Politika

DPS Herceg Novi: Aktuelna lokalna vlast najavljivala centralnu kancelariju za javne nabavke, obećanje nije ispunjeno

Herceg Novi

Iz DPS Herceg Novi kazali su da je Lokalna samouprava u Herceg Novom, svjetski rekorder u neispunjenim obećanjima, te da nije ispunila ni sopstvenu najavu o formiranju centralne kancelarije za javne nabavke.

Oni ističu da su prije četiri godine Demokrate kao jedan od prioriteta u borbi protiv korupcije najavljivali centralizovanu kancelariju za javne nabavke koja bi uključivala i javna preduzeća.

“Uvešćemo precizne opise tendera, uslove učešća na njima, kao i jasne tenderske procedure, što sve mora biti predmet stroge kontrole od strane nadzornih organa (interne i eksterne revizije). U tom smislu, preduzeća proglašena krivim za djela korupcije biće isključena iz dalje procedure. Jasno ćemo definisati dinamiku izvođenja radova i plaćanja penala za kašnjenja u realizaciji – piše u programu Demokrata iz 2017. godine”, navode u saopštenju.

Dodatno ukazuju da je sve ovo samo bila još jedna obmana i prazna priča.

“Iskustva kompanija koja su učestvovala na tenderu najbolje se ogledaju u broju usvojenih žalbi Državnoj komisiji za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki. Zbog nestručno obavljenog posla, ali i sumnjivo raspisanih tendera građani Herceg Novog su svojim novcem plaćali troškove kompanijama koje su se žalile na odluke administracije Opštine Herceg Novi i lokalnih preduzeća”, napominju iz tamošnjeg DPS-a.

Kako navode u saopštenju, sve ove troškove aktuelna vlast je naravno prikrila, a na taj način su dokazali da se netransparetno odnose prema novcu svih građana Herceg Novog.

Iz DPS Herceg Novi pozivaju aktuelnu vlast da saopšti koliko je novca isplaćeno za dva poništena tendera u samo jednom mjesecu (februar) prošle godine, kao i da odgovore ko je zbog toga kriv!

“Znamo da će Demokrate reagovati i na ovo naše saopštenje i tome se radujemo, jer su u svim dosadašnjim reagovanjima potvrdili sve naše navode. Populistima i demagozima vrijeme ističe”,opominju u saopštenju.

Dodatno ističu da je DPS Herceg Novi  uvjeren da će birači 9. maja jasno izabrati Evropski tim za Herceg Novi i na taj način izabrati da u naredne četiri godine gradom se upravlja na efikasan i moderan način.

Send this to a friend