Politika

DPS Glavnog grada: Simbol junaštva uništavaju, zastavu crtaju i na životinjama

Za huligane koji već sedmicama uništavaju javne površine, pozivajući se na „odbranu svetinja“ i „zaštitu trobojke“, niti postoje svetinje, niti brane bilo šta, saopštili su danas iz Odbora Demokratske partije socijalista Glavnog grada, dodajući da je jedino što im je sveto novac koji za to dobijaju od pojedinih opozicionih partija, što se vidjelo iz njihove prepiske koja je dospjela u javnost.

<<<Plaćaju li DF i Milačić građanima da idu na litije i farbaju zidove trobojkama<<<

“Da su iskreni posvećenici bilo koje vjere, znali bi da huliganstvo, uništavanje zajedničkih dobara pod okriljem mraka i unošenje nemira kod građana nikako ne mogu biti odlike vjernika. Takođe, znali bi da haustori, mračni ćoškovi, ograde i infrastrukturni objekti nijesu nikakve „svetinje“, ali ako ih huligani tako doživljavaju, imaju ozbiljan problem sa shvatanjem vjere i onim što im svakodnevno poručuje Mitropolija crnogorsko-primorska i njeni prvaci”, navode u Odboru DPS Glavnog grada.

Kako dodaju, svoje „poštovanje“ prema zastavi huligani pokazuju tako što je iscrtavaju na najneprimjerenijim mjestima, čak i na životinjama, za šta su propisane i zakonske novčane kazne, bilo da je riječ o zvaničnoj zastavi države Crne Gore, bilo da je riječ o istorijskim simbolima, na šta se huligani pozivaju.

“Očigledno im ne smeta da im „umjetnička djela“ i „svetinje“ budu opoganjena svim i svačim. U tom šizofrenom miješanju pojmova i pokušaju manipuacije ne propuštaju da unište ni simbole antifašističke borbe, što se ne može tumačiti drugačije nego kao borba protiv slavne slobodarske tradicije crnogorskog naroda i države. A tu bitku u Crnoj Gori niko nikad nije dobio, pa neće ni oni”, poručuju iz podgoričkog odbora DPS.

Ne može se, naglašavaju, pod plaštom odbrane nečega što uopšte ne treba i nema od koga braniti, promovisati huliganstvo kao “patriotizam“ i “junaštvo“.

“Huligani su huligani, a uništavanje zajedničke imovine svih građana je zabranjeno zakonom. Ni novac im u ovome ne može pomoći, jer su institucije spremne da se bore protiv huliganstva u bilo kom obliku, a za tačne lokacije svetinja koje žele da posjete neka se obrate svojoj vjerskoj zajednici”, zaključuju u Odboru DPS Glavnog grada.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Renate
Gost
Renate

Super mjesto za tu zastavu

Strijelac
Gost
Strijelac

Treba im dozvoliti da izcrtavaju štale, jer je to prirodno stanište ove zastave.Još ako ima pasa, koji često stoje pored zida na tri noge, doživljaj je potpun.

Miletrecento
Gost
Miletrecento

Poslije ce dodavati po jedno c kao sto znaju djeca sto crtaju

RADE
Gost
RADE

Treba im odrediti mjsto i prostor da krece i vjezbaju slikanje sve drugo rusenje provociranje lomljenje da SPC i DF plate imaju para placa Srbija i Rusija

Цар🇷🇺Романов
Gost
Цар🇷🇺Романов

Сад озбиљно?
Зашто толика љубав према султановој застави?

Alfa 2
Gost
Alfa 2

Ta zastava je imala petokraku I nikome nije smetala

moleraj
Gost
moleraj

pošto krečenje !!!

Niksicanin
Gost
Niksicanin

E sta rade DPS “institucije”, totalno su se pogubili! Ne znaju vise sta i kako…

Gile
Gost
Gile

Turska zastava

Cgcg
Gost
Cgcg

E qq, pod okriljem mraka krece domace zivotinje

Piksi
Gost
Piksi

A sto moleri ne okrecite svoje kuce sa vasim voljenim bojama?

Piksi
Gost
Piksi

Hapsi molere

Send this to a friend