Politika

DPS: Esmira Rugovac izabrana za predsjednicu, Alijansa žena u Plavu kao platforma koja valorizuje ženski potencijal

Rugovac Esmira

Nedavno formiran Opštinski odbor Alijanse žena Demokratske partije socijalista u Plavu je izabrao za predsjednicu Esmiru Rugovac, koja će predvoditi rad ove organizacije u nastavku, saopšteno je iz te partije.

“Alijansa žena biće platforma koja će osnažiti žene Plava kroz valorizaciju njihovog potencijala, ali i uzdići se iznad podjela kako bi potvrdili da bogatstvo različitosti nije samo misao već način života koji treba njegovati”, poručila je nova predsjednica AŽ DPS Plav.

U nastavku konstitutivne sjednice, Opštinski odbor AŽ DPS Plav je organizovao okupljanja, za simbolično obilježavanje Dana žena i Ramazanski iftar, gdje su prisustvovali i članovi Opštinskog odbora DPS Plav, Savjeta mladih, simpatizeri i ugledni građani Plava.

“Cilj okupljanja je da uspostavimo kohezivnost, kao prvi korak naprijed u pravcu realizacije aktivnosti koje predstoje, a koje će se fokusirati na značajnije uključivanje žena u lokalnom političkom životu te njihovo ekonomsko i društveno osnaživanje”, najavila je Rugovac.

Foto: DPS Plav
Foto: DPS Plav

Prisutnima se obratio i Predsjednik OO DPS Plav Fazlija Krcić, sa porukom podrške novoj Alijansi žena u Plavu.

“Primjere zajedništva, sloge i građanske hrabrosti treba učiniti vidljivijim jer su autentično bogastvo Plava, a posebno naše partije”, poručio je Krcić.

Esmira Rugovac je dugogodišnja aktivistkinja sa značajnim doprinosom u radu Demokratske partije socijalista u Plavu. Rođena je u Beranama 1972. godine, a diplomirala je hemiju na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Prištini. Prepoznata je i po dugogošnjem iskustvu i postignućima u oblasti turizma, sa fokusom i na uspostavljanje saradnje sa dijasporom i iseljenicima u Evropi i Sjedinjenim Američkim Državama.

“Za vrijeme njenog mandata kao direktorice Turističke organizacije Plava, značajnim uključivanjem planinara iz Plava doprinijela je implementaciji projekta GIZ-a (njemačke Vlade), Ministarstva održivog razvoja i turizma i NTO Crne Gore, “Vrhovi Balkana”. Projekat je uspostavio jedinstvenu prekograničnu planinarsku stazu koji povezuje planinarske regione Crne Gore, Albanije i Kosova, a osvojio je i prvu nagradu “Turizam za budućnost” Svjetskog Savjeta za turizam i putovanja (WTTC), na Globalnom samitu u Abu Dabiju, kao jedno od najvećih priznanja u oblasti turizma i putovanja”, navodi se u saopštenju Alijanse žena DPS Plav.

Za kandidatkinju za predsjednicu predložena je od strane svih mjesnih odbora Demokratske partije socijalista u Plavu. Trenutno je angažovana kao turistička inspektorka u Opštini Plav.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Patriota
Gost
Patriota

Prava zena na pravom mjestu .Vakat je bio da DPS posebno u zadnje vrijeme prepozna one prave iz svojih prvih redova ,a ne dovlacenjem kadrova iz zadnjih klupa “neznalice” .pa kuku majko sta bi s nama ….,a sta bi bilo s Vama da nije Milo bio na celi DPS _a.

Send this to a friend