Politika

DPS Danilovgrad: Još jedan pokušaj destabilizacije Crne Gore

Danilovgrad

Svi zajedno smo svjedoci još jednog pokušaja destabilizacije našeg društva, građanske, multietničke, proevropske i antifašističke Crne Gore, saopštili su iz OO DPS Danilovgrad.

“Ovog puta navodni povod za to je usvajanje Zakona o slobodi vjeroispovjesti, Zakona koji su u Skupštini Crne Gore izglasali legitimno izabrani predstavnici građana naše države, zakona koji je usaglašen sa najvišim međunarodnim standardima, uključujući konvencije Ujedinjenih Nacija i Evropsku konvenciju o ljudskim pravima”, dodaju oni.

Pozivaju sve građane da pročitaju usvojeni Zakon i da se upoznaju sa svim članovima koji su u njemu sadržani i definisani, a ne da im ga, kako dodaju,  tumače oni koji u napretku crnogorske države i društva vide svoj lični poraz i sopstvenu političku propast i da ne dozvole da se na taj način poigravaju sa njihovim najintimnijim i najdubljim vjerskim osjećanjima.

“Da im ga ne pojašnjavaju oni koji se još uvijek nijesu pomirili sa činjenicom da je Crna Gora odavno samostalna država sa njenom nezavisnošću, njenim evroatlantskim putem i integracijama. Tako smo svjedoci da se danas u XXI vijeku vjerski hramovi čuvaju od komšija i braće koji navodno žele da ih otmu. Ko ih otima i od koga? Kako možete sami od sebe nešto oduzeti i oteti”, pitaju u OO DPS-a.

Ističu da niko nema namjeru da naše zajedničke hramove niti otima, niti napada, jer oni su tu gdje jesu, gdje su decenijama i vijekovima opstali i gdje će ostati za vijek vijekova.

“Na teritoriji naše opštine sve svetinje, a pogotovo manastiri Ostrog i Ždrebaonik, uvijek su bili prepoznati kao mjesta koja spajaju sve ljude, ljude svih vjera i nacija, braću po majci i braću u vjeri, mjesta na kom je svaki voljnik i nevoljnik mogao naći utjehu, oprost, milosrđe, spokoj i nadu. Kao takvi, ovi hramovi i vjerski objekti duboko su utkani u biće i identitet svih građana Crne Gore, a posebno Bjelopavlića u kojima se nalaze”, ističu iz danilovgradskog DPS-a.

Tags
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zlire
Gost
Zlire

Predlazem da ovi polu ili nimalo Bjelopavlici popiju vode sa Zete jer je dosad nijesu okusili inace nebi dobrovoljno pristali na deveti krug Danteovog pakla

Velja gora
Gost
Velja gora

I vas cu da tuzim
Sinhronizovano radite da umrem od smijeha
Pravi ste hibridni ratnici

Nenad
Gost
Nenad

Ko je izgradio manastir Zdrjebaonik..okupatori?
Ovaj narod sto se pobunio oce da destabilizuje cg? Ovdje ce mir i spokoj zavladati onog trena kad padne dps

Pravoslavac
Gost
Pravoslavac

Neka vam ta sad prica,prpa a? Niste ocekivali ovoliki narod?!

Libero7
Gost
Libero7

Fin narod niste svjesni da vas koriste protiv svoje domovine

Send this to a friend