Politika

DPS bi podržalo 40 odsto građana 

Demokratsku partiju socijalista (DPS) bi na parlamentarnim izborima podržalo 40 odsto građana, Demokratsku Crnu Goru 23 odsto, a Demokratski front (DF) 15 odsto, pokazalo je istraživanje javnog mnjenja koje je objavila američka neprofitna organizacija Međunarodni republikanski institut (IRI).

Istraživanje, objavljeno na sajtu IRI, radila je agencija IPSOS u periodu od 6. do 12. oktobra na uzorku od 1,22 hiljade ispitanika, piše Pobjeda.

Na pitanje za koju partiju bi glasali ukoliko bi izbori bili u nedjelju, najviše ispitanika, njih 40 odsto, odgovorilo je DPS. Slijede Demokrate sa 23 odsto glasova, DF sa 15 odsto, Socijalistička narodna partija (SNP) sa pet odsto i Demos, Socijaldemokrate (SD), Socijaldemokratska partija (SDP), Građanski pokret URA i Bošnjačka stranka po tri odsto, piše Pobjeda.

Da bi situacija bila bolja ukoliko dođe do smjene vlasti na vnarednim izborima smatra 43 odsto, dok 31 odsto misli da se ništa ne bi promijenilo. Situacija bi se pogoršala, smatra 18 odsto, a osam odsto nije moglo da ocijeni.

Ukoliko bi bila dva kandidata na predsjedničim izborima, muški i ženski, koji imaju iste kvalifikacije, 49 odsto ispitanika je kazalo da bi im u tom slučaju bilo svejedno kojeg je pola kandidat za kojeg bi glasali, 27 bi podržalo muškarca, a 22 ženu, dok je dva odsto kazalo da ne zna.

Čak 54 odsto ispitanika je kazalo da država ide u pogrešnom smjeru, 37 odsto je reklo da ide u dobrom smjeru, dok je deset odsto kazalo da ne zna.

Na pitanje da li sadašnja generacija mladih ljudi ima dobru budućnost u Crnoj Gori, 61 odsto je kazalo da nema, 29 je odgovorilo da ima, dok 11 odsto nije znalo da ocijeni.

Najveći broj ispitanika, njih 66 odsto, kazalo je da je najveći problem u državi nezaposlenost. Na drugom mjestu, sa 38 odsto, su male plate i penzije, a na trećem kriminal sa 33 odsto. Korupciju kao najveći problem vidi 28 odsto ispitanika, a nizak
životni standard 26 odsto.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Midak
Gost
Midak

IRI je kazu Trampova i Putinova firma.

ana
Gost
ana

podržalo ili želite. niti sam niti ću vas glasat

Misljenje
Gost
Misljenje

Mehanizam pogledajte DPS-ovi.

Ilina
Gost
Ilina

Zna se ko nema konkurenciju od svih politickih partija, jer svjedoci smo sta je opozicija u stanju da uradi, i plus oni koji od kada je CG nezavisna pokusavaju da prodaju interese CG istoku da bi mogli korist za sebe da uzmu !

kakoe
Gost
kakoe

…i plus oni koji od kada je CG nezavisna pokusavaju da prodaju interese CG zapadu da bi mogli korist za sebe da uzmu !

Kosta
Gost
Kosta

Koliko je DF pao toliko su Demokrate porasle, a nije zato sto Demokrate imaju dobar politcki program nego samo zato sto DF im je otvorio prostor da njihve glasove uzmu !

Jana
Gost
Jana

Velika je podrska DPS-u, to je cinjenica. Tako da sad samo da nastavi pametno u nove pobjede.

Dana
Gost
Dana

DPS bi opet imao vise nego svi oni zajedno.

Nrade
Gost
Nrade

Ne znas da racunas ocigledno. DPS 40% + SD 3%+ BOSNJACKA 3% to je 46%, DEMOKRATE 23% + DF 15% + SNP 5% + DEMOS 3%+ SDP 3%+ URA 3% i to je 52%. Manjine jos 2% i to konacno ispadne 48% vlast i manjine, 52% opozicija. Toliko

Sorela
Gost
Sorela

Da li ovo cita Aleksa danas? kako se osjeca? da li smatra da je i ovo namjesteno ?

rejna
Gost
rejna

Politika DPS-a je oduvijek imala odlican pristup drzavi CG, nasem narodu, i oduvijek su imali pozitivan ishod svog djelovanja… Nema sumnje da im iko sada moze stati na crtu !

Karlito
Gost
Karlito

Ee bice jos tolika podrska, samo nastaviti istim tempom!

Teslina šćer
Gost
Teslina šćer

Eh kad bi imali adekvatnu konkurenciju onda bi i nas i zbor bio tezi, ovako se zna…

Don
Gost
Don

Nesumnjivo bi imao podrsku znajuci da jos boljih nema!

Sekicetnik
Gost
Sekicetnik

Ama nema boljih…drps..je usao u sistem i to ti je…ovi drugi politicki treba da sazru….ko jabuke…

sasa
Gost
sasa

Bez brige ,pricali ,mjerili anketirali sta koliko ko procenata,vi i ja ,svi znamo ko ce pobijediti i imati vlast,prema tome nema sjekiracije..to smo davno odmislili ,kada su me gladnih godina vukli za rukave da glasam, i nasjedoh ,zato trpim, zivot i najbolje godine prodjose,neka meni ,nego i omladini..

Nina
Gost
Nina

Neko iz te agencije je bio jako velikodusan kad je Demokratama dao 23%

Miko
Gost
Miko

Ko najviše i najbolje radi, ima i najveće povjerenje građana.

Realan
Gost
Realan

Meni je interesantniji oad 3 % Demokrata u odnosu na oroslo istrazivanje a rast DFa takidje za 3%,sto znaci da je Aljeksa disao do plafona i sad je u padu.Df pored svega sto prozivljava poceo da raste.DPS ima odlican rezultat ali najveci problem najboljoj i najorganizovanijoj partiji sa najboljim ljudima je taj sto imaju koalicione partiji koji stalni vise o… Više »

Janko
Gost
Janko

Americka..Pa trebalo bi da je istina ovo.

pakol
Gost
pakol

omladina u CG da ima buducnost misli 29%..ajdemo da o ovome rezgovaramo a ne o Sindji cetniku..

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Potpuno si u pravu

boki
Gost
boki

Znači kad se sve sabere, DPS u opoziciju. Fino, fino. Samo da podrži.

Midak
Gost
Midak

Po ovome ispada da srpske partije imaju vise nego na referendumu, Malo mi je sumnjivo ovo istrazivanje, obzirom na o i ishod zadnjih lokalnih izbora.

gmt
Gost
gmt

To je zato što si sve što nije za DPS strpao u “srpske”. Utuvljivanje “svojeg mišljenja” uspjelo.

Midak
Gost
Midak

Nije majstore nego saberi. Demokrate + DF + SNP + Demos + (SDP + URA) = 23+15+5+3+(3+3)=46% + (6%) + neki rasuti glasovi kod manjih srpskih partija. Na referendumu je bilo 44.5%. Vrlo je tesko vjerovati da se ovo pomjerilo u ovom smjeru 46%+ jos srpski dio birackog tijela SDP i URA i manje parije. I jos uzmimo debakl srpske… Više »

Nrade
Gost
Nrade

Strpi se do izbora u Podgorici i Beranama gde ce opozicija pobediti.

nixon
Gost
nixon

sačekaj izbore u Podgorici

Send this to a friend