Politika

DPS Bar: Protesti su pretvoreni u političko, a ne vjersko pitanje

Aktuelni protesti u Crnoj Gori su pretvoreni u političko, a ne vjersko pitanje, ocijenjeno je na sastanku izvršnog odbora DPS-a Bar.

Istaknuto je da je Zakon o slobodi vjeroispovijesti dobro zakonsko rješenje koje uvažava prava svih vjernika i vjerskih zajednica u Crnoj Gori na jednak način.

“Aktuelni protesti nisu izraz ugroženih vjerskih potreba jer one nijesu ugrožene, već pokazatelj i dalje postojećih nacionalističkih težnji jedne vjerske zajednice i njenih nalogodavaca iz matice u drugoj državi, kojima žele da potčine Crnu Goru i spriječe njene institucije da vrše punu jurisdikciju na svojoj teritoriji. Manipulacijom vjerskim osjećanjima građana pravoslavne vjeroispovijesti u Crnoj Gori teži se nastavku izbjegavanja poštovanja pravnog sistema države Crne Gore i skrivanju činjeničnog stanja kada je riječ o imovinskom pravu nad vjerskim objektima koji su nezakonito prisvojena državna imovina”, stoji u saopštenju OO DPS.

Na sastanku je takođe zaključeno da je glavni interes Crne Gore očuvanje građanskog mira i vrijednosti multikonfesionalnosti i multikulturalnosti koje baštinimo vjekovima, te da država i građani imaju mudrost i snagu da se institucionalno i na svaki drugi način suprotstave pokušajima destabilizacije i ugrožavanja demokratskih vrijednosti koje živimo.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Floyd
Gost
Floyd

Draga braco i sestre pravoslavci. Dali vam je poznato koliko svestenika je postojalo u Crnoj gori prije nesrecnih 90-ih godina? Dali vam je poznato koliko hramova je bilo napusteno i zapusteno? Dali znate koliko je manastira bilo aktivno? Nasi nesretni komunisti (a najgori od svih jugoslovenskih komunista) su se bili dobro postarali da istjeraju Boga iz Crne gore. I skoro… Više »

Marko 🇷🇸
Gost
Marko 🇷🇸

Evo pola Dps glasaca seta na litijama

Velimir
Gost
Velimir

Velikosrpski nacionalizam,cetnistvo I vracanje u 18. Vijek!
To se tako zove !
Nikad vise 1918.ta!!!

Staxe
Gost
Staxe

U strahu su velike oči…

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Vratite vi vjerske okvire u vjerske i izbacite iz programa religijska pitanja, ako mislite opet glas od mene i još 7-8 koje konteolišem da dobijete.

Niki
Gost
Niki

Nijesu pretvoreni, takvi su od početka.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Pazi ovo, DPS brane opštinski odbori, presmiješno

Makarije
Gost
Makarije

Ispravite ovaj naslov, nervira me ova greška. Pozdrav, Vaš Makarije

Send this to a friend