Politika

DPS Budva: Partijsko zapošljavanje, nepotizam i bahatost lokalne vlasti

Opština Budva

Budvanski administrativni aparat je pred pucanjem. Usljed partijskog zapošljavanja, svakog dana broj zaposlenih u budvanskoj Opštini i lokalnim preduzećima se povećava. Nepotizam i bahatost čelnih ljudi u Opštini, Vodovodu, Komunalnom preduzeću, Komunalnoj policiji, Parking servisu je svakodnevnica, saopštili su danas iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Budva.

Kako ističu, po dubini i širini i po sistemu “svako zapošljava svoga” uhljebljuju se partijski članovi i aktivisti.

“Opština Budva broji nevjerovatnih gotovo 500 zaposlenih, a glavni rivalitet po tom pitanju se vodi između DF i Demokrata. Priča se da za svakog novozaposlenog “frontovca”, u inat Demokrate zapošljavaju po dvojicu svojih. Sada u zgradi Opštine nastaje ozbiljan problem ako se tog dana na poslu pojave svi zaposleni, jer na četiri stolice dolazi šest zaposlenih. Angažuju se i oni “zaslužni” penzioneri, koji su iz te iste Opštine nedavno uzeli otpremninu”, navode u budvanskom DPS-u.

Prema njihovim riječima, u bahatosti prednjači šef kabineta Nikola Jovanović, čuvena “sedmica”, koji je čak i u periodu kada je Opština radila skraćeno radno vrijeme, svaki mjesec uredno primao 40 sati prekovremeno.

“Jovanoviću je i to bilo malo, pa je svaki mjesec na platu dobijao još 100 eura za odvojeni život. Odvojen od koga, postavlja se pitanje, jer zadnje dvije godine živi sa porodicom u Budvi. O zapošljavanjima u opštinskim preduzećima slijedi u nastavcima”, poručuju iz Opštinskog odbora DPS Budva.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
ZizkovNeko1966
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zizkov
Gost
Zizkov

U svakoj opstini to rade dje god su se uhlebili

Neko1966
Gost
Neko1966

A ustanove kulture?

Send this to a friend