Politika

DPS Budva: Uskoro kraj cirkusa, uzalud vapaji i prijetnje

Budvanski DPS tvrdi da se bliži kraj cirkusa u metropoli turizma, te da su uzaludni vapaji i prijetnje aktuelne vlasti koja je manjina po broju odbornika.

Naime, nova skupštinaska većina koju čine šesnaest odbornika Demokratske partije socijalista, Crnogorske, Socijaldemokrata i nezavisi odbornik Stevan Džaković, podnijela je zahtjev za sazivanje sjednice SO Budva za četvrtak, 11.jun, sa prijedlogom za razrješenje predsjednika Skupštine Krsta Radovića, predsjednika opštine Marka Bata Carevića i određivanje potpredsjednika Opštine.

<<<U četvrtak o smjeni Carevića i Radovića>>>

Nakon toga su uslijedili brojni napadi aktuelne vlasti na novu skupštinsku većinu, uz poruke da neće dozvoliti na Radović i Carević budu smijenjeni.

Zbog dešavanja na sjednicama u Budvi, 5. juna se  17 odbornika Skupštne opštine Budva u pisanoj formi obratilo Ministarstvu javne uprave i zatražili njihovo mišljenje povodom dvije sjednice lokalnog parlamenta u Budvi na kojima se raspravljalo o inicijativama za razrješenje predsjednika opštine i predsjednika Skupštine opštine Budva.

MJU je danas odgovorilo i jasno poručilo da su u Budvi prekršeni Zakon i Statut.

“Stav Ministarstva javne uprave da je predsjednik Skupštine opštine Budva Krsto Radović postupio suprotno Zakonu o lokalnoj samoupravi i Statutu još jedna je potvrda činjenice  da je odbornička manjina uzurpirala opštinski parlament, pokušavajući da se na silu zadrži na vlasti i uzurpira pozicije predsjednika Opštine i predsjednika lokalnog parlamenta, poručuju iz budvanskog DPS-a.

<<<Ministarstvo javne uprave: U Budvi prekršeni Zakon i Statut>>>

OO DPS Budva podsjeća, da su Zakonom u ovom slučaju propisani strogi rokovi i obaveza je bila lokalnog parlamenta da donese odluku u roku od 30 dana od dana podnošenja inicijativa uz poštovanje Statuta i Poslovnika o radu.

“Poruke koje dolaze iz tabora odborničke manjine, da će spriječiti održavanje sjednice, te još jednom onemogućiti odbornike da glasaju, samo su nastavak nerazumnog, nelegalnog i protivzakonitog djelovanja. Treba da znaju da će svaki eventualni pokušaji opstrukcije, biti predmet novih krivičnih prijava protiv uzurpatora volje odborničke većine u Budvi”, kažu u lokalnom DPS-u.

Za kraj, u DPS-u imaju jasnu poruku.

“Na kraju im poručujemo da će se u Budvi, uprkos svim tiradama, cirkusima, vapajima i prijetnjama, ispoštovati ono što je volja aktuelne većine a sve u skladu sa odlukama nadležnih državnih organa, propisanom procedurom i demokratskim principima”, zaključuju u OO DPS Budva.

M.D.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
nikšić
Gost
nikšić

Crna Gora se nalazi u gadnom problemu, dosta Srbijanaca komentariše po našim portalima šireći maliciozne komentare. Samo se nadam da će država smoći snage da se po poslednji put udalji od srbije i krene put napretka gledajući na zapad

Globetrotter
Gost
Globetrotter

Sa istoka sunce dolazi.

Cika miki
Gost
Cika miki

Pojedini urednici ovog portala stalno mi brisu, sto napadam tudju crkvu u cg, ocemo crnogorsku ili neka se zove pravoslavna

PATIZANSKI PUT
Gost
PATIZANSKI PUT

PRESJEDNICE DPSa: DUKANOVIC MILO KOMANDANTE,CRNA GORA POZDRAVLATE! NIKADA VISE 1918g-SRAMOTNA!

Darina
Gost
Darina

Neka ide kič garnitura i neka ponesu šator.

Perko
Gost
Perko

Ippppp

Vava
Gost
Vava

A gde je budva?

Marvo
Gost
Marvo

Dosta je bilo cetnikovanja po Budvi.Napokon oslobođenje.

Montenegro
Gost
Montenegro

Sve je cirkus….

CPC Vranjina
Gost
CPC Vranjina

DPS o pravima ahaaaaaaaaaa ugasila se ova drzava s DPS om blago nama kad oni nesto garantuju

Krle
Gost
Krle

Crnogorci su vecina nema sto da se ljute

Filip
Gost
Filip

Crnogorska Budva🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

crnogorka
Gost
crnogorka

oni bi cecu I gucu e nemoze

DrMr
Gost
DrMr

Ima jos nedje Budva ?

cikoticka-drack
Gost
cikoticka-drack

ima, na marvu od moravu

El Grande
Gost
El Grande

Džaković navodno ruši opoziju sa vlasti jer se zalaže za otvorene izborne liste, a te liste u Skupštini nisu prošle zbog DPS-a. Ko je ovdje lud ?

El Grande
Gost
El Grande

Živio DPS 🖕🖕

A s bedema ....
Gost
A s bedema ....

Do ujutro

Cika miki
Gost
Cika miki

Zivio df i demokrate 🖕🖕🖕🖕🙉🙉

El Grande
Gost
El Grande

Keep dreamig…

Cika miki
Gost
Cika miki

Radovicu Krsto, vratise kuvanju mikrofon ti slabo lezi, uvredama i prijetnjama se ne vrsi ni jedna vlast, cak da si presjednik mjesne zajednice a ne metropole turizma. Sretan put

Prc CG
Gost
Prc CG

Tačno tako uskoro kraj predstave dps-a,koja traje 30 godina.
Dosta ga je bilo,sad sve na vidjelo!

nikšić
Gost
nikšić

Zamisli neko da gradi budućnost i vlast sa tobom,a nadimak ti sve govori prc cg ,toliko mržnje u tebi. Ponovo ponavljam sve je ovo kriva vlast prevaspitao bih ja takve kao ti brzo

cikoticka-drack
Gost
cikoticka-drack

podji doma pa gledaj u sliku seselja i vulina, pitaj ih za tetkino zdravlje

Taraba
Gost
Taraba

Izgubili ste i bicete opozicija nadam se makar 50 godina

Send this to a friend