Politika

DPS Budva inicirao izglasavanje nepovjerenja predsjedniku lokalnog parlamenta

Opštinski odbor DPS Budva podnio je inicijativu da se izglasa nepovjerenje predsjedniku lokalnog parlamenta.

“Nakon predaje inicijative od strane Crnogorske partije za smjenu, odnosno glasanje nepovjerenja predsjedniku Opštine, bilo  sasvim logično da se uputi inicijativa sa naše strane, inicijativa Kluba odbornika DPS-a za smjenu predsjednika lokalnog parlamenta, za smjenu predsjednika Skupštine. I danas je taj postupak procesuiran i počeo je da teče rok za sazivanje te sjednice lokalnog parlamenta gdje se jedna i druga inicijativa trebaju naći na jednom skupštinskom zasijedanju”, istakao je Predrag Jelušić, predsjednik Opštinskog odbora DPS Budva.

On je poručio da se može konstatovati da gotovo tri do četiri i po godine mandata je potrošeno da oni programi koji su građanima bili prezentovani kao obećanja nijesu realizovani.

“Negdje je politička odgovornost naše strane da upravo sada ukažemo na takvu jednu činjenicu. Svjedoci smo bili da je mnogo negativne energije, mnogo vremena potrošeno u tim međusobnim obračunima još uvijek koalicionih partnera aktuelne vlasti u Budv, nego što je potrošeno na javni interes na realizaciju onih projekata koji su bili obećani građanima da će se realizovati. Mislim to je naša ključna poruka da ta energija  i taj sukob koji već zadnje dvije tri godine traje u vladajućoj strukturi ovdje u Budvi, vrijeme je prosto da kroz naš odgovoran odnos prema takvom jednom političkom ponašanju u prethodnom periodu da prosto kroz inicijativu koju smo danas podnijeli je nekako kanališemo dođemo do jednog nadamo se zdravoga rješenja”, napominje Jelušić.

On napominje kako je ključno da, ta energija koja se potrošila u prethodnom periodu u svađi i sukobima koje smo svjedoci da to gotovo svakodnevno pratimo između koalicionih partnera, prosto nije dala taj efekat za građane Budve i taj javni interes koji se očekivao da svaka vlast mora da prosto ispuni tu svoju misiju.

“Zato je naša inicijativa danas koja je upućena ka izglasavanju nepovjerenja predsjedniku parlamenta naravno koja je argumentovana sa kršenjem poslovnika u jednom kontinuitetu upravo je to u duhu naše politike”, zaključio je Jelušić. 

14

avatar
1000
9
5
0
 
12
Pravi građaninNEPISMENIMarvoDosta viseIstina
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Marvo
Gost
Marvo

Rijetko iritantna osoba

Pravi građanin
Gost
Pravi građanin

Jeste, za marvu, jer nosi toljagu. I metlu.

Istina
Gost
Istina

Pokusaj opozicije da odrzi vlast je nemoguc jer nisu sposobni niti imaju kapacitet. DA je DPS dobar nije ali svi su shvatili da su oni jedini bar do daljnjeg koji ce BD. da vode.

Srbo
Gost
Srbo

Ništa bez Sveta, samo on Budvu poznaje i može pokrenuti

Čudnovata voćka
Gost
Čudnovata voćka

Ahahahhaahahah dobaarr

Bogdan
Gost
Bogdan

Imala je opoziciona koalicija sansu da pokaze nesto sad kad je dosla do vlasti ali ih je ubilo njihovo neznanje, pohlepa i sujeta

Marta
Gost
Marta

Cestitam DPS-u na novoj prilici da ostvare ponovo vlast odnosno da povrate istu

NEPISMENI
Gost
NEPISMENI

Pa nemojte da vas Purković opet prevare jer oni su jedino Crnogorci geografski

Vaše ime
Gost
Vaše ime

Peđa je prva liga, odličan momak

Fasisti
Gost
Fasisti

Vjerovatno si i ti slicnih mu kvaliteta.

Dosta vise
Gost
Dosta vise

Zna ga(te) narod dobro.Uzalud ga(sebe)hvalis.

Ilija
Gost
Ilija

Ovo je sasvim logičan red poteza koji se ocekivao

Kengur
Gost
Kengur

Zajedno sa koronom da ode i sadašnja vlast u BD, vrijeme je

Rada
Gost
Rada

Podrška budvanskom DPS-u konačno će stvari doći na svoje mjesto

Send this to a friend