Politika

DPS Herceg Novi: Aktuelna vlast nije ispunila nijedno predizborno obećanje

Aktuelna gradska vlast nije ispunila gotovo nijedno predizborno obećanje. Najveći dio mandata koalicione vlasti protekao je u otpuštanju sposobnih kadrova a koji im nijesu partijski bili podobni, uhljebljivanju sopstvenih funkcionera iz Herceg Novog i drugih opština i čistom nepotizmu, te međusobnim svađama oko uskopartijskih interesa. Interes razvoja Herceg Novog bio je u potpuno drugom planu, saopštili su danas iz Opštinskog odbora DPS Herceg Novi.

Kako ističu, nakon četiri godine njihove vlasti imaju veću stopu nezaposlenosti, nemaju Strategiju upravljanja otpadom, nije ukinuta naplata putarine na putnom pravcu Meljine-Petijevići, nijesu uspostavljene jedinstvene kancelarije za javne nabavke, niti kancelarija ombudsmana, a rješavanje stambenog pitanja mladih bračnih parova ostalo je samo mrtvo slovo na papiru.

“Aktuelna vlast obećavala je pokretanje niza projekata za privlačenje turista, brendiranje opštine kao zimskog centra za pripremu sportista i promociju kulturnih i zabavnih programa i sportskih događaja, razvoj zdravstvenog i kongresnog turizma. Projekti su pokrenuti taman kao što je, kako je obećavano uveden i decentralizovani sistem lokalne samouprave. Za protekle četiri godine nije otvorena nijedna biciklistička staza niti je, kako je obećavano otvoren dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama”, navode u DPS Herceg Novi.

To su, dodaju, samo neka od neispunjenih obećanja aktuelne vlasti.

“Jasno je da su gradu potrebne velike promjene, i da je gradu potrebna odgovorna vlast koja će se baviti ovim problemima. Našem gradu je potrebna vlast koja će unaprijediti turističku i zdravstvenu infrastrukturu. Herceg Novom je potrebna lokalna vlast koja će se pozabaviti pitanjem saobraćaja, parkinga i vodovodne mreže”, smatraju u toj partiji.

Kako kažu, Evropski tim za Herceg Novi ima jasan plan kako da ubrzano povrati Herceg Novi na mjesto koje mu pripada na turističkoj i kulturnoj mapi Crne Gore.

“Evropski tim za Herceg Novi ima ljude koji mogu da naprave preokret. Evropski tim za Herceg Novi je spreman da primakne Herceg Novi Evropi, evropskim vrijednostima i evropskom kvalitetu života. Zato na predstojećim izborima podržite promjene za bolji Novi! Jer našem gradu su potrebne velike promjene”, poručuju iz Opštinskog odbora DPS Herceg Novi.

Send this to a friend