Politika

DPS: Građani i država su taoci nesposobne Vlade i pohlepne vladajuće većine

Dejan Vukšić

Ucjene, prijetnje, i nadgornjavanje između Vlade i dijela parlamentarne većine izazvale su kolaps sistema i države i sada kao posljedicu imamo nezakonite i jednostrane odluke kao što je naimenovanje Dejana Vukšića za direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost, saopštili su danas iz Demokratske partije socijalista.

<<<Krivokapić imenovao Vukšića za direktora ANB-a<<<

U DPS-u ističu da je takva odluka, donijeta bez prethodno datog mišljenja Skupštine, još jedno od brojnih kršenja zakona od strane najvišeg organa izvršne vlasti.

“Crnogorska javnost već šest mjeseci svjedoči ravnoteži nemoći Vlade i DF. Ucjena se ispostavlja kao glavni element pritiska, što priznaje i sam premijer, a mržnja prema DPS kao jedini preostali zajednički imenitelj”, navode u toj stranci.

<<<Dejan Vukšić nezakonito na čelu ANB-a<<<

Kako dodaju, posljedica takve vlasti je opšta nestabilnost u državi, dok su građani postali pravi taoci nesposobne Vlade i pohlepne vladajuće većine.

“Svima je jasno da je svaki dan ovakve vlasti, korak ka potpunom urušavanju institucija, totalnoj degradaciji državnog aparata i veoma upitnoj perspektivi Crne Gore”, poručuju iz Demokratske partije socijalista.

Send this to a friend