Politika

DPS Glavnog grada: Mandić planira da litije pretvori u šatorsko naselje

Foto: RTCG

Odbor Demokratske partije socijalista Glavnog grada poručuje da jedan od lidera DF Andija Mandić planira da litije pretvori u šatorsko naselje.

<<<Mandićeva prijetnja: Ako vlast ne povuče Zakon, svi u Podgoricu>>>

Mandić je u emisiji Fokus na TV O2 poručio kako treba oročiti litije i vlasti dati do rok do kojeg moraju povući Zakon o slobodi vjeroispovijesti, te da ako to ne učine, treba pozvati sve da se okupe u Podgorici i da se ne razilaze dok Zakon ne bude povučen.

“DF koji sebe očigledno vidi kao političko krilo crkvenih protesta to sugeriše Mitropoliji da oroči litije, a da ih u kasnijoj fazi transformiše u  šatorsko crkveno naselje. Na pitanje novinara šta posle datuma do kojeg čekaju ukidanje zakona, Mandić kaže da se nakon toga treba okupiti u Podgorici i ostati tu, dok se ne povuče zakon. Praktično, da se ponovi, jesen 2015. koju pamtimo po jurišu na Skupštinu i po tome da je komandant jurišne vojske, vrijeme najžešćih borbi ispred parlamenta, nasrtaja na policiju i crnogorske institucije, proveo u Kristalu, dovršavajući koljenicu”, poručuju iz podgoričkog Odbora DPS.

Odbor DPS-a poručuje da opravdano sumnjaju da se jedan od lidera DF- a, Mandić, odselio iz Crne Gore, jer ga nigdje nema sem na regionalnim televizijama, sa čijih se programa ne skida.

“Zauzet silnim  medijskim aktivnostima, u pokušaju da crkvene proteste veže za svoj lik i djelo, a ponajviše za svoj Demokratski front,  Mandić juče nije ni za Vulina imao vremena. Iako je bilo za očekivati da će pokazati zahvalnost, ako ništa drugo bar zbog one spomen medalje za podvige sa kraja prošlog vijeka”, navode u lokalnom DPS-u.

Očigledno da, tvrde u DPS-u, Mandić ima važnija posla.

“Osim što, na svojoj beogradskoj medijskoj turneji, namjerno pogrešno tumači Zakon o slobodi vjeroispovijesti,  on ne preskače svaki put da spomene zasluge Demokratskog fronta za početak protesta.  Na taj način poručuje crkvi da je upravo Front  taj koji je inicirao pobunu. Iako ga je nedavno Episkopski savjet opomenuo da ne politizuje proteste, u najnovijem medijskom uratku, Mandić otkriva novu strategiju DF-a, kojom bi se ucijenila  i paralisala država, a život u Podgorici postao nemoguć”, poručuju iz podgoričkog DPS-a.

M.D. 

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bora Bora
Gost
Bora Bora

Aj u Bijelo Polje ..

Joo
Gost
Joo

Zasto ne objavljujete komentare…..

Bokelj
Gost
Bokelj

Pored vas može što hoće da rade.

Piksi
Gost
Piksi

Ajte na sjever pa kampujte

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Raširili bi vigvame,samo ne znaju ko bi im bio poglavica?!

Prc CG
Gost
Prc CG

Dps papa završili ste vi svoje…

vjecna da je
Gost
vjecna da je

vidjeces 5 aprila u tivat 80 posto glasova ide dps lagana samostalna pobjeda ….a posle gasenje df na parlamentarnim izborima

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Samo ti živi u iluzijama,tako ste vikali i za referendum!

marius
Gost
marius

Posto smo jednom prosli kroz to satorsko bivakovanje po PG ulica, i svi znamo kako se to lijepo zavrsilo, ne treba im iz bezbjedonosnih razloga dozvolit slican scenario. Dosta vise sa unazadjivanjem . Kad se ne dozvoljava okupljanje na Cetinje, ne vidim ama bas ni jedan razlog ,da se ovoj bratiji dozvoli ovako nesto.

Send this to a friend