Politika

DPS Kolašin: Među protestantima na Sinjajevini dokazani uništivači životne sredine

Po već viđenom i dobro uigranom scenariju, poslije “odbrane” svetinja i vodotoka, kolašinski renta protestanti potpomognuti dušebrižnicima iz drugih gradova Crne Gore, a kojima je do Kolašina koliko do lanjskog snijega, isključivo politički instruirani i vođeni ličnim interesima ovih dana danonoćno uz pjesmu i igru, iće i piće kako oni kažu “brane” Sinjajevinu, poručuju iz kolašinske Demokratske partije socijalista.

<<<Odložena vojna vježba na Sinjajevini<<<

“Razumjeli bismo njihovu borbu i vjerovali u njihovu iskrenost da na tim skupovima učestvuju istinski zaljubljenici u prirodu. Međutim, čast izuzetcima, riječ je o dokazanim i građanima Kolašina poznatim devastatorima životne sredine: od onih koji se bave besomučnom eksploatacijom šumskog resursa ostavljajući za sobom pustoš, preko onih koji sjeku zastićene biljne vrste, do “poštovalaca prirode” koji uprkos zabrani eksploatišu rječni materijal… I krajnje je licemjerje kada vidimo da se ti isti zdušno “bore” za očuvanje prirode”, navode iz DPS Kolašin.

Međutim, kako dodaju, da je riječ o isključivo političkim skupovima, sa isključivim ciljem političkog poentiranja – pored toga što je glavna “muka” hoće li se ili ne istaknuti zastava trobojka – nepogriješivo govori i to sto su
najveći dio branitelja aktivisti političkih partija.

“Ove iste osobe se pojavljuju kao dekor na svim protestima po svim pitanjima, najvjerovatnije ustanovljavajući do sad nepoznatu profesiju ‘protestant’. Apelujemo na stočare koji su generacijama upućeni na Sinjajevinu, da ne dozvole da budu izmanipulisani i postanu sredstvo za zadovoljenje ličnih i političkih ciljeva onih koji ovih dana borave na Sinjajevini i njihovih političkih prvaka. Svih “dušebrižnika” koji se tragikomično utrkuju koji će prije doći na mjesto okupljanja, slikati se, dati izjavu i otići sa planine u svoj topli dom”, ističu iz DPS-a.

Napokon je, kako naglašavaju, jasno da je svima njima trn u oku ipak Vojska Crne Gore, a ne izgradnja NATO baze, izmišljotina kojom su godinama zamajavali mještane.

“Vojska Crne Gore je vojska naše države i kao takva istinski je partner zajednici. Suživot vojske i stanovništva na ovom području može samo doprinijeti stvaranju uslova za bolji život i efikasniju valorizaciju potencijala Sinjajevine. Ubijeđeni smo da su građani prozreli neiskrene namjere i da neće nasjesti na pokušaje pravljenja razdora između njih i vojske naše države, a čiji su vojnici svesrdno dočekivani od strane mještana baš na Sinjajevini”, zaključuju iz ove stranke.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Izvjestaj
Gost
Izvjestaj

A iz ovih drugih gradova nisu pa da vam kaze prevaranti,lopovi e ti su bili gore da tobose brane sinjajevinu a do sada nisu ni znali dje se nalazi

marius
Gost
marius

A zastosu svi ovi gore pobrojani unistivaci prirode, na slobodi. Ako su dokazane njihove radnje u nezakonitoj sjeci suma, i nedozvoljenom ulovu riba ,zasto nisu procesuirani ?

Send this to a friend