Politika

DPS Budva: Litije važnije od raskopanih ulica

Čelnicima budvanske opštine očigledno je bitnije blokiranje grada i građana, pozivanje na litije i molebane, te zakazivanje hitnih sjednica, a ne sređivanje puteva koje su obećali, saopštili su iz OO DPS-a Budva.

“Ni nakon nekoliko obraćanja, te ukazivanja na ovaj problem, kako od strane naše partije tako od strane većine mještana, u Petrovcu je stanje nažalost ostalo nepromijenjeno. Trenutna vlast u Budvi počela je da izvodi radove u Petrovcu kod autobuske stanice na izradnji kružnog toka. Uz veliku medijsku pompu u novembru sa otpočeli radovi, ulice su raskopane a nakon par dana radovi su stali. Od tada je prošlo više od dva mjeseca, a radovi se ne nastavljaju. Na šta liči jedno od najpopularnijih turističkih mjesta u Crnoj Gori dovoljno govori nevjerica i ogorčenost građana i gostiju koji dođu da posjete ovo mjesto”, navode u DPS-u.

Prema njihovim riječima, da situacija bude još gora radi se o jedinoj ulici koja vodi od magistrale do petrovačkog šetališta, tako da svaki gost ili posjetilac mora ovuda proći i kao doček u turističko mjesto vidjeti raskopane i zatvorene ulice, otvorene kanale, neobezbijeđene i opasne kako za vozače tako i za pješake.

“Opštinski čelnici, a tu prije svih mislimo na predsjednika opštine i predsjednika skupštine (koji je da još bude gora situacija upravo iz Petrovca) bave se sasvim drugim stvarima. Očigledno je njima bitnije blokiranje grada i građana, pozivanje na litije i molebane, te zakazivanje hitnih sjednica, a da su odgovorni kao što nisu upravo bi zbog ove situacije sazvali hitnu sjednicu, jer nam je sezona praktično pred vratima”, ističu u DPS-u.

Razumljivo je, kažu, da Carević od svojih crkvenih obaveza (jer je ujedno i predsjednik crkvene opštine Budva) nema vremena da se bavi svojim poslom, kao i da nema vremena da brine i zastupa sve građane, već samo one koji dijele njegovo mišljenje i podržavaju njegovu partiju.

“Ali i pored velikog broja obaveza predlažemo predsjedniku opštine da malo prošeta gradom i mimo litija, pa da vidi u kakvom je stanju grad koji uskoro ulazi u sezonu, jer je očigledno da mu zastave drugih država zakljanjaju pogled, te da obavezno prošeta do drugih djelova opštine Budva npr. do Petrovca koji se nalazi u potpunom haosu u koji ga je ova vlast dovela”, navode u DPS-u.

Oni su kazali i da se novoizabrani Savjet Mjesne zajednice Petrovac ne oglašava o ovom problemu.

“Njihove vidike ne zatvaraju tuđe zastave kao što je slučaj sa gospodinom Carevićem, već isključivo politička pripadnost koja im ne dozvoljava da o ovome progovore ili reaguju ne bi li naljutili svoje partijske šefove, koji su ih silom na sramotu ugurali u savjet, iako je na zboru građana Petrovca koji je održan uoči Nove godine svakom prisutnom bilo jasno da ne postoji kvorum (potrebno je da bude prisutno minimum 10 odsto stanovnika Petrovca) i da se na zboru ne može odlučivati to jest birati članovi savjeta MZ. Sve prethodno navedeno dovoljno govori o odnosu čelnika opštine Budva prema Petrovcu i njegovim građanima”, ističu u OO DPS Budva.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ogi
Gost
Ogi

Moj dozivljaj Budve je da je nazalost urbanisticki upropastena, ne dolazi do izrazaja
ono sta je ljepo uradjeno

Deki
Gost
Deki

U što se pita dps u Budvi i H. Novom, nemogu ni da zamislim.

Nenad
Gost
Nenad

E zamislite kad dps prica o Budvi..kako imate obraza da se javite uopste!!!!

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Без жеље да правдам власт у Будви али литије организује црква, а не власт и тако је у свим општинама колико ја знам. Литија прође и блокада одређене улице траје двије уре. Литија никакве везе нема ни са рупама ни са уређеним путевима. И зато пустите се литија па једни по другима оплетите, а имате материјала. ЦГ тоне 30 година,… Više »

Budimo realni
Gost
Budimo realni

И то два дана седмично.

Anti DPS
Gost
Anti DPS

Hahahahah a ovo je stvarno postalo komedija,e bato bato,mora da NBA gledas pa nemas kad

Kaktus
Gost
Kaktus

Posle bilborda koji slave okupaciju crne gore 1918te,nista me iznenaditi ne moze

Lovcen
Gost
Lovcen

Sramota. Jedini slucaj u modernoj evropskoj istoriji da gradonacelnik svoj grad blokira litijama i hodocascima

Deki
Gost
Deki

Cetinjani uvek izdajice bile i oszale

crnogorka
Gost
crnogorka

Lovcen nam je sveti, u njega smo zakleti, brzo ce, brzo, samo ces vidjeti dje izdajice idu

Andjela
Gost
Andjela

Cetinjani znaju ko su od koga! Voli domovinu !🇲🇪

Leart
Gost
Leart

Jedini gradonacelnik koji zadrzava funkciju iako ga podrzava svega 4 odbornika

Komita
Gost
Komita

Bato i krapo kao da se spremaju za rovovsko ratovanje,prokopase pola budve

Bar_pamti
Gost
Bar_pamti

Glavno da znaju da otpustaju nepodobne u televiziji,sve ostalo im je previse posla

Liberal
Gost
Liberal

Greota je sto su od ove budve napravili

Stefo12
Gost
Stefo12

E to su opoziciona posla,no bolje i ne radit nista nego asfaltirat 2 metra puta pa sponzorisat na fb kao sto je krapovic radio

Leart
Gost
Leart

Doci ce majkl dzordan da popravi to

Boskovic Dj
Gost
Boskovic Dj

Kad počnu priču o Budvi clanovi OKG iz Budvanskog DPS koji su nanijeli stetu Budvi i njenim gradjanima vise nego i jedan okupator Kroz istoriju CG,100 miliona cistoga kesa su odnijeli tata i sin ,brat i sinovac majka i cerka i njihovi sateliti pa sad treba njihovu lupestinu mi da plaćamo ,nesto vas ne cuh da se izjasni ste za… Više »

crnogorka
Gost
crnogorka

onaj srbin i njegov sin sto su sjedili na dvije stolice a bili budvani, ti su vam krivi

Nisu, nisu
Gost
Nisu, nisu

Bar da su litije.

Hajduk
Gost
Hajduk

Neka vam Marko-Bato Carević bude i dalje prvi na zatvaranju jedine vam saobraćajnice kroz Budvu. ”Metropola turizma”

Nera
Gost
Nera

Demokratama tuđe zastave zatvaraju vidike taman koliko i frontu,jer se oni po ničemu ne razlikuju osim po boji kravate.

Nikolas
Gost
Nikolas

Nek se pozabave raskopanim ulicama.

Dragan
Gost
Dragan

A njima je bitnije da Amfilohije ne izgubi koji euro nego napredak gradjana.

Ilija
Gost
Ilija

Ne daju oni nikakve predloge i resenja za grad, oni samo teze posrbljavanju naseg naroda

Rada
Gost
Rada

Njima je vise stalo do litija i molebana nego do turisticke sezone koja ubrzo pocinje

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

Carevicu je stalo samo do licne promocije, bas njega briga za grad

marius
Gost
marius

Nedje sam na početku održavanja ovih litija napisa da će primorci vidjet kolko im one dobro čine kad počne sezona. Kad im takulini, apartmani, sobe za izdavanje budu prazni, osjeti će svu blagodet ovih noćnih šetnji. Mada možda budu došla braća iz Srbije, i RS, pa im frižider napune voćem i povrćem, možda im ostave ono što im pretekne.

CrtaniFilm
Gost
CrtaniFilm

Što i ko sve snadje jadnu Budvu 😞

Send this to a friend