Politika

DPS: Odluka Upravnog suda ne mijenja većinu, Jokić i Perovićeva biće smijenjeni

Luka Kotor, foto: BokaNews

Neočekivana odluka Upravnog suda pokazala je da je ovaj pravosudni organ zanemario neusklađenost legislative, i to Statuta opštine Kotor i Zakona o lokalnoj samoupravi, a takođe i zloupotrebe koje je koalicija na vlasti u Kotoru sprovodila od posljednjih lokalnih izbora, što je kulminiralo legalnom i legitimnom inicijativom većine odbornika u Skupštini opštine Kotor za smjenom Vladimira Jokića, kazali su u Demokratskoj partiji socijalista.

<<<Upravni sud poništio odluku o smjeni Jokića<<<

<<<Aprcović: Skupštinska većina danas podnosi prijedlog za nastavak sjednice o smjeni Jokića<<<

“Ovakvom odlukom može se reći da je Upravni sud iz formalnih razloga poništio volju skupštinske većine. Međutim, ova odluka ni na koji način ne mijenja volju većine u Skupštini opštine Kotor koja je za smjenu Vladimira Jokića i Dragice Perović, koju ćemo sigurno realizovati. Ostaje da vidimo da li će ova presuda dati legitimitet za nastavak zloupotreba Jokića i Perovićeve koje je Upravni sud zanemario – a to je odlaganje sjednica u nedogled, čime se izigrava nedvosmislena volja većine u lokalnom parlamentu da smijene glavne kočničare razvoja opštine Kotor”, poručuju iz lokalnog DPS-a.

<<<Jokić: Korupcijom ste me smijenili, izvinite se građanima<<<

Kako su dodali, ono što je izvjesno jeste da će Vladimir Jokić, shodno postojećoj većini u lokalnom parlamentu biti po drugi put smijenjen iz istih razloga zbog kojih je inicijativa za njegovu smjenu bila podnešena.

“Činjenice koje je zanemario Upravni sud, a dobro poznate kotorskoj javnosti su: samovoljno donošenje odluka iz nadležnosti Skupštine, nepostojanje budžeta za 2019, nedonošenje vitalnih i zakonom propisanih strateških dokumenata od značaja za razvoj grada Kotora, nezakonito zapošljavanje aktivista, kumova i rodbine, kao i nepostojanje niti jedne kapitalne investicije od konstituisanja vlasti pa do danas”, navode u DPS-u.

Prema njihovim riječima, zbog blokade i neodržavanja sjednica Skupštine, grubog kršenja Statuta i Poslovnika Skupštine opštine Kotor, nepoštovanja većinske volje građana preko legitimno izabranih predstavnika – odbornika, uz Jokića biće smjenjena i Dragica Perović za čiju smjenu je već predata inicijativa.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vaso
Gost
Vaso

Tako je!

KOCOBO
Gost
KOCOBO

Godina 2045ta dragica perovic jos odlaze sjednicu

Leart
Gost
Leart

Jokicu zasto stati sa duplo vise kruzera ? Napravi od kotora kruzer i otplovi u jadran,da konacno srbija ima izlazak na more

Komita
Gost
Komita

E taman ste mu pravu sliku stavili,jole bi duplirao broj turista i kruzera da moze ,a to znamo svi kako bi zavrsilo

Bar_pamti
Gost
Bar_pamti

E sve li necu vidjet ,ovoliko diskusije oko zavrsene stvari ,nema fotelje za jokica vise ,pomirite se s tim crvemdaci

Liberal
Gost
Liberal

Samo cekam da ova perovicka odlozi sjednicu za dan pred izbore

Stefo12
Gost
Stefo12

Ocemo izbore ! Ocemo da glasamo za dps i sdp i ove normalne stranke a ne demokrate !

Pjer
Gost
Pjer

Kakva je skupstina to Kotor ne pamti.
Na izbore pa ko potegne srecno mu bilo.

Kotoranka
Gost
Kotoranka

Kotor je uz Jokica!Narod je rekao svoje!Vi ste grupa odbornika😄

Boba
Gost
Boba

Kumoooo… Ooo Kumoooo😂
Neka jadna…sramota je, providna si

ines23
Gost
ines23

Posle smjene Jokica treba smijeniti i Perovicevu, jer je i ona doprinijela tome da danas Kotor bude u nikad gorem stanju.

Vitinka
Gost
Vitinka

Znate sta je jedino Jokic uradio za Kotor? Namjestio je tander za zamjenu prozora u opstini svom prijatelju koji je za taj obicni, namjesteni, iznudjeni posao dobio ogromne pare, pa se posle covjek pita dje su sad pare za isplatu zaposlenih opstine?! Nema ih.

oliver14
Gost
oliver14

Nikad goreg predsjednika Opstine Kotor nije imao do Jokica, jer sta je uradio on?? Nista, samo je ojadio narod i nista drugo, ljudi koji su zivjeli ljeti od turizma ove godine zbog loseg ulaganja u Kotor ko zna kakva ce sezona biti.

Kosta
Gost
Kosta

Ne moze Jokic kao sto je naumio, svi po Kotoru znaju kako je on zapravo “radio”, sve odlike je donosila Jonica u njegovo ime, on se nije pitao koliko moja baba sto se kaze.

goran1978
Gost
goran1978

Sud jeste donio odluku, ali ta odluka ne moze da promijeni stav vecine, on ce svakako opet biti smijenjen.

Škrelja mangup
Gost
Škrelja mangup

Šta ako Demokrate kupe Draga Djurovića, Džakovića i Brunu, u pola cijene?

Bokelj
Gost
Bokelj

Sta li sad hocete da pokradete i rasprodate po Kotoru kad ste toliko zapeli da smjeniti Jokica a sigurno ste i dobre pare dali Loncarevicki kad je “preletjela”.

Mira
Gost
Mira

U pravu si!

Dragan
Gost
Dragan

Pometite ih da ne vrate vise nikad u fotelje ni Jokic ni Perovicka ni ostala družina

Dragan
Gost
Dragan

Pometite ih da se vise ne vrate nikad u fotelje ni Perovicka ni Jokic ni ostala druzina

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

DrPS majka korupcija

Dux
Gost
Dux

Prc,prc,aprc,xaxaxaxa

Fileopg
Gost
Fileopg

Zato i njihov pravni ćistunac Neven Gošović nije ni obznanio obrazloženje presude jer manipuliše činjenicom da se sud prilikom odlučivanja vodio formalno pravnim začkoljicama koje su produkt neusaglašenosti zakonskih akata opštine i zakona. Ćuveni sedmobataljonaš koji pokušava se skriti iza crvene kravatice i vremenskog protoka kao faktora zaborava…

mojsilović
Gost
mojsilović

Pa vi za 30 godina nijeste uskladili zakonska prava Opština i to namjerno da bi u svakoj mogli da vaćarite i potkradate kako vam je bilo milo. Gotovi ste Bando jedna gotovi. Počelo je..

Fileopg
Gost
Fileopg

a Neven ka pravno nevinašce neće da zloupotrebljava pravne začkoljice koje namjerno ostavi zlonamjerni DPS…

Send this to a friend