Politika

DPS Glavnog grada: Jeftin performans opozicije

Podgorica

Klub odbornika DPS Glavnog grada tvrdu da opozicija u Podgorici, u svojoj nemoći izvodi performans o navodnoj političkoj ugroženosti.

“U pokušaju da stvori privid političke krize vlasti u Glavnom gradu, zatražili su, protivno Zakonu o lokalnoj samoupravi, da se raspravlja o razrješenju gradonačelnika. Ozbiljni rezultati u dosadašnjem trajanju mandata gradske uprave, čine inicijativu apsurdnom, a još važnije, formalni prijedlog inicijative je u suprotnosti sa Zakonom o lokalnoj samoupravi i Statutom Glavnog grada”, navode u lokalnom DPS-u.

Sigurni su, kako dodaju,  da, u najmanju ruku, javnosti komično djeluje stav da bilo ko u vladajućoj koaliciji pred ovakvom opozicijom izbjegava bilo kakvu raspravu. U prilog tome, kako tvrde u DPS-u,  ide i činjenica da je opozicija danas imala priliku da sa odbornicima vladajuće koalicije razmijeni argumente vezane za Strateški plan kroz raspravu o istom.

“Vidjeli smo, međutim, da su se po oprobanoj praksi opozicioni odbornici odlučili za svoj dobro poznati koncept napuštanja sjednice, dok su, sa druge strane, gradjani imali priliku da se uvijere na koji način se vladajuća većina odnijela prema ovom razvojnom dokumentu na današnjoj sjednici. Stoga, umjesto inferiornih jadikovki, predlažemo kolegama iz opozicije da se počnu baviti svojim poslom, pa onda možda i osmisle neke svrsishodne inicijative, koje će ponuditi bolji standard funkcionisanja u Glavnom gradu, a takve inicijative će vladajuća većina vrlo rado prihvatiti, sa koje god društveno-političke strane dolazile”, saopštio je Klub odbornika DPS Glavnog grada.

 

Send this to a friend