Politika

DPS Budva: Nećemo ćutati na poniženje Crne Gore od strane DF i URA

Iz kabineta predsjednika Opštine Budva Marka Carevića stigao je poziv odbornicima SO Budva da sjutra prisustvuju polaganju vijenaca i odavanju počasti oslobodiocima Budve, povodom oslobođenja grada Budve 8. novembra 1918. godine“. Iz OO DPS Budva ističu da se ponavlja scenario kao i svake godine otkad je na vlasti u Budvi antidržavna koalicija Marka Carevića, koja će iskoristiti svaku priliku da negira sve što ima veze sa slavnom crnogorskom istorijom i da veliča ono što je doprinijelo nestanku crnogorske države 1918. godine, sve u nadi da će se isti scenario ponoviti i danas.

“Slavljenjem okupatora, bilo kojeg, kao i njihovih saradnika, Carević i klika na vlasti žele da uruše antifašizam kao jedan od temelja crnogorske državnosti i građanske države”, navodi DPS.

Ne očekuju kažu, ni ove godine da se ovim povodom oglase njihovi koalicioni partneri sa državnog nivoa, navodno „građanska“ URA.

“Kako su prećutali sramnu proslavu stogodišnjice nestanka Crne Gore u sred grada u kojem su bili vlast, tako se ni sad neće mnogo naljutiti i naći će već neko jeftino opravdanje za ovo iživljavanje nad crnogorskom slobodarskom i antifašističkom tradicijom. U računici su pogubili bitan činilac – kao ni ranije, ni sad im se neće ćutati. Oni su ti koji ćute na hercegnovsko „krvavo kolo“, na skrnavljenje spomenika Moše Pijade, na lomljenje ploče u Piperima, na sramotno „srpsko more“ u sred Budve”, ističe DPS.

Kako su dodali, DF, URA i svi ostali koji su pristali na ponižavanje Crne Gore i antifašizma.

“Mi ćutati nećemo, niti nam ćutanje dozvoljavaju slavni preci i slavna istorija ove zemlje, antifašistička i slobodarska. Da je vječna Crna Gora”, zaključuje se u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mongro
Gost
Mongro

Batalite sa saopstenjima!!! Izvedite svoje pristalice i srusite plocu!!! Kad je trebalo da se organizujete da sakupljate glasove, tada vam nista nije bilo tesko! Pokazite se sad! Zbog vase politike CG ovo sad prozivljava!!! Da vidimo koliko ce vas se okupiti?

Vlaho
Gost
Vlaho

Srpska junačka vojska koja je pobjegla u Grčku četri godine odmarala i lezilezbarila a onda kad je Austrougarska kapitulirla onda su u več slobodnim prostorima postali oslobodioci. Srpska posla. Veliki junaci kad su oni naoružani a drugi goloruki.

Vule
Gost
Vule

I z d a j a

Gojko
Gost
Gojko

Velikom broju okupljenih,preci su učestvovali u NOB-u i bili ubijeđeni antifašisti.
Što im potomci sada traže u društvu onih koji bi da zatru antifašizam na ovim prostorima,pitanje je za njih?

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Budvadjani znaju samo za interes, drugo ih ne zanima. Veliki pozdrav za njih!

ivan
Gost
ivan

Kakva veza ima 1918 sa fašizmoom koji je nastao 2 decenije kasnije?

Gojko
Gost
Gojko

Ivane,
Ima veze sa 2020.Jer ove proslave organizuju ljudi koji su za ukidanje 9.Maja,kako reče Mandatar.

Anka
Gost
Anka

Stati im ba bolesni naum,građani,intelektualci ove države antifašističkih stremljenja!

Marko BDdelmore
Gost
Marko BDdelmore

Lazna tabla,umarsirali u CG koju su austrougari napustili,samo da stignu prije Kralja i da je vascijelu okupiraju.CG je vec bila slobodna i bez njih.

Mesija 'No.1'
Gost
Mesija 'No.1'

Nije istina CG je kapitulirala i Srbi su je oslobodili da nije tako bilo bi drugacije u budvu bi umarsirala Crnogorska vojska hihihihihihihihihihihih
Mozete vi da lazete ali u Parizu, Londonu i ostalim svetskim metropolama postoje dokumenti kojii vas demantuju.

Boća
Gost
Boća

Izađite kad nema ćutanja,pred Opštinu,pred kuću Carevića,pred mjesto đe slave lažnu istoriju-ulaz u Stari Grad.Izađite i javno i glasno kažite da je sve to laž,izađite a saopštenja patriotama ništa ne znače.

Marina
Gost
Marina

Boca Tako je. Konacno treba jednom i javno da se iskaze prezir prema neprijateljima CG ,okupljanjem. Ja znam da zelimo dobro CG i narodu i da zbog toga postujemo sve preporuke.Ali dokle cemo samo mi imati svijest o tome a ujedno mirno gledati okupatore kako se okupljaju kad god im je volja i to u ogromnom broju i bez zastite… Više »

vjecna da je
Gost
vjecna da je

kakoje istinita tabla u budvu tako je sve istinitokodcarevicai bozovica ….

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Pa beknite više, liše Ivanovićke

Send this to a friend