Politika

DPS Kotor: Politička korupcija u Kotoru sada i nedvosmisleno

Arhiva

Klub odbornika DPS Kotor nije učestvovao u radu današnje sjednice lokalnog parlamenta. Prije izglasavanja Dnevnog reda iznijeli smo svoj jasan politički stav da ne želimo da dajemo legitimitet političkim ucjenama i kupoprodaji odborničkih madata, saopšteno je iz Opštinskog odbora DPS Kotor.

Kako su naveli, na djelu su dupli aršini aktera lokalne vlasti, naročito Demokrata kojima je ,,izborna volja građana” promjenjivi pojam, shodno potrebi i shodno trenutnom interesu.

“Nakon naprasnog ,,slobodarskoga” čina tri bivša odbornika DPS-a, svima je jasno da jedino što su odblokirali je nerad opštinskih institucija i mobing koji radnici trpe zbog bahatog i zlonamjernog ponašanja direktora javnih preduzeća i ustanova”, piše u saopštenju.

Iz DPS-a  Kotor ocjenjuju da se radi o političkoj korupciji o čemu kako su istakli, svjedoči i činjenica da su isti ti odbjegli odbornici glasali za Izvještaj o radu predsjednika Opštine Kotor Vladimira Jokića kojem su se do juče politički protivili, a već danas bez polemisanja usvajaju njegov izvještaj kako im je i naređeno.

“Vrlo brzo će doći naredni izbori kada će svi oni morati da objasne koji su to podvizi u posljednjih godinu i po postignuti vrijedni da se ovakva vlast u Kotoru održi u životu. Naš grad je još jednom zarobljen od strane diletanata i demagoga”, navode u saopštenju.

Iz Opštinskog odbora DPS Kotor pozivaju odbjegle odbornike Milicu Ljutić, Dejana Ognjanovića i Mladena Donkovića da vrate svoje mandate partiji koja im je ukazala povjerenje prije godinu i osam mjeseci.

“DPS Kotor do daljeg neće prisustvovati sjednicama kotorskog parlamenta, ali ćemo biti aktivni učesnici u obaranju ove i ovakve vlasti koje uskoro slijedi”, zaključuju u saopštenju.

Send this to a friend