Politika Demokrate napustile sjednicu SO Budva

DPS i DF glasali da se odluka Demokrata skine sa dnevnog reda

foto: RTV Budva

Osam odbornika Demokrata napustilo je današnje zasjedanje SO Budva, a odbornici DF-a i DPS-a podržali su povlačenje druge tačke sa dnevnog reda – Predlog odluke o utvrđivanju javnog interesa (park).

Današnje zasjedanje obilježio je i prekid nakon što su odbornici Demokrata napustili sjednicu, ali i neusaglašeni stavovi predstavnika vladajuće koalicije po pitanju više tačaka dnevnog reda.

Vladajuću koaliciju u ovom gradu čine Demokratski front (DF), Demokratska Crna Gora, Građanski pokret URA, Socijaldemokratska partija (SDP) i Crnogorska.

Dragan Krapović je na samom početku zasijedanja istakao da je namjera Demokrata bila da zaštite park, ali da im je to onemogućeno od strane DF-a i DPS-a.

Odbornik Crnogorske Dragan Ivančević, podržao je Krapovića povodom izjave za zaštitu parka, tražeći da se u dnevni red na prvom mjestu 27. sjednice SO Budva, prije svega, uvrsti rad izvršne vlasti lokalne uprave u prvih šest mjeseci.

Krapović je komentarišući današnje zasijedanje između ostalog rekao, da se povodom neusaglašavanja oko ključnih tačaka bježi od odgovornosti.

“Ja sam već nekoliko puta rekao da povodom nekih tačaka koje su se našle na današnjem dnevnom redu da u ovom Domu nema većine, nema većine ni u aktuelnoj koaliciji ni u skupštini, da se neke teške odluke konačno izglasaju i krajnje je vrijeme da se neke stvari dovedu u prihvatiljivo stanje”, naglasio je Krapović.

Đorđije Vujović iz DF-a je na početku današnjeg zasijedanja dao predlog o povlačenju druge teačke dnevnog reda, obrazlažući da je postojećim DUP-om Centar ovaj prostor namijenjen za turizam, te da budžetom za ovu godinu nisu predviđena sredstva za eksproprijaciju za pomenute lokalitete.

“Planom investicija nisu predviđena sredstva za pokretanje postupka kao ni planom uređenja prostora SO Budva za 2019. godinu”, kazao je Vujović.

Krapović je naglasio da Demokrate kao predlagači ove tačke ostaju pri ovom predlogu, te da nije riječ o eksproprijaciji zemljišta već o proglašenju javnog interesa.

Tokom druge pauze odbrnoci Demokrata i Crnogorske saopštili su da neće prisustvovati današnjem nastavku zasijedanja lokalnog parlamenta, koje nije nastavljeno zbog nedostatka kvoruma.

Podsjetimo, na inicijativu osam odbornika Demokrata predsjednik SO Budva Krsto Radović, uvrstio je u dnevni red 27. sjednice SO Budva, Predlog Odluke o utvrđivanju javnog interesa za izuzimanje zemljišta površine 21 hiljada kvadrata na Slovenskoj plaži, koje je u državnom vlasništvu, odnosno Hotelske grupe “Budvanska rivijera”.

Razlog za donošenje ove Odluke je, između ostalog, kako su Demokrate naglasile, da se usvajanjem ovakvog akta stvori neophodan uslov da se u smislu javnog interesa, što gradske parkovske i javne zelene površine svakako jesu, u postupku eksproprijacije zemljišta izuzmu predmetne lokacije sa ciljem pretvaranja istih u javne gradske parkove i uređene zelene površine, koje bi imale sve neophodne sadržaje namjenjene svim našim sugrađanima i gostima.

13

avatar
1000
12
1
0
 
11
GoranFilipaNikolaDelbojKiren
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Filipa
Gost
Filipa

Pukla tikva ali Puka ne razumijem !

Nikola
Gost
Nikola

DPS= DF

Delboj
Gost
Delboj

Bravo za saradnju i koaliciju DPS-DF

Kiren
Gost
Kiren

Svako na svoju stranu, ovako bi i Drzavu podijelili

Realno
Gost
Realno

Lijepa je sreća da nijesu prvo vlast u državi osvojili, no smo ih viđeli ko su i što su na malom planu. O jadu bi nas velikome zabavili!

marko
Gost
marko

bravo ljudi,konacno spoznaju da smo svi Crnogorci i da je Crna Gora ispred svega

Ko bi ga znao
Gost
Ko bi ga znao

Ovo će biti dosad najzanimljivija nova koaliciju. Kedva čekamo rasplet!

Bljesak i Oluja
Gost
Bljesak i Oluja

srblji samo bježe: velika bježanija 1 i 2, bježanija za Krf, bježanija Oluja, bježanija iz skupštine, bježanija Kotor, bježanija BD,… aaahahahahahahaha

Goran
Gost
Goran

Kad vas budu podelili nema gde da bežite, ostaće vam samo sredina titogradski pašaluk

Fahro
Gost
Fahro

Ovo je trebalo Crnoj Gori. Pomirenje cetnika i Dps-a

Fileopg
Gost
Fileopg

Dobro je da građani uvide kako završavaju sve neprirodne i neprincipijelne koalicije prvo Kolašin zatim Kotor a evo sad i Budva…Lako je Crnogorskoj donositi bilo kakve odluke kad nemaju glasača da im polažu račune…

Nidzo
Gost
Nidzo

Ao.. Oce i odje da pukne tikva. Sto ce pricat Aleksa i sa cim ce se dicit na skupovima,kad ne bude imao sto da prica kao do sada o Budvi i Kotoru. Kratko im je ovo nesto trajalo.
Uzas!

Fileopg
Gost
Fileopg

Dokaz da neprincipijelne koalicije pa bilo kako plaćene ne mogu opstati. Prvo je puka Kolašin pa Kotor a sad i Budva…Dobro je da građani uvide kako sve neprirodne i neproncipijelne koalicije prolaze…Nadamo se da Draginja neće crnogorskijem glasovima predavati pročetničkim partijama vlast kao što je to radio Ranko Krivokapić.

Send this to a friend