Politika

DPS Kolašin: Dio opozicije sakriva svoje prave namjere iza navodne brige o vjeri

Donošenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti partijski aktivisti DF-a i Demokrata dočekali su kao raspisivanje parlamentarnih izbora ili, kako se oni nadaju, raspisivanje referenduma o referendumu od 21. maja 2006. godine, na kojem je Crna Gora obnovila svoju državnost i postala nezavisna i međunarodno priznata država, saopšteno je iz OO DPS Kolašin.

“Sve partijsko – političke i anticrnogorske ambicije dominantni dio crnogorske opozicije sakriva iza navodne brige o vjeri, crkvi i vjerskim objektima, braneći ih od, gle čuda, građana Crne Gore i crnogorske države, a za račun susjedne države i velikosrpskih elemenata u cijelom regionu. Potvrdila je to i sinoćnja šetnja kolašinskim ulicama gdje je u prvom planu bila trobojka sa četiri ocila. Iz dana u dan će se smanjivati prostor za manipulacije i vjernici SPC-a koji Crnu Goru doživljavaju kao svoju državu će se uvjeriti da im Zakon o slobodi vjeroispovijesti ne ugrožava ni jedno vjersko i građansko pravo”, saopštili su iz ove partije.

Kako navode, jedan demokratski, civilizacijski i evropski zakon je metodom primitivne manipulaciije, iskorišten za otvaranje dva politička fronta za ostvarivanje jednog političkog cilja – popravljanja partijskog rejtinga na velikosrpskoj nacionalističkoj retorici, sve manje obučenoj u mantiji, a sve više u trobojkama i srpskim ocilima.

“Na prvom frontu opozicija vodi borbu protiv državnosti, stabilnosti i budućnosti Crne Gore i na tom frontu se pokušavaju motivisati građani kojima se manipuliše da su im ugrožene vjerske slobode i vjerski objekti. Ipak, manipulacija pada u vodu kada se nacionalističkoj koreografiji doda poznata i zapaljiva stihoklepačka krilatica – “što je bio Montenegro, biće opet srpsko leglo.” Drugi front je trenutno prikriveniji ali se ispod zavjese navodne ugroženosti i „borbe za crkvu“, vodi oštra partijsko – politička borba za rejtinge i članstvo”, ističu u saopštenju.

Smatraju i da je posebno beskompromisna borba između DF i Demokrata.

“DF istrajava na prepoznatljivoj matrici klerikalnog nacionalizma, koji „skupštinski šešelji“ promovišu suzavcima i otkopavanjima oružja. Demokrate su kravate zamijenili mantijom, a sve u pokušaju spašavanja strmoglavo padajućeg rejtinga, koji može biti obnovljen, vjeruju kvazi-demokrate samo animiranjem anticrnogorskog biračkog tijela. U prostor koji kontroliše ovaj antidržavni dvojac, pokušava da se pozicionira i SNP kako bi sačuvao svoje članstvo napadnuto od strane DF i Demokrata, usljed višegodišnje konfuzije SNP-a”, tvrde iz OO DPS Kolašin.

Korak iz blata marginalizacije bi da učine i URA, Ujedinjena Crna Gora kao i neki nezavisni poslanici, ali kako ističu u ovoj partiji, za njih je već odavno kasno.

28

avatar
1000
27
1
0
 
27
rastkoJekaJoksoEship UracqPovjesničar
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
rastko
Gost
rastko

Doći će drpesovcima crni petak, brzih dana, ja vi velju.

Jeka
Gost
Jeka

Kako je krivo dps kolasin sto njihovi clanovi setaju kad su litije. Bolest

Jokso
Gost
Jokso

U Kolašin samo za dobre momke Iz SNP-a, ostali samo nek su zdravo!

Povjesničar
Gost
Povjesničar

Evo sad OO kolašin, DPS je kao putujući cirkus monti pajtona.
Svaki dan po jedan

Risto
Gost
Risto

Bravo drazene

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

D.F. niko ne računa za ozbiljne političare,ali demokrate su duboko razočarale,prosto ne znam šta je tim mladim ljudima u glavi???

Petra
Gost
Petra

A ne mogu ovi iz opozicije iz blata marginalizacije nidje, sami su sebe tu postavili svojim ponasanjem prema drzavi Crnoj Gori.

Bjelopoljac
Gost
Bjelopoljac

Dio opozicije na najružniji način koristi situaciju kako bi ostvario svoje političke interese, ne gledavši na posledice koje ostavljaju

StevanPG
Gost
StevanPG

Ne moze meni nikad niko iz opozicije da bude reper da bih sjutra glasao za njih koji su isli u Beograd da ruse drzavu i pale nasu zastavu.

Stefan
Gost
Stefan

Njih ne zanimaju svetinje njih zanimaju pare i plaza u Buljarice.

Jovan
Gost
Jovan

Ovo je idealna prilika da padnu maske nacionalizma i fasizma koji se krije nazalost u jednom dijelu stanovnistva.

Marko
Gost
Marko

Ne brinu oni o vjeri vec o novcu koji dobijaju od svetinja.

DonjiKokoti
Gost
DonjiKokoti

Ti sto misle iz opozicije da ce ih iz posnuca politckog kao fenikse vratiti SPC i vjera, grdno se varaju! Ovo je cisto magljenje ociju javnosti.

Cipsy
Gost
Cipsy

Kako se sad svi javljaju iz opozicije da sebe uhljebe u ove “vjerske” proteste, e ovo je komedija.

Detlic
Gost
Detlic

Ura je odavno izumrla.

Send this to a friend