bez dps i čak će biti mnogo bolje bez dps na vlasti,a posebno bez onakvog i ovakvog dps koji je vladao crnom gorom 30 godina i koji je ostavio pustoš i u ekonomiji i u politici i u društvu,a o kriminalu i korupciji i da ne pričamo,to svi znamo i vidimo.

MirsadCrnogorac
Gost
MirsadCrnogorac

Ako Djonovic ovo kaze, onda je gotovo !

Roki Nk
Gost
Roki Nk

Repriza scenarija iz Ov samo sto su na meti dps njihovi kadrovi,pa ko ce jos da Vam veruje,niko moju kucu nece u Srbiju ponieti,niti ce kod noje kuce Srbija doci,procitani ste.

Send this to a friend