Politika

DPS Kotor: Manipulisanjem vjerskim osjećanjima zakon se predstavlja u lošem svijetlu

Manipulisanjem vjerskim osjećanjima građana Crne Gore, od pojedinih crkvenih velikodostojnika do pojedinih političkih subjekta, potpomognuti iz druge države, kao i određenim medijskim krugovima, Zakon o slobodi vjeroispovijesti se pokušava predstaviti u pogrešnom svijetlu, dovodeći građane u zabludu da su bilo čije svetinje ugrožene, ocijenjeno je iz OO DPS Kotor.

Kako su kazali, Demokratska partija socijalista na čelu sa njenim predsjednikom Milom Đukanovićem se uvijek zalagala i uvijek će se boriti za očuvanje svih oblika sloboda, pa i slobode vjeroispovijesti svih građana naše zemlje.

“Politički skupovi i protestne šetnje, lažno prikrivene pod plaštom crkve, predstavljaju ništa drugo do posljednjih trzaja opozicionih partija u Crnoj Gori da opravdaju svoje postojanje svojim mentorima iz drugih država.  Protesti, koji su organizovani u ime vjere i tradicije, a ustvari u ime partikularnih interesa opozicionih partija, za jedini cilj imaju stvaranje nemira i očigledna je namjera udara na državne vrijednosti Crne Gore, njenu nezavisnost, multietnički sklad, kao i koncept građanskog društva”, navodi se u saopštenju.

U tom smislu, Opštinski odbor DPS Kotor je pozdravio napore Vlade Crne Gore na otvaranju dijaloga sa zainteresovanim vjerskim zajednicama u cilju što kvalitetnije primjene Zakona, na zadovoljstvo svih zainteresovanih strana.

“Kotor kao vjekovni slobodarski grad, okarakterisan međuvjerskom tolerancijom, ne smije dozvoliti da izuzeci ometaju državu u svom institucionalnom uređenju, već svi moraju dati svoj doprinos da naša domovina, Crna Gora stoji rame uz rame sa najrazvijenijim državama svijeta na međunarodnoj sceni na kojoj će uvijek imati svoje zasluženo mjesto”, ističe se u saopštenju.

Na sjednici OO, kojom je predsjedavala predsjednica Tatjana Stanovčić, članovi OO su dali punu podršku nastavku kvalitetnog pružanja usluga građanima Kotora iz opštinske nadležnosti, uz konstataciju da su primjetni napori lokalne vlasti da u saradnji sa Vladom Crne Gore revitalizuje drevni grad Kotor za dobrobit svih njegovih građana.

Istaknuto je da je projekat od posebnog značaja i interesa izgradnja pothodnika koji će direktno uticati na smanjenje stvaranja saobraćajne gužve, kao i nastavak radova na završetku rekonstrukcije zimskog bazena.

Na sjednici je takođe razgovarano i o aktuelnim društveno-političkim dešavanjima u Crnoj Gori nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica.

“U pitanju je savremen Zakon, usaglašen sa međunarodnim standardima, koji garantuje svakom građaninu Crne Gore slobodu vjeroispovijesti ili uvjerenja i obezbjeđuje ustvanu kategoriju, a to je da su svi građani pred zakonom jednaki”, naveli su iz OO DPS Kotor.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Jovo Kapa
Gost
Jovo Kapa

Iha, nidje omladine. Putuj igumane, ne brini za manastir.

kamper
Gost
kamper

ima , ne brini

Miki
Gost
Miki

Ima Viktorija.. Ona ne prica u svoje selo ni sa kim 😂😂😂

Send this to a friend