Politika

DPS: Demokratski front zloupotrebljava resurse EPCG za kampanju u Herceg Novom

DPS

Funkcioner DF-a Milutin Đukanović zloupotrijebio je mjesto predsjednika odbora direktora EPCG u svrhu promocije svoje partije na lokalnim izborima u Herceg Novom, saopšteno je iz OO DPS toga grada.

Milutin Đukanović je, tvrde u DPS-u, svojom izjavom i ponašanjem prekršio niz propisa, preporuka i normi, i pokazao da su njegova dosadašnja zalaganja bila lažna.

“U maniru čovjeka koji se poistovjetio sa državnom firmom na čijem je čelu, ali i potcijenio inteligenciju naših sugrađana, Milutin Đukanović Novljanima je pričao o ulaganjima od desetina miliona eura, koje planira. Pripovijedao im je o solarnim panelima, elektranama, ekološkim projektima… Sve bi to bilo „bajkovito“ da pomenute investicije nije direktno uslovio podrškom njegovoj koaliciji na lokalnim izborima”, navodi DPS.

Podsjećaju i na spornu izjavu Milutina Đukanovića.

“Da bi se ovo ostvarilo, poštovani građani, Herceg Novi mora biti bolji nego do sada, a da bi bio bolji morate podržati broj 4, jer glasajući za broj 4, vi glasate za budućnost Herceg Novog”, ultimatum je i plan EPCG koji je Đukanović jasno istakao.

“A to se zove politička korupcija. Ovaj uhljebljeni funkcioner Demokratskog fronta, tako se samo pridružio svojim stranačkim i koalicionim kolegama, u  sistematskom zanemarivanju preporuka OEBS i ODIHR koje se odnose na kritike funkcionerskih posjeta, i generalno funkcionerske kampanje”, navodi DPS.

Kako su dodali, ovih dana u Herceg Novom je prava vašarska parada partijskih funkcionera (i njihovih praznih obećanja), koji troše novac građana i resurse poput automobila, goriva, vremena ne bi li zloupotrebljavajući državnu funkciju promovisali svoju partiju.

“Riječ je o otvorenoj zloupotrebi državnih resursa u partijske svrhe, tj. u svrhe kampanje za lokalne izbore. Iako ne vjerujemo da će mudre Novljane prevariti lažnim obećanjima, smatramo da će ova funkcionerska turneja po našem gradu bar razotkriti kakvi su licemjeri bili svi oni koji su čim su zasjeli u fotelje, pogazili sve principe za koje su se, dok nijesu došli na vlast, deklarativno zalagali. Takvi nikada ne mogu voditi bilo koji grad naprijed. Takvi samo troše vrijeme svih građana. Takvi su već prošlost”, zaključuje DPS.

Send this to a friend