Politika

DPS Budva: 17 odbornika traži mišljenje od Ministarstva javne uprave

Danas su se 17 odbornika Skupštne opštine Budva u pisanoj formi obratili Ministarstvu javne uprave i zatražili njihovo mišljenje povodom dvije sjednice lokalnog parlamenta u Budvi na kojima se raspravljalo o inicijativama za razrješenje predsjednika opštine i predsjednika Skupštine opštine Budva.

Oni su konstatovali da na 33. i 34. Sjednici Skupštine opštine Budva održanim 29.maja., 30.maja. i 3.juna.
odbornicima Skupštine opštine Budva nije omogućeno da se izjasne u roku koji predviđa Statut Opštine Budva, a vezano za inicijative koje se tiču predloga za razrješenje predsjednika opštine i predsjednika skupštine opštine.

Shodno tome, obratili su se Ministarstvu javne uprave da pitanjem “da li su na sjednicama o inicijativi za razrješenje predsjednika opštine i inicijativi za razrješenje predsjednika Skupštine opštine Budva, prekršeni rokovi utvrđeni Zakonom o lokalnoj samoupravi i Statutuom opštine Budva, te da li je predsjednik odnosno predsjedavajući skupštinom bio dužan da
sazove sjednicu, da organizuje raspravu, i da obezbijedi da skupština glasa o predlogu za razrješenje u roku od 30 dana od dana podnošenja predloga za razrješenje.”

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
GNK
Gost
GNK

гласајући против дрпса нијесам дао мандат џаковићу да са њима коло игра!!!

Montenegrina
Gost
Montenegrina

Svi su izgledi da za ovu budvansku manjinu koja je još malo na vlasti nema organa i institucije koja je nadležna za njihovo ružno i ne etičko ponašanje. Shodno tome sve upućuje da oni jedino reaguju izgleda na štalske kolibe i prizvuke koji dopiru iz njih. Konačno, zakon, pravna procedura, politička kultura su široko zaobišli ovu grupaciju. Kulturna i dostojanstvena… Više »

Montenegro
Gost
Montenegro

Da li je Božena Jelušić predstavnik URE ili po koalicionom sporazumu je predala odbornički mandat Liberalnoj partiji-toliko o poštenju

Montenegro
Gost
Montenegro

Sve je jasno. DF, Demokrate i Jelušić Božena su na primitivan i nezakonit način demonstrirali svoj intelekt ,jer ne znaju drugačije . Država mora reagovati brzo, kazniti ove osobe i omogućiti normalno funkcionisanje opštine. Mislim da im treba i obezbijediti kvalitetan medicinski tretman. Birači će ih sigurno kazniti. Možda razmisliti o novoj turističkoj ponudi: RIKA POD ŠATOROM-ULAZ BESPLATAN.

Nera
Gost
Nera

Predsjednik SO Budva je već izjavio da ga mišljenje ministarstva obavezuje kao lanjski snijeg.Što znači,da organi ove države za budvansku vlast ne postoje i izgleda da su nažalost u pravu.

Jokso
Gost
Jokso

U pravu su jer to ministarstvo nije nadlezno

Sasa
Gost
Sasa

Ne, no je kuvar Krsto Radović nadležan. Da DF i Demokrate dođu na vlast, državu bi nam vodili kuvari, šoferi i konobarice, ka što Budvu vode.

Jokso
Gost
Jokso

Pa nije, mozes ti da se ljutis koliko god hoces ali tako je.
Mozda je kuvar ali je pravno nadigrao gospodu ugledne pravnike iz crnogorske i gospodju rostiljdziju iz dps.
A ovi sto vode Budvu su vratili dugove tvoje fine gospode i napunili kasu, znaci u praksi su vec dokazali da bolje upravljaju

Send this to a friend