Politika

DPS Gusinje: Podrška institucijama Crne Gore

Gusinje

Opštinski odbor DPS Gusinje na sinoć održanoj sjednici u proširenom sastavu, dao je punu podršku Vladi i Skupštini Crne Gore u implementaciji Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

“Gusinje je vazda kako u prošlosti, tako i sada, a biće i u budućnosti opština koja može biti samo primjer svima kako se baštini multietnički sklad naroda sve tri konfesije koje obitavaju na ovom prostoru. Uvjereni smo danas kao i prethodnih godina, decenija , da je i Crna Gora kao država posvećena toj misiji”, saopšteno je iz ove stranke.

Opštinski odbor DPS Gusinje razumije emotivne reakcije određenog dijela građana Crne Gore, ali, kako dodaju,  isto tako i spoznaje manipulisanje istim, te politizaciju ovog pitanja.

“Ubijeđeni smo, da Zakon o slobodi vjeroispovijesti daje jednaka prava svim vjerskim zajednicama i građanima koji unutar njih iskazuju svoja duhovna i vjerska osjećanja. Zato podržavamo institucije države zadužene za implementaciju zakona iz ove oblasti. Smatramo da će se primjenom ovog zakona sve vjerske zajednice uvjeriti da je zakonsko rješenje kvalitetno i pažljivo pripremano, na dobro svih građana Crne Gore i svih vjerskih zajednica”, navode oni.

Na sjednici su usvojeni i zaključci sa VIII Kongresa Demokratske partije socijalista Crne Gore. Razgovaralo se o političkoj situaciji u Crnoj Gori, te realizaciji izbornog programa partije u našoj Opštini i planovima za tekuću godinu. Teme su se odnosile i na značajne projekte u Gusinju.

“Nakon završetka administrativne zgrade, te pijace u sklopu koje će biti obezbijeđen prostor za JP Komunalno i Službu zaštite, vrijednosti 1.600.000 eura, veoma važno je i istaći sanirane probleme na vodozahvatu izvorišta, čime je vodosnadbijevanje u velikoj mjeri riješilo decenijske probleme iz ove oblasti. Probijanje puta za planinu Zeletin, izgradnja obaloutvrde na rijeci Grnčar, već danas možemo reći da sa prvim danima proljeća počinje izgradnja mosta na rijeci Vruja. Radi se na projektima za rekonstrukciju dva putna pravca od izuzetne važnosti za naš turizam, putni pravac Gusinje-Grebaje, te Gusinje-Vusanje. Tu je i fazni projekat koji zajedno radimo sa susjednom opštinom Plav, rekonstrukcija i izgradnja putnog pravca Gusinje-Plav preko Kruševa i Vojnog sela, gdje je naša strana trenutno u fazi eksproprijacije zemljišta”, saopštila je predsjednica opštine Gusinje Anela Čekić.

Takođe, ističe ona,  radi se na rekonstrukciji Kosovske ulice, te se nadam i završetku radova na zgradi policije, gdje se stalo zbog imovinsko pravnih problema, koje očekuju da će Ministarstvo unutrašnjih poslova ubrzo riješiti.

“Već imamo završene projekte rasvjete za naselje Begluci, projekte za rekonstrukciju Trojanske i Borske ulice, te projekat kanalizacije za naselja Begluci 1 i Begluci 2”, dodala je Čekić.

Opštinski odbor DPS podržao je dalje aktivnosti, zarad boljeg života svih stanovnika Gusinja.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sasa 194
Gost
Sasa 194

ee ovi ako nas ne spase nista, propadosmo iscim

miki
Gost
miki

Tek se malo pozabave sa natpisima kod Vusanja. Ali to ih ne zanima, jer Albanci mogu sta god pozele u ovoj zemlji.

Rozaj
Gost
Rozaj

Tako je braco nasa,eviva Turkey

Boris
Gost
Boris

ahahahahhahah ovo je presmijesno. ko ste vi iz Gusinja a

Her Oto Flik
Gost
Her Oto Flik

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Ljuta
Gost
Ljuta

Bravo ..naselili su par hiljada Hrvata sudeci po zadnjim izborima

Send this to a friend