Politika

DPS Nikšić: Grafiti na džamiji dokaz da nova većina razgrađuje građansku Crnu Goru

Nikšić, foto: Facebook

Grafiti sramotne sadržine koji su jutros osvanuli na džamiji u Nikšiću jasno sugerišu da nova parlamentarna većina razgrađuje građanski koncept države Crne Gore, saopšteno je iz OO DPS Nikšić.

“Ovakvi događaji prirodna su posljedica okolnosti da je aktuelni premijer družbovao svojevremeno sa osuđenim teroristom Nikolom Kavajom i vojvodom Miletom Pavićevićem a da lider Demokratskog fronta Andrija Mandić svako malo prebrojava krvna zrnca po Crnoj Gori”, poručuju u saopštenju.

Zatim su se osvrnuli na neslavne odluke novoizabrane vlasti, koja je odbila usvajanje rezolucije o Srebrenici.

“Prisjetimo se i da je nedavno u Skupštini Crne Gore odbijeno usvajanje rezolucije o Srebrenici a da smo u Beranama imali inicijativu za koju su glasale sve partije koje čine novu parlamentarnu većinu da se da naziv ulice po Ratku Mladiću, osuđenom ratnom zločincu”, dodaju iz nikšićkog DPS-a.

Iz DPS-a Nikšić poručili su da URA nije ispunila obećanja koja je dala, već da je pripomogla  svim aktivnostima koji ugrožavaju temelje crogorskog društva.

“I sada kada je ovakav ambijent stvoren ne treba da čudi što se napadaju ljekari i humanisti na ulici, ili samohrane majke zbog isticanja crnogorske zastave, niti što ovako skaradno grafiti osviću na nikšićkoj džamiji. Jasno se i pokazuje koliko su demagoške i prazne bile poruke kako URA neće dati da se ugroze temeljne vrijednosti države Crne Gore a zapravo aktivno doprinose svim nasrtajima na njih”, ističu u saopštenju.

Zatražili su od nadlježnih organa, hitno sankcionisanje ovakvih i sličnih incidenata.

“Zahtijevamo od nadležnih državnih organa da ovaj slučaj procesuiraju i rasvijetle do kraja kako bi pokazali da državni organi štite interese Crne Gore bez obzira na to ko je na vlasti ili kakvi su čiji politički interesi”, zaključuju iz DPS Nikšić.

 

Send this to a friend