Politika

DPS neće prisustvovati nastavku Skupštine Herceg Novi, od sjutra moguća blokada

Odbornici Demokratke partije socijalista Herceg Novi neće prisustvovati nastavku 12. redovne sjednice i, kako su istakli, učestvovati u naknadnom ponižavanju. Ukoliko se odbornici vladajuće koalicije ne dogovore ko će biti budući predsjednik, doći će do blokade Skupštine, saopštili su na konferenciji za novinare.

Šef kluba odbornika DPS Zoran Kovačevic rekao da je odnos vladajuće koalicije neodgovoran prema odbornicima, novinarima i građanima.

“Odbornici i građani su taoci krize kaoalicije vlasti u Herceg Novom. Ovo je treća sjednica sa istim dnevnim redom, koja se odlaže zbog nepostojanja dogovora koalicije na vlasti. Juče smo na neprimjeren način zadržani četiri sata i mi nismo željeli da damo tome legitimitet i napustili smo sjednicu. Danas su nastavili i jedino ko je učestvovao u diskusijama  su odbornici DPS-a. U glavama svih odbornika koji su na vlasti je politička trgovina i ko će koju fotelju zauzeti, a ko će na račun fotelje obezbijediti neke druge privilegije, što je potpuno neprimjereno za situaciju u kojoj se grad nalazi”, kazao je Kovačević.

Prema njegovim riječima, klub odbornika DF potpuno neprimjereno traži da se napravi pauza do kasnih večernjih sati.

“Pauza od pet sati ne postoji ni u jednom definisanom radnom vremenu, pa ni u ovom. Mi smo ovim postupkom kao odbornici krajnje omalovaženi i Skupština i grad  i svi građani, koji su izabarali odbornike bilo koje strane uvjereni da će se baviti pitanjima koji su od njihovih interesa, a ne pitanjima koja su zasnovani isključivo na ličnim interesima pojedinaca koji se nalaze u lokalnoj vlasti”,  kazao je Kovačević.

Odbornica DPS Nevena Keković je rekla da je u gradu evidentna krizu vlasti, “čije su žrtve prvenstveno građani, a uslijed neozbiljnosti lica koja upravljaju Opštinom”.

“Doživjeli smo velike neprijatnosti u vidu odlaganja skupštine. Na Skupštini je trebalo razmatrati vrlo značajne 54 tačke ali zbog njihovih nesuglasi velikim dijelom one nisu stigle na red”, navela je ona.

Odgovarajući na pitanja novinara Kovačević je ponovio da je ovo kriza vlasti u Herceg Novom.

Andrija Radman je ponovio da je predsjednica morala danas da saopšti i obrazloži svoje diskreciono pravo o izmjeni dnevnog reda.

“Ona to nije uradila iz razloga da prikrije problem oko izbora vodeće funkcije. Po zakonu o lokalnoj samoupravi 30 dana je rok  za izbor predsjednika SO nakon verifikovanja njegove ostavke. U tih 30 dana predsjedava potpredsjednik SO kome takođe prestaje mandat večeras. Mi od sutra imamo problem u Skupštini, jer ona ne može biti sazvana niti ima ovlašćeno lice koje će predsjedavati”, naveo je Radman.

Kako je istakao, sva vlast će biti skoncentrisana na predsjednika Opštine, zakonodovani organ neće biti u funkciji.

“Koalicioni partneri će biti povrijeđeni, to je naš stav, jer će sve biti u rukama jedne političke partije.  S druge strane ne mogu da se dogovore oko rasporeda interesa i teško dolaze do dogovora o predsjedniku SO. Ove tačke koje nismo prošli su sredstvo trgovanja, Turistička organizacija i joše neke, koje vodi određena politička struktura unutar koalicije. Da bi one prošle mora se postići dogovor, a ovako služe kao sredstvo potkusurivanja, a mi smo svi taoci tog njihovog političkog  trgovanja”, kazao je Radman.

On je rekao da postoje dva scenarija večeras, da ne dođe do dogovora, pri čemu će doći do blokade rada Skupštine i nemoguće je iz te situacije izaći na pravno valjan način ili da se dogovore pod pristiskom raznih centrala.

“Mislim da je gore od nemanja centrale da vam druga centrala bude naredbodavna. Ako Novska lista odustane od stava da im pripada mjesto predsjednika SO onda sigurno imaju neku drugu centralu moći koja na njih utiče – biće interesantno da pratimo razvoj događaja. Vrlo je ozbiljna i produbljena kriza u opštini koju prati loša finansijska situacija. Pokazalo se tačnim da će do prve krize doći kada bude finansijskih problema. Na žalost ovakvo stanje može da traje do godinu”, objasnio je Radman.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bla Vori
Gost
Bla Vori

Nastavak DPS kampanje- putujući cirkus monti pajtona.

Mojdež
Gost
Mojdež

Pozajmite Dragicu Perovic i odmah plombe i katance na skupštinu.

GNK
Gost
GNK

Ми смо у кризи од кад је ваш вођа на власти -30 година

OkupatoriNE
Gost
OkupatoriNE

Bojkot robe iz srbije AJMO SVI

Djuro
Gost
Djuro

Mene je Aco samaro’

H(ristova) crkv
Gost
H(ristova) crkv

Ma nemaju oni vremena zasijedat od litija niko ga ne ulazi u opstinu sastanci se odrzavaju u CRKVAMA najbolje predlozite popa Nikcevica za predsjednika SKUPSTINE i sve je rijeseno !!!

Kotor CG.
Gost
Kotor CG.

Doso HN u mat poziciju

Send this to a friend