Politika

DPS Herceg Novi: Šaljimo poruke mira, građanske orjentacije i antifašizma

Herceg Novi

Kao i mnogi građani Herceg Novog, DPS Herceg Novi saopštio je da su zgroženi činjenicom da se u tom gradu u posljednje vrijeme pojavio grafit sa stihovima četničke pjesme, a da niko od nadležnih ne osjeća potrebu da reaguje tim povodom.

“Još jednom, “nepoznati autori” žele našu zajednicu, koja je uvijek bila poznata po otvorenosti i građanskoj toleranciji, gurnuti u mulj podjela i šovinizma”, navode u saopštenju.

Herceg Novi, dodaju, ne smije biti sredina u kojoj će otvoreno biti promovisane ideologije koje su svojevremeno zaigrale “krvavo kolo” nad svima koji su živote dali za slobodu ovog kraja.

“Zato kompromisa sa fašizmom ne smije biti. Ne smijemo dozvoliti da oni koji na ovaj način žele urušiti vrijednosti na kojima počivaju Herceg Novi i Crna Gora, postanu dominantan glas u našem gradu”, navode u toj partiji.

Iz tog razloga, pozivaju čelnike Opštine Herceg Novi da u što kraćem roku obrišu grafit koji nikome, a naročito njima, ne može služiti na čast.

“Iz Herceg Novog moramo slati građanske poruke koje promovišu antifašizam, i s pijetetom pominjati ljude koji su dali živote za bolje dane svog potomstva. Sve ostalo je nedopustivo – i u našem gradu i u Crnoj Gori, koja je dala naročit doprinos u oslobađanju od okupatora i njihovih kolaboranata”, zaključuju u saopštenju.

Send this to a friend