Politika

DPS i Albanski forum vjeruju u pobjedu u Tuzima

Tuzi

I Demokratska partija socijalista i Albanski forum očekuju pobjedu na izborima 3. marta.

Funkcioner DPS-a Nikola Gegaj za CdM kaže da očekuje ubjedljivu pobjedu njegove partije. Objašnjava i zašto.

“Uostalom, tako je, zadnjih 20 godina, da pobjeđujemo na svim lokalnim, parlamentarnim i predsjedničkim izborima. Važno je da pobjedimo kako bi smo zaokružili započete projekte kao i počeli sa novim investicijama. Takođe, bitno je naglasiti da opštinska vlast u Tuzima ima izuzetnu saradnju sa Glavnim gradom i Vladom kao i drugim državnim institucijama, i mislim da tako treba nastaviti i ubuduće”, jasan je Gegaj.

Prema njegovim riječima, DPS je partija koja se pridržava svojih temeljnih principa u kojoj se, takoreći, u isto vrijeme se izrodio život i suživot.

Nikola Gegaj

“To smo i kao vlast prenijeli u politički život Malesije. Tako da smo otvoreni za saradnju sa svim pilitičkim subjektima. Danas Malesija, kao i sama država Crna Gora, doživljavaju veliki preporod i razvoj. Duboko sam uvjeren da će se nastaviti istim tempom i da će naša partija i dalje biti snažna lokomotiva razvoja Tuzi i naše Crne Gore”, ističe Gegaj za CdM.

No, u pobjedu vjeruje i Albanski forum koji čine AA i DSA.

Lider Albanske alternative Nik Đeljošaj je jasan – od izbora očekuju da oni potvrde demokratsku zrelost birača na teritoriji opštine Tuzi i da građani, kako dodaje, konačno shvate da se ne može samo sa praznim obećanjima.

“Takođe, očekujem da će naredni lokalni izbori, rezultirati potrebnom većinom albanskih nacionalnih stranaka koje će ozbiljno i odgovorno raditi u interesu svih građana. Mi smo sigurni da će građani, cijeneći naše zalaganje i obećanje za ostvarenjem pune lokalne samouprave, svoje glasove dati našoj izbornoj listi. Sva istraživanja pokazuju da Albanski forum koji čine AA i DSA je ubjedljivo u prednosti”, ističe Đeljošaj za CdM.

Nik Đeljošaj

Zato, kako dodaje, on, očekuje ne da budu dio vlasti, nego da će se njima kao budućoj većini u parlamentu, pridružiti svi oni koji su se svih ovih godina iskreno zalagali za punopravnu opštinu Tuzi.

“Opštini Tuzi, nedostaje pravi razvoj, prije svega u infrastrukturi koja zaostaje u odnosu na sve druge opštine u Crnoj Gori. Svaki pomak u ovom pravcu je jako značajan za građane, ali naravno uz neophodno planiranje kako očekuju naši građani. Naša lista ima potreban potencijal da realno planira razvojne projekte, da se građani uvjere u našu posvećenost razvoju Malesije i da se, u konačnom, potvrdi opravdanim naše nastojanje za punom lokalnom samoupravom. Mi ne pričamo bajke i obećanja kao ostali, naša posvećenost kada preuzimamo odgovornost je dokazana, tako ćemo u naredne četri godine i rukovoditi opštinom”, uvjeren je Đeljošaj.

Na vlasti u Tuzima je koalicija DPS-BS-DUA-SD.

Miraš Dušević

Send this to a friend