Politika

DPS Berane: Isticanje trobojki zaslužuje reakciju državnih organa

Potencijalno kršenje Zakona o državnim simbolima koje se danas desilo u Beranama zaslužuje adekvatnu reakciju državnih organa, ali prije svega osudu ukupne crnogorske javnosti, saopštili su danas iz Opštinskog odbora DPS Berane.

<<<Nečuveno: Vlast u Beranama grad umjesto crnogorskim zastavama okitila trobojkama<<<

Kako ističu, nepoštovanje državnih simbola od strane lokalnih vlasti u Beranama ne iznenađuje koliko šokira stepen drskosti i spremnosti da se baš uoči proslave Dana državnosti, obilježavanja najsvjetlijega datuma crnogorske istorije, bahatošću provocira reakcija građana.

“Ne gajimo iluziju o odnosu lokalne vlasti u Beranama prema simbolima crnogorske države, ali bi civilizovani ljudi bar u prazničnim danima, kad lideri iz cijelog svijeta odaju puno poštovanje Crnoj Gori i njenoj slobodi, morali uvažiti istorijska fakta da je naša zemlja kroz istoriju skupo tu slobodu plaćala životima svojih najboljih sinova, od Tuđemilske bitke do konačne pobjede crnogorskih antifašista. Morali bi danas da se postide bar onog svog čuvenog pretka koji je još jednu Crnu Goru prislonio uz Crnu Goru”, naveli su u toj partiji.

Kako su dodali, Crnu Goru ovim ne mogu uniziti, niti sebe više nego što jesu ovom naručenom provokacijom.

“Poručujemo beranskim vlastima da ćemo učiniti sve da više ne dođu u priliku da ovim ili sličnim postupcima šalju poruke o nepoštovanju crnogorskoga slobodarstva i slavne antifašističke prošlosti, kojih će se stidjeti njihovi potomci”, zaključuju u beranskom odboru DPS.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
CrnaGora
Gost
CrnaGora

Ustanut će Crna Gora,jer se ona braniti mora!!!!

mirko
Gost
mirko

strah od tri boje jači od korone

vitamin C
Gost
vitamin C

BERANE JE POGUBLJEN GRAD. VRATITE BERANE NA KOLOSIJEK!

Catarino
Gost
Catarino

Molim vas ne koristite izraz “trobojka ” u ovoj situaciji. Trobojka ima sasvim dugo značenje kod nas a i šire (tricolor u Italiji. . Francuskoj itd) ovdje treba koristiti izraz “zastavu strane drzave” koju ne poznaje nas pravni sistem.

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Da im je prije 150g neko reko da su kinezi oni bi mahali kineskom zastavom,neka im neko objasni neke stvari da se više ne zamlaćuju?

Katuni rovački
Gost
Katuni rovački

Trobojku ima Francuska, Rusija, Luksemburg, Slovenija, Slovačka,Srbija a mi koji smo imali knjazevu I jugoslovenska naslise da izaberomo koju narod nece. I trobojka je za sve nacije a ova crvena samo za montenegrine I albance. I zasto je onda nebi nosili I beranci.ko zna nek reče.

Mirko
Gost
Mirko

Iz rovaca od ovaca… Aj ćao

Send this to a friend