Politika

DPS Kolašin: Šetnje u našem gradu su svojevrsni antidržavni skupovi

DPS Kolašin: Šetnje u našem gradu su svojevrsni antidržavni skupovi

Šetnje kojima se navodno brane svetinje koje niko ne napada, u potpunosti su odstupile od suštinskog vjerskog čina i vjerskog cilja, a Kolašinci znaju ko su učesnici nedeljnih šetnji, te stoga ne čudi što su ovo svojevrsni anti-državni partijski skupovi u našem gradu, smatraju u OO DPS Kolašin.

Iz ovog OO navode da članovi prosrpskih partija pokušavaju, manipalucijama i zloupotrebom Zakona o slobodi vjeroispovijesti, opravdati svoje partijske knjižice.

“Žalosno je i primitivno da vlasnici tih anti-državnih partijskih knjižica zloupotrebljavaju one koji imaju čiste i nevine knjižice, a to su djačke knjižice. Neprihvatljivo je koristiti osnovce u političke svrhe i isturati ih u prve redove malobrojne litije, da čine najglasniji dio muzičkog repertoara u kojem dominiraju pjesme o Kosovu i Srbiji. Dopustite mladim ljudima da sami odluče da li će voljeti svoju ili će kao oni koji ih u neznanju vrbuju , klicati tuđoj državi. Sa kolašinskog Trga boraca se šetnjom i pjesmom brani Kosovo dok istovremeno na svom tviter nalogu predsjednik Srbije, gospodin Aleksandar Vučić, objavljuje da je postigao dogovor sa Vladom Kosova oko gradnje auto puta Beograd – Priština”, ističu iz OO DPS-a.

Prema njihovim riječima, svih prethodnih godina „profesionalni branioci i manipulatori“ su izgubili sve što su branili.

“Sada Iz Kolašina brane Kosovo dok Beograd sa tim istim Kosovom dogovara izgradnju auto puta. Tako pokušavaju da navodnom brigom o crkvama koje su navodno ugrožene u Crnoj Gori , malo pobjegnu od svog višedecenijskog gubitništva.  Porazi su im postali navika, porazima se kao i u pjesmi „uvijek vraćaju ponovo“. Sve manje prisustvo na litijama, potvrdjuje da gradjani sve više prepoznaju manipulacije i činjenicu da u gradjanskoj Crnoj Gori, nema uskraćenih vjerskih prava, niti ugroženih vjerskih objekata, samo ima laži i obmana velikosrpskih ideologa. Jedan od najpoznatijih, Dobrica Ćosić, kazao je da je “laž vid srpskog partiotizma” te da u svrhu postizanja cilja lažu “maštovito, stvaralački i inventivno”. U Crnoj Gori velikosrbi zaista kreiraju razne obmane i to zaista rade neumorno i veoma maštovito, svojatajući sve što je crnogorsko, od teritorije, preko istorije pa do svetinja”, zaključili su u OO DPS.

9

avatar
1000
6
3
0
 
9
MongroMaarko markoБањоБранкоMirko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Бранко
Gost
Бранко

Да ,а ви радите у корист народа и државе.Треба да успоставите рачуне овом народу.Дебело нас је коштао ваш патриотизам.Помели сте све.

Mirko
Gost
Mirko

ROVCAN SU UVEK BILI NAJBOLJI I NAJHRABRIJI ZIVIO KOLASIN

Mongro
Gost
Mongro

Zelenaši koji su ginuli za pravo, čast i slobodu CG su bili stvorili Rovčansku republiku. Rovčani su odreda svi bili za kralja i domovinu i protiv srpske okupacije. Šta bi sa njihovim potomcima danas??? Odoste za krvnicima svojih prađedova?

Mladi
Gost
Mladi

A okle, ovi ne znaju u koju su državu,…
Mladi su im problem,… E pa, haos !

Crni
Gost
Crni

O dusmaniii

Crnogorka nk
Gost
Crnogorka nk

Pa ne dajte potomci ponosnih i hrabrih Rovcana!

Markus
Gost
Markus

Nisu samo u vašem gradu takve, nego su u svakome gradu takve šetnje…

Бањо
Gost
Бањо

Да шетамо уз благослов.И шетаћемо док не макнете закон.

Maarko marko
Gost
Maarko marko

Setacemo dok vam ne vidimo ledja.

Send this to a friend