Politika

DPS Budva: Zbog Carevićeve bahatosti i neznanja radnici ne primaju plate

Zaposleni u Opštini Budva, a posebno oni u opštinskim preduzećima, ipak su očekivali od aktuelnog predsjednika Opštine Budva da će, umjesto o popisu stanovništva, više brinuti o njihovim egzistencionalim potrebama, što mu je i dužnost, saopšteno je iz OO DPS Budva.

“Posljednja dva mjeseca, otkako se Carević vratio na funkciju predsjednika Opštine, obilježena su političkim revanšizmom, ali i neznanjem epskih razmjera nove gradske administracije. Ono što vješto pokušavaju da sakriju od javnosti, jeste da radnici u opštinskim preduzećima ne primaju zarade”, ističu u DPS-u.

Kako su dodali, razlog nije prazna opštinska kasa, jer je administracija predvođena DPS-om ostavila više nego dovoljno novca za normalno funkcionisanje grada, već pravna hajdučija nove vlasti na koju su, kažu, ukazivali.

“Opijeni trenutnim prividom moći, toliko su bahati da su pomislili da za njih ne važe zakoni države Crne Gore. Ta bahatost je dovela do blokade gradskih preduzeća i činjenice da njihovi novopostavljeni direktori ne mogu ostvariti nikakvo pravo jer su imenovani – protivzakonito. Dva puta je tragikomična lokalna vlast pokušavala da silom na sramotu legalizuju svoje odluke na konfuznim sjednicama gradske Skupštine, ili, da budemo precizniji – Carević je pokušao da odgovornost sa sebe prebaci na Skupštinu opštine. Iako bi im priznanje da je DPS sve radio po zakonu bilo isuviše gorka pilula, na kraju će ipak morati ili da je progutaju ili da radnike Komunalnog preduzeća, Vodovoda i Parking servisa ostave trajno bez zarada”, saopšteno je iz DPS-a.

U prilog tvrdnjama iz DPS-a navode da idu i jalovi pokušaji lokalne vlasti da kod Privrednog suda izvrše bilo kakvu promjenu, koja je nastala kao posljedica nelegalnih odluka.

“Zbog toga sa nestrpljenjem očekujemo rasplet ove nevjerovatne situacije u koju su lokalni “eksperti” doveli sebe i zaposlene. Ne očekujući da ćemo dobiti javno priznanje da smo bili u pravu, a da su opštinski radnici za vrijeme naše vlasti dobijali zarade, budno ćemo pratiti razvoj događaja u jako interesantnom periodu koji slijedi, i o svemu obavještavati javnost”, zaključuje DPS.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Real
Gost
Real

Tragi-komedija

Ivan
Gost
Ivan

Sami su ih biralii pa neka trpe sad, neka trpe tu nemastinu.. Nisu mogli goreg covjeka postaviti

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Carević je toliko degutantan, da je svaki drugi komentar suvišan.

za po ure
Gost
za po ure

I zato su odbornici DPS-a imali dovoljno pameti da napuste sjednicu I ne ucestvuju u tom , ,,pravnom cirkusu ” Batovi dizaci ruku ne znaju ni za sta su glasali . blago im u pamet

za po ure
Gost
za po ure

nevjerovatna arogancija I bahatost bez potrebe na stetu gradjana od strane Bata Carevica I satelita u vidi demokrata . imaju vlast mogu regularno da postave svoje ljude …. aaaaa neeee oce da ponize DPS a ponizili su sebe svojim neznanjem a gradjani nemaju platu I ko zna kad ce . ali to nije bitno popis je vazan … sram vas… Više »

Send this to a friend